добър ендокринолог - Варна

• 465 135
  • 915
  •   1
Отговори
# 900
Ясно! Аз така или иначе не посещавам по ЗК, затова не би ми било от полза.
Но и от много време не съм чувала за диспансер. Преди 20-тина години бях при Протопопова диспансеризирана, след това ми казваха лекарите, че имат много пациенти и не приемат нови за диспансер.

# 901
Аз също съм с Хашимото. Изследваме редовно Тсх,фт4 и мат. Но 1 път в годината по свое желание си пускам и фт3 и тат. Ако си пуснете и другите показатели по ваше желание, не мисля, че някой лекар ще откаже да ги види и изкоментира.

# 902
Аз също съм съгласна, че не всичко е от Хашимотото и т.н, но като цяло беше странно всичко.
Аз съм с тази диагноза от 30 години. Не съм ходила при 2 или 3-ма лекари , имам доста опит с прегледите, разговорите като за първо посещение, обясненията и т.н.
Като цяло ходя на лекар един път ( или 2 )годишно, минавам ехограф през 2-3 години, и да ми назначат повече изследвания. За щастие нямам сериозни проблеми, а за несериозните или не ми обръщат внимание или дори един лекар ми каза, че си внушавам някакви неща.

Интересно, как точно определят кое е и кое не е от Хашимото? И ако не е от Хашимото, от какво е? А като ти кажат (примерно) - ми от недоспиване е, с какво точно ти помагат? Идеята не е да чоплим кое от какво точно е, идеята е да се намери начин да се разкъса порочния функционален кръг, като се събере човека в цялост.
Аман от специалисти -  философи, дето ми обясняват кое с кое нямало връзка, и в същото време нито успяват да обосноват твърденията си, нито са чували що е то модулация на функция и отношение функция-структура, а пациентите да се оправят както могат, докато се чудим “оф, тези еутиреоидните/субклиничните кво да ги правим”.

# 903
Дренка , напълно съм съгласна. Аз точно затова и съвсем съм ограничила посещенията си. Пускам си от време на време сама изследване на хормон-а , при нужда си редуцирам дозата.
Всъщност до сега повечето лекари си пеят една и съща тирада и аз малко изключвам и след прегледа даже не ми остава нещо от казаното. Но ето, че тази лекарка ме изненада , хаха, та всичко каквото ми каза го помня Smiley
Аз повечето стандартни симптоми не ги споменавам (сърцебиене , суха кожа... ) - защото не можело да е от това, друга била причината.
Аз имам проблем (който не знам дали е от Хашимотото , но търся неговото решение) . Аз рядко се изпотявам. Но имам неприятна миризма под мишниците. Със сигурност не е от изпотяване, защото дори в момента в който излизам от банята, понякога започвам да я усещам. Единия лекар с насмешка ми обясняваше , че си внушавам такова нещо. Друг ми предложи да си инжектирам ботокс , за да блокирам потните жлези, съответно и миризмата...
Сега тази при която ходих последно ми каза, че това се дължи на кортизола . В момента чета за него, но не намирам информация свързана точно с такъв симптом. Все пак е нещо различно и посока, в която да погледна.

# 904
Чета...и съм изненадана, всеки път ме пита мен, за стандартните симптоми и дали нещо ново съм почнала да усещам или забелязвам. А дори не ходя при толкова известни имена, като изброението горе. Явно си зависи от доктора.

# 905
То щото кортизолът никак не е свързан с работата на всички органи и системи….
Не търсете на парче! Кожата е най-големият екскреторен орган, а блокирайки потните жлези ще подпомогнете интоксикацията на организма.
В комплексното лечение на онкоболни, една от основните задачи при част от тях е да стимулираме потоотделянето, което е силно нарушено или блокирано в резултат на химио и лъчетерапията.

П.п. Здравната каса/система  изпива  мозъците докторски, за съжаление.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:35 от Дренка

# 906
Аз по никакъв начин не се опитвам да спра изпотяването ( което и без това е оскъдно). Търся други опции за повлияване на симптома. Но за откриването на причината все имам надежди, че някой лекар ще се ангажира. За сега , за съжаление без успех...

# 907
Проблемът може би в “някой”, защото за да се ангажира, той трябва да разполага  с познания и ресурси да го направи. За да имате успех в намирането, може би е нужно да минете на ниво “разширено” търсене сред специалисти с широки компетенции и практически опит не само в сферата на ендокринологията.

# 908
  • град Варна
Моят съвет е не и се доверявайте напълно на доц д-р Мира Валентинова Сидерова моя приятелка си записа частен преглед, понеже беше болна от диабет тип 2, който премина към тип 1, тя и предложи изпитателно лечение  с медикамент  на фирма Новонордиск, който бил нетестван до сега.  Тя се е съгласила с доцентката уж за добро, тя и казала да си записва при всяко повишаване на дозата как се чувства тя и да и го предава листа всеки месец. Накрая се оказа, че моята  приятелка  започна да се чувства зле. Медикаментът  след спирането и е докарал рак на панкреаса. Разбра се, от изследвания имала е страшно много завишен брой на лимфоцити и голямо намаление на  червените кръвни телца по клинична картина. Това става преди 2 години и половина. Тя прави клинични тествания с хора, това е подсърдно направо. И е страшно голям грях това че титлите и се дължат уж на терапии върху хора, тоест тествания. Те не са повече вреда, отколкото в помощ. Разбира се, най-добрата ми приятелка умря миналата година. Преди да почине тя ми сподели че се е опитвала да се свърже с доц д-р Мира Сидерова, за да и обясни състоянието в което се е намирала, но тя не  и е вдигнала телефона.

# 909
  • Варна
Много неприятно, благодаря за споделянето. Жалко за приятелката Ви, светла й памет! Аз се следях известно време при нея, не ми допадна, че ми искаше само Т4 за щитовидната жлеза... през бременността не ми каза да изследвам по-често, съответно стигнах TSH 40.

# 910
  • град Варна
Това е тотален абсурд, ако беше качествен лекар щеше да пусне пълна кръвна картина плюс всички хормони на щитовидна жлеза.
Всичко, ако се лекува в ранен етап поне според мен може да бъде повлияно в по-добра насока, минимум да се избягнат усложненията.
Много съжалявам за най-добрата си приятелка. Обаче аз все си мислия, че се е заблудила, че титлите значат повишена грамотност, а то явно е станало обратното. Предполагам че  тези групи от хора, които са тествали новият продукт  на Новонордиск са били с усложнено състояние всички и листите които са отчитали на нея за изследване са послужили за материали за нейни изследвания, че тя да расте по титли, но не знам доста е изродско, спрямо хората и живота им. Все пак веднъж се раждаме, веднъж съществуваме.

# 911
  • In transit
Pepi578, и за кой нов продукт на новонордиск става дума? Защото това е фирма доста голям производител на инсулини и така подхвърлено в пространството звучи малко...

# 912
Семаглутид?
Не смятам за редно да се петни името на лекар по този начин, защото:
1. Няма доказана пряка причинно-следствена връзка.
2. Много пациенти минаха на новите препарати - инжекционни и перорални, и страдат от НЛР.
3. Всички пациенти със ЗД и автоимунен тиреоидит страдат или са застрашени от усложнения, въпреки лечението (фармакотерапия).
Не е проблемът в лекаря, проблемът е в подхода и е крайно време пациентите да го разберат!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 21:12 от Дренка

# 913
  • Варна
Аз мисля за важно да се допълни и че ако човек е бил "опитно зайче", то той е бил наясно, съгласявайки се да пие дадено лекарство и са били представени плюсовете и минусите.. най-малкото, ако лекарството е регистрирано, то си има упътване, на което също пише.

# 914
  • Варна
Ами с едно наум съм за профил създаден днес, с 23 мнения като 18 от тях на мед. тематика винаги в негативен план.

Общи условия

Активация на акаунт