Président – не ти трябва много, само най-доброто!

  • 10 909
  • 472
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 115
Предизвикваме ви да споделите в темата любима своя рецепта, която приготвяте с масло Président.
Вече ги споменах в първият етап! Ще напиша рецептата на Чешки коледен сладкиш. Не знам чия е, та се извинявам предварително, че няма да напиша автор!

Чешки коледен сладкиш


- 1чч меко масло Президент
- 1чч захар
- 2 жълтъка
- 2чч брашно
- 1чч смлени орехи
- 1/2чч ягодов конфитюр
- пудра захар за поръсване

От всички продукти, без сладкото и пудрата захар се замесва тесто. Отделя се част от него и с тази част се изрязват формички по желание. Останалото тесто се разстила в тавичка, маже се с конфитюра, отгоре се нареждат формичките и се пече в предварително загрята на 200°С фурна до златисто. След изпичане се поръсва с пудра захар.

# 331
  • Мнения: 1 707
Много обичам маслени бисквити.

# 332
  • Мнения: X
Качамак.

# 333
  • Мнения: 520
С масло President основно правя сладки и сладкиши- заради неповторимия вкус, който им придава.
Особено любими на семейството ми са коледни сладки, който приготвям с крем направен от малко Президент.

# 334
  • София
  • Мнения: 1 921
Качамак Simple Smile
След като царевичното брашно се свари с лъжица слагам в тава - редя 1 ред.
Отгоре заливам с масло и натрошено сирене. Аз обичам повече масло. Сирене повече всеки може да си сложи допълнително.
Реди се 2-ри ред и т.н.

# 335
  • Г. О.
  • Мнения: 1 983
Сладки с масло и натурален шоколад:
125 грама масло Президент
1 яйце
1/2 ч. ч. пудра захар
1/2 ч. ч. натурално царевично нишесте -60 гр.
2 ч.ч. брашно
Отгоре - 100 гр. натурален шоколад+1 чаша 200 мл. кокосови стърготини.
Приготвяне: Кравето масло трябва да се отпусне на стайна температура. Слагам го в купа с яйцето и пудра захар и разбърквам.Прибавям последователно нишесте, брашно и меся до меко маслено тесто. Оформям малки топчета върху хартия за печене.Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути до порозовяване. Начупвам шоколада и го разтопявам на водна баня. Потапям горната част на всяка една сладка в разтопения шоколад, а после и в кокосовите стърготини. Обръщам ги и поставям върху поднос. Стават разкошни.

# 336
  • Стара Загора
  • Мнения: 952
Предизвикваме ви да споделите в темата любима своя рецепта, която приготвяте с масло Président.
Вкъщи сладкишите са на почит, но тук ще споделя рецепта за любимите ни масленки, които приготвям с масло Président :

Продукти:

125 гр. масло Président

половин чаена чаша пудра захар

50 гр шоколад

една  и половина ч.ч. брашно

Как ги приготвям :

Изваждаме малко по-рано маслото от хладилника, за да отпусне.

След като вече е на стайна температура, го слагам в купа, добавям и пудра захар.
Разбъркваме, докато се получи лек и ефирен крем.

Добавям брашното и разбърквам пак. Готово е  вече меко, маслено тесто.

Режа с нож шоколада на малки парченца и го прибавям към тестото.

Меся с ръце за кратко и тестото е готово.

Когато имам малко повече време, го покривам с фолио и слагам за около 15 минути в хладилника.

В средно голяма тава поставям хартия за печене. Откъсвам малки парченца от тестото и оформям топчета.

След това леко ги сплесквам и подреждам в тавата. Пека ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути. Поръсвам ги с пудра захар докато са още горещи.

Когато са топли са ронливи и много меки, но след като изстинат стават доста вкусни!
Воала!
Cookie

# 337
  • Мнения: 1 013
Баклава
1пакет кори за баница
ситно натрошени орехи
1,5чаша захар
2,5чаши вода
0,5пакет масло
олио
Нареждам корите за баница в предварително намазнена тава, като между всеки 2 пласта поръсвам орехи и мазнина. Изпичам. След като е изстинала тавата нарязвам с нож и заливам с горещата кипнала смес от захарта, водата и маслото.

# 338
  • Мнения: 2 239
Ванилови масленки

225 гр, меко масло
110 гр, пудра захар
225 гр. брашно
80 гр. картофено/пшенично/царевично нишесте
1 ампула течна ванилия
щипка сол
1 пакетче ванилена захар за поръсване преди печене

# 339
  • Мнения: 43 440
Покрай моя начин на хранене предлагам рецепта за бронирано кафе. Кафе по избор, без захар, с голямо парче масло в чашата. Вкусът му е разкошен.

# 340
  • Мнения: 1 401
Коледни меденки
700г брашно
250 пудра захар
2ч.л. бакпулвер
4ч.л. канела
1ч.л. джинджифил
4 яйца
5с.л. мед
125г масло President

# 341
  • София
  • Мнения: 942
Зеленчукова крем супа: Във вряща вода слагам лук, морков, картофи и тиквички. Всичко се вари до омекване. Пасирам всичко и добавям масло Президент и/или сметана за готвене. Накрая добавям сол и черен пипер.

# 342
  • София
  • Мнения: 12 345

Ето тази баница с масло Президент пекох вчера.

# 343
  • София
  • Мнения: 3 401
"Предизвикваме ви да споделите в темата любима своя рецепта, която приготвяте с масло Président."
Сега са актуални коледните маслени бисквити, меденки, различни сладки. За да станат хубави, е задължително да се използва хубаво масло.
СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen" по рецепта на labrex.
•  краве масло  — 150 гр
•  сушени плодове — 50 гр
•   стафиди (по-дребни, без семки) — 50 гр
•   смлени бадеми — 50 гр
•   брашно — 250 гр
•   бакпулвер — 1 ч. л.
•   захар — 75 гр
•   ванилова захар — 1 пакетче
•   ромова есенция -  5 капки
•   яйце – 1 брой
•   щипка сол
•   пудра захар за поръсване

Тестото се прави бързо и се използва веднага, не е нужно да стои в хладилник.
Смесват се ситно нарязаните сушени плодове, стафидите и смлените бадеми в купата на миксера. Добавят се мекото масло, яйцето, щипката сол, брашното, бакпулвера, ваниловата захар, капките ромова есенция и захарта. Размесват се за кратко с миксера, после се доомесва тестото на ръка до получаване на гладко тесто. Тестото се разделя на парчета, от които се правят фитили с дебелина на пръст или малко по-дебели от молив. Режат се на парченца с дължина 4-5 см.
Две фитилчета се слагат едно до друго, а върху тях трето. Леко се притискат и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180*С  12-15 минути. Сладките трябва да станат златисти. Готовите охладени сладки обилно се поръсват с пудра захар. Съхранявани на сухо и прохладно място, издържат до 3 седмици.

# 344
  • Велико Търново
  • Мнения: 442
Любимите ми бабини курабийки

2 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода
100 гр масло
680гр брашно

Общи условия

Активация на акаунт