МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 51

• 54 220
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Взех си Mac Honeylove матово червило. Хич не ми допадна. Оранжевее. Явно е за дами с топли тонове кожа, а на моята NC25 зимата и NC30 лятото е ужасно.
Обожавам Myth, ала май е бледичко. Препоръчайте нещо... видях на живо kinda sexy, velvet teddy и хич не искам да мажа тези цветове по мен. Май не обичам червила и затова търся нюдове...

# 646
MAC Whirl?

Mocha ( при мен има лек оранжев подтон, също NC25/30, неутрална)

Хубав нюд ужасно трудно се намира е моето лично мнение. Колкото и да гледам и да съпоставям онлайн, колкото и съвети да търся много по-лесно ми е да намажа нещо с цвят ИЛИ полупрозрачен глосс и да изглеждам добре, отколкото да намеря подходящият подтон нюд. Например сега есента и зимaта носих много Del Rio и Retro.

100% нюд, който ми е скорошно откритие, но нямам аналог нито на МАС нито от другите ми:
501 Nude Blush, 505 Nude, 509 Cherry Blossom, 513 Peony Rose, 517 Light Crimson

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 18:28 от Agent Provocateur

# 647
Харесвам Myth и Creme d nude. Харесвам сатенения финиш, кремообрязно не съм имала, но от гугъл загледах второто.

Спорим с позната и според нея тези червила отиват само на тъмни жени а не на NC25? Искам нещо светло бежово да навапцам и за си карам деня с my lips but better, хич не обичам много цвят. Допада ми и milky pink.Nars Turkish delight.

# 648
Здравейте, търся си матов бронзър с хубав пигмент - спряла съм се на Hoola Too Faced, и на Fenty - Private island. Мнения?

Бих препоръчала Nars.

# 649
Не държа червилото ми да издържи цял ден. Не ми пречи да подновя на няколко часа. Но, не ми допада, когато оставя видоизменен наситен пигмент след 2 часа и като бонус изсушава допълнително. Предпочитам такива, които и  след 5-то подновяване имат същия цвят като на първо нанасяне сутринта, без да ми се налага междувременно да хидратирам с безцветен балсам.
Лайт Бийм, прекрасна, от кои серии си останала толкова разочарована? Добре е да се знае, аз лично обичам да си крада от друг и акъл и опит!

Харесвам Myth и Creme d nude...

Спорим с позната и според нея тези червила отиват само на тъмни жени а не на NC25? Искам нещо светло бежово да навапцам и за си карам деня с my lips but better, хич не обичам много цвят.

Признавам си, и през ум не ми минава да сложа нещо чак толкова светло - приличам на труп - и не мисля, че бежовите са MLBB. Аз лично свързвам тези червила със грима на 60-тте  и на 2010...

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 01:54 от Agent Provocateur

# 650
Може ли някоя да ме светне за какво се използва четка Mac209?

# 651
За очна линия. Пише си eye liner brush.

# 652
Лайт Бийм, прекрасна, от кои серии си останала толкова разочарована? Добре е да се знае, аз лично обичам да си крада от друг и акъл и опит!
Агент, те при друг може да са си чудни червилата, пък аз да не успявам да ги сработя за себе си.
Моите червила на MAC са:
матовото Mehr
Сатененото Twig
и още две сатенени от Love Мe серията - As if I Care и Mon Coeur
Скрит текст:
Mehr го поръчах по грешка покрай други неща без да обърна внимание, че е мат. Такива съм спряла да купувам, защото всички ми стоят като тебешир, особено светлите. Това се оказа по-светло от устните ми и ме прави буквално бозава.
Twig ми е фаворит от четирите - средно светло, по-топло като цвят, сравнително незабележимо избива неприятния оттенък, при него - леко оранжевеещ, след попиване в устните.
As if I Care и Mon Coeur уж са първото неутрално, второто студено. При мен двете си приличат изключително много, второто само е нюанс по-тъмно. След два часа са напълно попили в устните, дехидратирали са ги, почти колкото матовете и е останал един много неприятен яркоцикламен оттенък Worried. За да нанеса повторно, нанасям подхранващ безцветен балсам, бърша за да махна пигмента, нанасям повторно и едва след това - червилото.
Ето как изглеждат на ръката ми (от китката към ръкава Mon Coeur, As if I Care, Twig, Mehr)
Скрит текст:
И понеже на върха на пръста цвят на червило се преценява по-реалистично, ето още една
Скрит текст:
Mehr - на кутрето, е почти като кожата ми. Много силно се видоизменят цветовете въхру мен, почти нищо общо с цветовете от сайтовете.
С колежка си купихме еднакви моливи за устни - при нея стои към кафяво, върху моите устни става розово-червен ...

... и понеже под маските червилата са важни, се издразних от неподходящите си попадения и тази сутрин се възползвах от 30-те процента намаления на Дъглас и поръчах
Скрит текст:
Dior Lip Glow в цвят корал и Dior Couture Color New World satin
Скрит текст:
Ако пак не съм нацелила, очаквайте следващата седмица да се тръшкам, че избиват на оранжево Sweat Smile

Като цяло, май само силно хидратиращи и умерено покривни продукти в цвят слива и не много светла праскова работят безотказно при мен. Всичко друго е рисково Smile

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 00:25 от Light Beam

# 653
Аз съм от доволните от червилата на Мак.
В момента имам Mehr, Vilvet Teddy, Taupe и Viva Glam 3.

От първите три съм очарована: много добри цветове, добра покривност и чувствам устните си хидратирани и по-пълни. Харесвам, че са по-универсиални и пасват на повечето ми дрехи. Viva Glam е много по-придрачив като цвят, но също е хубав.
Сега съм с Mehr (без молив), на втората снимка сложих (но не съвсем подходящ 🙄

Май изводът е, че всеки продукт трябва да се пробва и прецени доколко отговоря на желанията ни 💃

# 654
Mehr в комбинация със  soir ми е любимо комбо, харесвам много и teddy velvet, но понякога ми идва твърде кафяво

# 655
Аничка, кое от показаните на ръката ти е Mehr - второто от дясно на ляво ли? На твоята има кафеникав оттенък. При мен то стои тебеширено розово. И твоите устни изглеждат гладки и хидратирани с него.
Моята кожа е стара, отпускаща се, с лека розацея, суха и много бързо попива всичко, като гъба буквално. Устните ми стават на едни такива големи/широки бръчки с него ... не знам как да обясня .... Ето снимка - с никакъв грим, само Меhr за онагледяване
....
Ето и съвсем голо лице и устни без нищо - дори крем, за сравнение ....
Моля да не цитирате, защото ще ги махна след малко.
При мен в случая с червилото, което не хидратира, изглежда дори по-зле от без ...
Ако се сещате за нещо подходящо за лели като мен, казвайте  да поръчам, докато не са изтекли 30-процентните намаления Stuck Out Tongue....

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 22:55 от Light Beam

# 656
  • Седмото небе
Light Beam, бях ти забравила прекрасните уникални очи!!! Страхотна!!! Личи си, че полагаш много грижа за кожата си. И въобще не си стара, леля и т.н.
На мен любим нюд-розов нюанс ми е YSL MATT STAIN 7 NU INTERDIT

Мнооого рядко за специални моменти слагам и смело червеното номер 1 Rouge tatouage.

# 657
Light beam, устните ти са хубаво пигментирани, не ти трябва дори червило, аз бих сложила само полупрозрачен гланц.

# 658
Имам едно червило,взето набързо,но се оказа мн.добро за мен,защото не изсушава.За трайност не мога да кажа,аз нанасям често,защото ми изсъхва на устните всичко.Нанасям го с четка и после пак минавам.Май си го харесвам много:

# 659
Здравейте, вчера си купих 2 молива ( за пръв път) за очи на МАК. Единият е автоматичен, цвят Пърпъл, а другия- сиво- зелен, за подостряне- дълготраен се води. Сложих и от двата на очите, още следобяд- нямах търпение за тест. Днес единия ми клепач беше зачервен, леко подут, като за ечемик...Днес не слагах грим, сега се успокои мястото...Питам тук дали има случай при някоя от вас на подобна реакция? Мисля си, че ако е тип алергична проява, ще бъде и при двете очи...Може да е съвпадение някакво, не знам...Надявам се да мога да си ги ползвам, защото много ми харесаха и двата молива. Искам и още неща да си взема, но по нататък, живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт