добър ендокринолог - Варна

• 486 815
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 960
  • Варна
И какво е решението?!

# 961
  • ВАРНА
Аз ще споделя отзив за д-р Ася Райкова. Бях дългогодишен пациент на баща ѝ, д-р Николай Райков. Бях на преглед преди седмица. Що се отнася моята диагноза (автоимунен тиреоидит) - никаква разлика между прегледа и отношението. Доверявам се и оставам при д-р Райкова.

# 962
На коя/кои лаборатории във Варна се доверявате?

# 963
На коя/кои лаборатории във Варна се доверявате?
Аз се изследвам предимно в Статус, или както е там новото му име

# 964
  • Варна
Aз се изследвам в Лаборекспрес. Но и Статус са ми били ОК.

# 965
Аз винаги питам лекарите дали имат предпочитания към някоя лаборатория. Не само ендокринолозите. И в 80% от случаите , са ми казвали Статус. Така с годините ми се е насадило явно и гледам все там да ходя. И децата там водя.
Избягвам Лина, че там са много зле. Не знам някой да ги препоръчва- само заради работното им време понякога пращат там.

# 966
  • Варна
Лаборекспрес. Също Статус понякога, Лина и аз не харесвам. В Рамус съм ходила веднъж заради определен показател

# 967
По принцип и аз винаги питам специалистите на коя лаборатория се доверяват, но и това не е критерий тъй като някои лекари работят с определени лаборатории дори и да не са достоверни резултатите. Аз се доверявам на Статус = Синево, Лаборекспрес, за микробиология на Сити лаб, но и при тях си имам едно на ум. Лина категорично НЕ!
Водих дъщеря ми при д-р Градева. Питах на коя лаборатория се доверява, каза - Лаборекспрес, бившата Статус, и че в Рамус също резултатите на пациентите до сега отговаряли.

# 968
  • ВАРНА
Аз ходя в Статус откакто се помня. Смениха името и не са вече никак еко френдли - емнайсе листа и всеки път се чудя къде са юзърнейм и парола за проверка на резултатите. Надявам се само това да им е промяната.

# 969
Когато си пускам нещо сама го пускам или в лина или в лаборекспрес често и н двете места. Ако е след специалист обикновено се допитвам до него

# 970
Ако някой не вярва на лабораториите, следва или да не се изследва, или да го прави само в една. Когато следя динамиката при антителата, предпочитам да са в една и съща лаборатория и пациентите го знаят. Вит Д - също. За хормоните не ми е чак такъв дерт.
Наскоро имах случай с дете с много висок титър на AST. Три лаборатории, три  различни стойности, общото беше, че са доста над нормата. Два часа решавахме ребуси с майката. Кому е нужно това, при положение, че подходът е ясен. Ясно е също и, че лабораторните резултати, сами по себе си, не са диагноза.

# 971
  • Букурещ
Ако някой не вярва на лабораториите, следва или да не се изследва, или да го прави само в една. Когато следя динамиката при антителата, предпочитам да са в една и съща лаборатория и пациентите го знаят. Вит Д - също. За хормоните не ми е чак такъв дерт.
Наскоро имах случай с дете с много висок титър на AST. Три лаборатории, три  различни стойности, общото беше, че са доста над нормата. Два часа решавахме ребуси с майката. Кому е нужно това, при положение, че подходът е ясен. Ясно е също и, че лабораторните резултати, сами по себе си, не са диагноза.

Точно така, много добре казано- с две думи- не си хвърляйте парите по лаборатории за да може собствениците им да си почиват на частните си яхти лятото по Средиземноморието. Лабораториите точно като Биг Фарма са един огрооомен мафиотски балон, на когото се хващат за съжаление огромен % население.
Нито една лаборатория не е читава (тази звучна и хубава дума). Нито една! Доверие 0 на нито една! Колкото по-бързо го разберете, толкова в по-добро здраве ще сте!

# 972
  • ВАРНА
Liorena, какво предлагаш като алтернатива? Хормони как да се изследват? Преди време при боледуване на дъщеря ми, ако не беше пуснато изследване тип тест в лаборатория, за да се установи грип ли е или е ковид, как да знае лекар какво лекува?

# 973
Това ми напомня на ситуацията с възрастна пациентка с онкологично и други придружаващи заболявания. Събори я вирус, ОПЛ пуска за грип и ковид. Нито едното, нито другото, и последва - ми, не знам какво е, нито как се лекува. Ми, не става така. Има подход, и той не е алтернативен.

# 974
Влизам само да изкажа позитивно мнение за д-р Ася Райкова и аз.

Общи условия

Активация на акаунт