Président – не ти трябва много, само най-доброто!

  • 10 916
  • 472
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 1 561
Картофи с масло
картофи - 1 кг пресни
масло President - 100 г
левурда - 1 връзка
зелен лук - 1 връзка
копър - 1 връзка
магданоз - 1 връзка
лимонов сок - 1 ч.л.
сол - на вкус

Подберете млади, дребни картофи.. Измийте ги добре и отстранете обвивката им. Сложете ги в тенджера заедно с маслото и добавете около една чаена чаша вода.
Оставете картофите да се задушат, като не забравяйте да ги разбъркате от време на време, докато се задушат.
Междувременно нарежете всички зелении и когато водата се изпари, ги прибавете към картофите.
Посолете на вкус и разбъркайте. Щом зелениите също омекнат, можете да отдръпнете ястието от котлона.

# 316
  • Мнения: 1 451
Моята рецепта е много проста:гъби-800 гр., по-големи, кашкавал, топено сирене, 125гр масло Президент, сол.
Пънчетата, на изчистените и измити гъби запържвам до готовност, прибавям и топеното сирене преди да сваля от котлона.Гъбите поставям в тава, посолявам, слагам масълце Президент, от плънката, кашкавал и пак масълце отгоре. Слагам и половин пръстче вода в тавата. Пека на умерена температура до готовност(в моя случай, до изпаряване на водата).

# 317
  • София
  • Мнения: 18 379
Торта с лайм без печене (бях си я харесала в един сайт и вече 4-5 пъти я правим успешно у дома):

Продукти: 100 г бисквити, 1/3 чаша пудра захар, 100 г разтопено масло Президент,
400 г кондензирано мляко, 1/2 чаша сок от лайм, кора от 2 лайма, 250 мл сметана за разбиване.

Начин на приготвяне: Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло и пудрата захар. Слагат се във форма и се охлаждат за 1 час. Смесва се кондензираното мляко със сока от лайм, половината кора и сметаната. Изсипва се върху тортата и се настъргва отгоре останалата кора. Охлажда се няколко часа и е готова.

# 318
  • Северозапада
  • Мнения: 5 710
Любими френски палачинки по рецепта на Марчева14 (дано не бъркам никнейма)
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_973.html?m=1

# 319
  • Враца
  • Мнения: 1 583
Просто препечена филийка богато намазана с масло, а отгоре мед или сладко от ягоди.

# 320
  • Мнения: 4 868
Коледни бисквитки и баница със сирене

# 321
  • Мнения: 696
Памук погача и курабийки.

# 322
  • Пловдив
  • Мнения: 1 591
С френското масло Президент приготвям френските "мадлени"-4 яйца,175гр захар,225гр брашно,125гр масло,1ч.л. бакпулвер,ванилия, лимонова или портокалова кора(по желамие),щипка сол.В купа разбивам яйцата и захарта,в друга купа смесвам брашното,бакпулвера и солта,а след това ги добавям към яйчената смес,слагам ванилията или настърганата цитрусова кора,накрая и разтопеното масло.От тази рецепта излизат 24бр.мадлени,аз имам 2форми по 12бр.Разпределям сместа по формичките и ги прибирам в хладилника за половин час.Включвам фурната на 200градуса,в загрятата фурна слагам тавичките с мадлени,след 5мин намалявам температура на фурната на 170градуса за още 15мин и това е.Bon appeti!

# 323
  • Мнения: 463
Правя любимата на всички вкъщи зеленчукова крем супа. Във вряща вода слагам лук, морков, картофи, тиквички, броколи. Количеството зеленчуци е на око според съда. Всичко се сварява. Добавям подправки по желание - сол, Копър, куркума, черен пипер. Пасирам всичко и добавям щедро количество краве масло, сметана за готвене. Супата е готова. Но с тази супа правя и домашни кротони. Нарязва на кубчета 4-5 филийки хляб. Слагам ги в тавичка и ги обърква хубаво с олио, сол, чубрица, червен и черен пипер. Разбърква ги и ги пека на загрята фурна на 200 градуса. През 3-4 минути ги разбърква, за да се запекат равномерно от всичко страни. Поднасям топла супа с топли кротони. Страшно вкусно и згряващо за студени зимни дни.

# 324
  • Мнения: 1 342
Намазано на филийка, отгоре кашкавал по края като гнездо. В дупката чуквам едно яйце и слагам в тавичка във фурната. Тавичката намазвам с леко разтопено масълце. Пече се докато яйцето стане твърдо. Много хрупкави и вкусни стават.

# 325
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 248
Когато правя картофено пюре, има два ключови момента - картофите да са вкусни ( най-добре и сигурно е това, когато са от съседите купени) и щом ги мачкам с масло, сол и черен пипер да усетя аромата на маслото да обгръща този на зеленчука.  Винаги когато правя картофено пюре го правя с Президент, именно заради последната причина!
Аз не умея да готвя много, много, затова залагам на простички ястия, но с качествени съставки!

# 326
  • Мнения: 477
Баница със спанак.

# 327
  • Мнения: 1 927
Попара с масло и сирене.
Подсолена вода се кипва и в нея се надробява хляб, сирене и парченце масло Президент.

# 328
  • Мнения: 2 147
Моята рецепта за сладко изкушение е Шоколадов кекс с тъмна бира (рецептата е от хубав български кулинарен блог, това е линкът)

Съставки:

брашно         2 чаени чаши
тъмна бира     1 чаена чаша
краве масло     120 грама масло Президент
яйца       4 броя
какао       4 супени лъжици
захар       1 1/2 чаена чаша
бакпулвер    2 чаени лъжици

За глазурата:

тъмна бира    2 супени лъжици
шоколад    100 грама (без ядки)

Продуктите се изваждат от хладилника поне половин час по-рано. Разбива се омекналото масло със захарта, след което едно по едно се добавят яйцата до пълно разбиване на продуктите.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват, смесват се и при непрекъснато разбиване се добавят, редувайки с тъмната бира, към разбитите яйца, захар и масло. Получената смес се изсипва в намазнена форма за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се дали е готов с клечка за зъби: ако остане суха, кексът е изпечен. Пече се приблизително 45 минути.
Глазурата е много лесна. Натрошава се шоколадът на парченца, добавя се тъмната бира и се разтопяват на водна баня. Не е нужно шоколадовата смес да бъде прекалено течна, гъстотата й трябва да е като на течен крем, за да може да се задържи върху кекса. След като кексът с тъмна бира се изпече, се изчаква да се поохлади и тогава равномерно се залива с шоколадовата глазура.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 15:31 от Contempladora

# 329
  • Мнения: 1 082
Картофено пюре

Общи условия

Активация на акаунт