МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 51

• 54 340
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
В момента има големи намаления в Италианската Сефора, за дамите, които ме познават знаят, че нося поръчки от там когато си идвам (поне 2 пъти месечно). Ако някой иска да се възползва може да ми пише на лични за адрес- няма проблем от моя страна, стига да не трябва да чекирам отделен куфар за да ги нося 😊
И услугата, разбира се, е безвъзмездна.

# 406
За колко време дойдоха декемврийските ви поръчки от Cult Beauty? Аз чакам една от 16.12 и вече започвам да се чудя къде се е запиляла.... Последната информация по тракинг номера е от 21.12-отпътувала за БГ.

# 407
Моята поръчка я направих около 28 декември и пристигна вчера.

# 408
Моята мисля беше от 25/26 декември и я получих вчера.

# 409
Вчера ми е пристигнала пратката от Кълт бюти, директно в офиса. Без забележки и нищо не са ми искали. Явно покрай празниците са се позабавили малко.

В сайта на cultbeauty си пише, че те поемат абсолютно всички разходи - ДДС и мито, ако има такова.
Към момента те остават като вариант.
Моята поръчка дойде изключително бързо по празниците - за около 5 дни.

А в габиели имам 3 поръчки в момента, попълних всички документи, изпращах снимки, та да видим какво ще стане. Казаха, че се надяват до няколко седмици да имат автоматизирана система и да не се занимаваме да попълваме ръчно всички документи. Предполагам, че все пак ще трябва да прикачим някакви скрийншоти на поръчките, но пак е доста по-добре

До Бг мисля, че Тарт също доставя с платено ДДС и няма никакво вземане-даване с митници, да потвърди някой, поръчвал до БГ.

Tarte поема също разходите.

В повечето сайтове, обикновено в FAQ страницата, пише дали включват ДДС и мито или не.

# 410
На мен ми е ясно, че го пише, въпросът е дали Бг митницата приема това, или трябват допълнителни процедури, попълване на декларации и тн, дори ДДС да не се плаща от нас. Защото Elle вече сподели, че за такава пратка й искат декларация.

# 411
Ами и на feelunique.com пишат така, че е дюти пайд ооообаче цял ден пратката е в София и пише package available for clearance... а днес трябваше да я доставят уж... и ми отговориха да чакам служител от отдел митница да се свърже с мен за документи за плащане на мита и ддс....очевидно ще искат документи и са я задъжали ама май май накрая ще ме накарат и да платя...

# 412
Хвърлила съм око на някои продукти в makeup.bg. Оригинални ли са?

# 413
  • Бургас
Напълно оригинални.

# 414
Да оригинални са, но се подготви, че доставките се бавят.

Мацки и на мен ми блокираха пратката от Feelunique и искат документи...  въпреки че е платена ми поискаха всички документи.... така че се готвя за плащане.. дано поне стане бързо...

# 415
На мен ми е ясно, че го пише, въпросът е дали Бг митницата приема това, или трябват допълнителни процедури, попълване на декларации и тн, дори ДДС да не се плаща от нас. Защото Elle вече сподели, че за такава пратка й искат декларация.

Не искат. Промени няма при получаване на пратки от САЩ. Поне моята пратка не е минавала през митница. Директно ми звъннаха от пощите да си я взема.

А за пратките от Англия не се и учудвам.. Габиели днес написаха, че временно спират приемането на пратки, защото нямат никаква информация за това какви документи ще искат на митницата, въпреки че вече попълвахме и не могат да тръгнат за България.

# 416
САЩ е трета страна, Англия от 1.01. също. Затова казах, че се правят на по-католици от папата, сега едва ли не купуването от Англия става по-трудно, а няма основание за това.

Катерина, не се готви за плащане, а за аргументиран спор с тези върхове на митническата мисъл. Нямат основание да те накарат да платиш ДДС, ако то вече е предварително платено. От която и държава извън ЕС да идва пратката.

Аз чакам 15 пакета от ГГБГ, те ще доставят, поне не са обявили друго досега, но като цяло вече търся алтернативни шопинг дестинации за козметика. От немските сайтове ползвам само Сефора, Дъглас и Флакони. Моля споделете за други немски сайтове, от които сте доволни. Или някой от международните, който доставя от склад в ЕС.

# 417
Моля споделете за други немски сайтове, от които сте доволни. Или някой от международните, който доставя от склад в ЕС.

https://www.ausliebezumduft.de/
https://www.niche-beauty.com/en-de/
https://www.parfuemerie-kirner.de/

Лично аз не съм пускала, но съм чела хубави отзиви.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 21:32 от Anika ❤

# 418
  • MJF
Здравейте,
Имам въпрос, който не е за тази тема, но се надявам да можете да ми помогнете с информация.
В последната ми поръчка от немския сайт на Charlotte Tilbury имам кремообразни сенки Eyes To Mesmerize, на които не съм уцелила цвета.
Има ли група, в която продавате объркали или несполучливи поръчки?

При мен притеснение относно пазаруването от чуждестранни сайтове ще има само при CultBeauty, въпреки че и аз получих имейл за разходите, които ще са за тях.
Всичко останало пазарувам от Sephora.es, Sephora.de, maccosmetics.de, немската версия на CharlotteTilbury.
В испанската Сефора също пускат чудесни оферти, но с превозвач пристигат за около месец.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 13:12 от FugeeLa

# 419
Има тема за размяна на бяла и декоративна козметика Blush

Общи условия

Активация на акаунт