Président – не ти трябва много, само най-доброто!

  • 10 900
  • 472
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 14 905
Печено пиле с масло:
1 цяло пиле
1 лимон
50-70 гр масло
сол, черен пипер и билки по избор
1 чаша бира или бяло вино.

Почистеното и измито пиле се обтрива добре със солта и черния пипер. Маслото нарязано на тънки парчета се пъхва между кожата и месото. Лимонът нарязан на четвъртинки се пъхва в пилето заедно с билките. Залива се с бира или вино и се слага във фурната да се пече.

# 376
  • Мнения: 4 683
Любимите гъби с масло, които се приготвят супер лесно и са невероятно вкусни: гъбите се почистват и се нарязват на по-едри парчета. В тиган се разтопява масло President, добавят се губите и сол. Оставят се да се задушават, докато на намалят двойно обема си. След това се добавя черен и червен пипер и се оставя за още няколко минути на огъня.

# 377
  • Мнения: 2 797
Най-бързо и лесно правя задушени броколи с масло Президент, стават разкошни!!!

# 378
  • Пловдив
  • Мнения: 16 010
Много обичам чесново масло
масло - 250 г
чесън - 1 ч.л. на прах + 3 - 4 скилидки
сол
черен пипер
лимонов сок - 1 - 2 с.л.
магданоз - 5 стръка

Скилидките чесън се пресоват много добре и се разбъркват със сол, черен пипер и лимонов сок.

Магданозът се скълцва възможно най-ситно.

Всичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало.

Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне.

Към така приготвеното масло може да добавите още чесън на вкус, магданоз или друга зелена подправка по ваш вкус.

Много е добро за поднасяне с печен картоф, различни зеленчукови и местни ястия. Може да намажете пилето с него преди да го опечете.

# 379
  • Мнения: 12
В средата на ноември започваме подготовката за Коледа и внасяме настроение вкъщи със вкусни джинджифилови бисквитки/меденки по шведска рецепта. Невероятно вкусни, но ето и рецептата Simple Smile

Необходими продукти (40-60 броя)

100 гр. кафява захар
50 гр. мед
40 мл. вода
75 гр. масло President
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. карамфил
3/4 ч.л. сода бикарбонат
220 гр. брашно

Време и начин на приготвяне

Захарта, меда и водата се загряват до разтопяване, след което се прибавят маслото и подправките. Сместа се разбърква хубаво и се оставя да изстине. Брашното и содата се смесват и се добавят към изстиналата смес, като се разбърква с дървена лъжица. Тестото се прехвърля на плот и се омесва до нелепкавост, но да остане меко. Прибира се в стреч фолио в хладидилник за 1 нощ.
Разточва се до желаната дебелина и се оформят бисквитките с формички. Колкото по-тънко се разточва тестото, толкова по-хрупкави стават.
Пекат се в предварително загрята фурна на 175 градуса за 6 минути.

Да Ви е вкусно! Yellow Heart

# 380
  • Мнения: 1 378
С масло Президент правя страхотна "памук погача".

# 381
  • Мнения: 1 188
Много са любимите ми рецепти с масло Président , но най-бързата е мързеливи сирени :
Брашно , кисело мляко , сирене и кашкавал , сода за хляб и масло Président.🥰

# 382
  • София
  • Мнения: 6 558
Бананов хляб

2-3 по- узрели банана
1/3 чаша разтопени масло Президент
1 ч.л. сода
3/4 чаша захар
1 разбито яйце
1 1/2 чаша брашно
ванилия
щипка сол

# 383
  • Мнения: 1 378
Памук погача
800 гр. пресято брашно
2 ч. чаши топло мляко
1 ч. чаша топла вода
1 ч. чаша разтопено масло Президент
1 лъжица захар
1 лъжица сол
1 кубче мая
Меси се средно меко тесто. Оформя се по желание.

# 384
  • Мнения: 1 622
Пиле фрикасе

# 385
  • Мнения: 1 159
Чийзкейк с боровинки

# 386
  • София
  • Мнения: 398
Филийки с масло Президент и сладко или мед. И чаша ароматен чай.

# 387
  • Сливен
  • Мнения: 5 315
Любима рецепта с масло-гъби в масло.Нарязвам гъбите на полумесеци,слагам в тиган с масло,много масло.Добавям подправки-сол,черен пипер и чубрика.Пържим ,до каквото състояние харесваме.

# 388
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 888
Любими у нас са маслените сладки. Simple Smile
Необходими продукти:
брашно - 200 г
масло - 150 г
жълтъци - 2 бр.
пудра захар - 120 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
ванилия - 1 пакетче
млечен шоколад - 200 г

Брашното с бакпулвера и щипка сол се пресява и се поставя с купа.
Маслото се разбърква заедно с жълтъците и пудрата захар и пакетче ванилия.
Задължително маслото трябва да бъде меко, на стайна температура.
Прибавя се към брашното и се разбърква хубаво до пълното му попиване.
Предварително си подгответе тава, застана с хартия за печене.
Сложете тестото в шприц и направете маслените сладки директно върху тавата.
Печете вкусните сладки в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
През това време разтопете шоколада на водна баня. С него ще бъдат украсени меките маслени сладки.
Щом сладките са готови и леко изстинали, потопете половинката им в разтопения шоколад.

# 389
  • Мнения: 550
Любимата ми рецепта е за киш Лорейн.Продукти:

200 г брашно
125 г студено масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 с.л. студена вода

Продукти за плънката:

200 г гъби Печурка
200 г бекон
30 мл. зехтин
200 г сирене Чедър
3 яйца
200 мл. готварска сметана
1/2 ч.л. индийско орехче
черен пипер
солСложете в купа брашното, нарежете на малки парченца студеното масло, чукнете едно яйце и добавете малко сол. Претрийте сместа с пръсти, докато получите маслено тесто. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода, за да се спои добре. Оформете тестото на топка и го увийте във фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.Измийте и нарежете гъбите. Нарежете бекона на кубчета. Запържете ги в малко зехтин в тиган, докато добият златист загар.
В купа разбийте яйцата, заедно със сметаната, индийското орехче, солта и пипера. Добавете настъргано сирене Чедър и разбъркайте добре. Загрейте фурната на 180 градуса.

Пригответе си форма за печене на пай.Извадете тестото, леко го намачкайте с ръце да поомекне. Поръсете плота с брашно и го разточете на голям кръг. С помощта на точилката прехлупете единия край на кръга и прехвърлете върху формата за печене. Облепете и страните. Отрежете излишъка над ръба.
Надупчете с вилица дъното и изпечете кората до златист цвят. Разпределете плънката от гъби и бекон върху маслената кора.олейте с яйчения крем със сирене Чедър и изпечете пая за около 30 минути до готовност.

Общи условия

Активация на акаунт