Président – не ти трябва много, само най-доброто!

  • 10 906
  • 472
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 1 303
Правя страхотен тутманик с масло. Разтварям мая в топло прясно мляко (400 мл) с по лъжичка захар и сол. Добавям брашно и замесвам меко тесто, което оставям да втаса. След това го разточвам на тънка кора, намазвам го с разтопено масло и наръсвам сирене. Навивам и поставям в тава са втаса още веднъж. След това го намазвам с разбит с масло жълтък и го пека.

# 361
  • Мнения: 24 348
Вкъщи правя едни Добруджанки, използвам само масло и стават уникални, меки, пухкави и ухаещи апетитно. Продуктите са: 200 гр. кисело мляко, 1ч.л. сода, 1 яйце, 1ч.л. сол, чаена чаша натрошен сирене и брашно колкото поеме, за да се получи меко тесто, вариации много има и може да се добави кашкавал или пък колбас, пекат се в загрята фурна, от тестото се късат топчета и се нареждат в тава, отгоре винаги слагам малко масло, резултата е чудесен, поне у дома много ги харесваме.

# 362
  • Пловдив
  • Мнения: 2 881
Вземат се по-пресни кори (да могат да се навиват. Разделят се на две частни, които се разстилат върху масата.
Две чаши смлени (може счукани) орехови ядки се разбъркват (подправят) с 1 лъжичка (може ванилия), поръсват се на ивица, широка около 10 см, по дължината на двата пласта кори и те се навиват на стегнати рула. Всяко от рулата се нарязва по на 12 равни части.
Намазва се с масло тавичка (28-30 см.). Нареждат се внимателно охлювчетата едно до друго с отрязаната част нагоре. Сгорещява се 1 непълна чаша масло, от което се полива по една лъжица върху всяко охлювче.
Баклавата се пече на умерена фурна.
Приготвя се сироп от 3 чаши захар и 2 чаши вода. Вари се 5 мин. от момента на завиране. Преди сваляне от огъня се прибавя 1/2 ч.л. винена киселина или сокът на 1/2 лимон. Със сиропа, след като "почине" 5 мин., се изстиналата баклава Simple Smile

# 363
  • Мнения: 2 504
Пилешки бутчета с картофи и гъби:
пилешки бутчета - 4 бр.
картофи - 4 - 5 бр.
печурки - 250 гр
краве масло - 50 - 60 гр
бира - 200 мл
дафинов лист - 1 бр.
черен пипер - на вкус
риган - 2 - 3 щипки

# 364
  • Мнения: 201
У дома обичаме да хапваме домашни масленки, като поне веднъж седмично ги приготвям за семейството си.
200 г масло President
100 г захар
300 г брашно
2 белтъка
5 супени лъжици кафява пудра захар.

# 365
  • Мнения: 8 745
Масленки

Продукти:
краве масло - 1 пакет
пудра захар - 1 к.ч.
орехи - 1 шепа смлени
ванилия
брашно - 3 к.ч.
пудра захар за овалване
В купа с брашно смесваме меко масло, пудра захар, ванилия, смлени орехи на ситно и замесваме меко тесто. Използваме лъжичка, за да оформим масленки с приблизително еднаква големина с формата на топче. Нареждат се в тава. Печем в загрята фурна 160 градуса - 12 минути. Изваждат се и се овалват в пудра захар.

# 366
  • София
  • Мнения: 764
2 ч.ч. брашно
9 с.л. разтопено масло
1/2 кубче мая
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
Замесва се тесто. Разточва се на кръг и се правят малки кроасани. В тавата, където се слагат да се пекат се разтопява 125 гр. масло и се пждреждат кроасанчетата. Пекат се на 180 градуса и цялата къща ухае на масло. Любими на всички.

# 367
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 244
Баница.

# 368
  • София
  • Мнения: 92
Палачинки с масло Président: 50 гр масло, 250 гр брашно, 1 щипка захар, 1 щипка сол, 3 яйца, 500 мл мляко.

# 369
  • София
  • Мнения: 15 325
Маслото Président е най-приятно намазано на филийка с шунка или сладко. Но го използвам и за приготвяне на сладкиши и ястия. Ето един сладкиш:

125 гр. масло се разтопява в тава, подреждат се обикновени бисквити, които да покрият дъното.Върху тях се нареждат резенчета обелена ябълка и се залива със смес от 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно и 1 бакпулвер. Пече се на 200 градуса.

# 370
  • Мнения: 482
BalloonРецепта за ванилови мъфини с парченца шоколад Balloon

Съставки

брашно: 2 чаени чаши
яйца: 2 броя
краве масло Président: 125 грама
захар: 1 чаена чаша
прясно мляко: 1/2 чаена чаша
бакпулвер: 2 чаени лъжици
ванилия: 2 броя
шоколад: 100 грама


Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го оставете настрана.
2. Разбийте яйцата (предварително извадедни от хладилника няколко часа по-рано) заедно със захарта.
3. Към тях добавете предварително разтопеното краве масло и отново разбийте добре.  
4. Прибавете прясното мляко, което също трябва да е на стайна температура.
5. Добавете малко по малко от пресятото брашно, като разбивате непрекъснато.
6. Сложете по една хартийка във всяко гнездо на формата за мъфини и напълнете от сместа на ¾ от обема на формичките.
7. Бучнете по няколко парченца шоколад в тестото на всеки мъфин.
8. Печете до готовност (нищо да не залепва по клечката за зъби, като я бучнете в някой от мъфините) в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Да ви е сладко Heart

# 371
  • Мнения: 1 125
Много са рецептит, които са любими. Слагам в крем супи, баница, а сега предстоят и коледните бисквити.

# 372
# 373
  • Мнения: 5 544
Не съм много по готвенето, но сварени яйца с резенче масло върху тях си е разкошотийка.

# 374
  • Русе
  • Мнения: 884
Рецептата е на Наталина, но са страхотни и ги правя всяка Коледа, от както съм ги открила.
Ванилени кравайчета
 
Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):
150г брашно
70г готварско нишесте(без други примеси)
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)
За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилова захар.
Приготвяне:
На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина. Могат и да се замразят.

Общи условия

Активация на акаунт