Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 141
  • 262
  •   1
Отговори
# 180
Според моите разбирания почтеният семеен човек не изневерява. Как да няма отговорност към партньора/ партньорката си? Какво значи " никой не ви е длъжен"? Нали е семеен съюз? Много е лесно да кажеш влюбен съм, оправяй се!

Най-безумното нещо, което го казват даже психолози. То ако двама съпрузи нищо не си дължат, баси и отношенията Simple Smile На кого можеш да разчиташ тогава в тежък момент? На милостиня сигурно.....Аз също го чух от психолог, гарнирано с "е, какво като са постоянно заедно и имат общ бизнес с любовницата, това така трябва да си остане", при което се оцъклих ей така Flushed Вероятно това беше индиректен начин да ми каже, че всъщност аз, съпругата, съм излишната в картинката Simple Smile Simple Smile

# 181
Моето мнение е, че счупеното си остава счупено, дори с лепило. Минала съм по този път. Накрая пак аз бях наранената и то повече от първия път. Сега и да съжалявам и да не съжалявам - случило се е, няма как да го променя. Урока си го научих, макар и късно.

# 182
Ако половинката ви е спряла да ви обича и има чувства към друг човек, колкото и да се тръшкате, тропате, пискате и мрънкате, нищо не може да промените. Това е истината.
Сега дали предпочитате тази половинка да ви каже истината и да се разделите или да ви лъже години и да ви изневерява зад гърба си е ваша работа.
Но е малко вероятно ако чувствата са силни, да го крие. Рано или късно ще ви се каже адио рио.
Това си е като руска рулетка. Каквото ви се падне. Може и честен партньор с висок морал. А може и някой на който обичта му трае 3-4 години.
Историята показва, че второто е много често срещано явление.
Който предпочита честните отношеня, ще предпочете истината, колкото и да боли.

# 183
Да, така е. Винаги казват: "Изневярата е следствие на липса, проблем" и т.н. Добре, но като кривнеш и после си останеш пак в семейството тази липса / нужда / проблем няма да изчезне. Защото ти си пак със същия човек, на когото си изневерил и той едва ли ще се промени коренно... Минат се не минат някакви месеци или години и пак нещо някъде ще избие.
И аз си мисля, че на ситуацията трябва да се погледне по-дълбоко. Без значение какво реши сега, важното е да се разбере защо е потърсила любов, привличане, внимание другаде. Както се знае, за изневярата са виновни и двамата - с действие или бездействие, погрешни представи, различни нагласи и т.н. Отделно ще си остане вечното съмнение и страх, че пак ще се повтори със същия или с друг.

# 184
Права си, нека си каже така и така стана, приключвам с теб. Обаче мнооого по-често се случва това, което сподели тук автора на темата, "искам да помисля, ама това, ама онова".Грозно е, който го е преживял, знае.

# 185

Както се знае, за изневярата са виновни и двамата ....

Ето, поредното клише "за изневярата са виновни двамата", едно от любимите ми Simple Smile

# 186
Как е излязло като мой цитат Simple Smile Не е мой. Аз и до ден днешен си живея спокойно в това отношение. Не чувствам никаква вина, освен че преди много години съм избрала мъж, с когото явно сме били неподходящи за дълъг период.

# 187

Както се знае, за изневярата са виновни и двамата ....

Ето, поредното клише "за изневярата са виновни двамата", едно от любимите ми Simple Smile
Клише, клише, ама си е истината. Не познавам човек, който е изневерил, когато е доволен и щастлив от отношенията си. Изключвам разни безмозъчни коцкари, за които това е просто начин на живот.

# 188
Да, знам, че на повечето не им харесва и тая истина, но няма как всичко да ти е наред и да тръгнеш да изневеряваш.

# 189
За което може партньора ти да не е изобщо виновен особено. Просто може да ти допадне нещо друго, различно от познатото вкъщи, да те привлекат нови неща, които не са важни и интересни за партньора ти, а за много други хора навън те са номер едно. Е къде е вината?

# 190
  • волно калдъръмче
Така е. Щастливият не изневерява. Интересите са си интереси, контактите са приятелски, флиртовете остават за забавление без продължение.

# 191
Това са различни ситуации и хора. Авторът е с реален проблем. Каквито и да са причините, случило се е. Ровене в миналото в момента е без значение.

# 192
  • волно калдъръмче
Всеки нещо изживява. Да се търсят самоцелно причини, е без значение. Ако ще се анализира, нека да е заради промяна. За мен пасивността му не му е добър съветник, но той си знае най-добре какво му е.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 20:23 от Вяра

# 193
Точно днес гледах филма Цветният воал. Е, там жената преоткри мъжа си и може би дори го заобича, но ситуацията им беше различна.

# 194
  • волно калдъръмче
Ето това „може би го заобича” е ключът към последващи кризи. Всеки има причини да е обичан. Но когато единият е решил да къса, той може да преоткрие другия, да съхрани брачните отношения, но не и усещането за взаимност. То не подлежи на преразглеждане поради причината, че е било подложено на изпитателен срок. Там непоправимо се късат нещата. Да, струва ти се, че ти дават или даваш шанс и разочарованието пак избива след време.

Общи условия

Активация на акаунт