Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Barbarella,  за теб кои серуми и кремчета работят?

# 256
  • Торонто/Сливен
Между нас казано, има ли изобщо нещо на Герлен, което да е действащо? Не. Дори Диор имат продукти, които ми допадат, поне овлажняват, ако не друго. Дори и Шанел, които имат много лоша Бяла козметика имат отделни работещи продукти. Но Герлен... Не знам, това е моето скромно мнение като човек, който по принцип винаги купува цели серии козметики.

Ами зависи какво разбираме под "действащо".
На Герлен имам лосионът за лице, олиото и серумът, дневният и околоочният крем от серията  Abeille royal. Ползвам ги със продукти от други марки, както и самостоятелно. Не ми изсушават кожата, както и не ми предизвикват никакви зачервявания или алергични реакции. Това, което забелязвам като ефект е подхранена, изгладена, сочна, стегната и жива кожа. Много добре се спогаждат със слънцезащитният ми крем. Околоочният крем е богат и незаменим за студената, Канадска зима. (Не ми дразни очите и не  предизвиква милиа, както доста от околоочните кремове, които съм ползвала).
ЗА МЕН, комбинацията от всичко горепосочено прави един продукт действащ.
Аз съм реалист и чудеса, като изглаждане на фини линии и бръчки, или лифтинг на цялото лице, от козметика не очаквам.

# 257
Зависи какво търсиш като ефект. Аз винаги купувам козметика с:
- антиейдж съставки, но не полезните съставки да са накрая на списъка
- с киселини за избистряне на тена
- с хидратиращи съставки
И вече човек може да си направи сметката до колко пари може да се разпростира. При мен винаги се получава комбинация между скъпи и по-евтини продукти.
Но най-най-важно поне за мен е стриктното почистване на лицето. Това е половината от грижата за кожата.
Така мисля аз.

# 258
  • Седмото небе
Няма смисъл да се изпада в излишни полемики относно действащи и недействащи продукти. За едни работи едно-за други друго. Но чак да се зачеркне цяла марка като абсолютно неефективна... Всеки има глава на раменете си и кожа на лицето си с които преценява най-добре. Било то Герлен или някоя друга марка мисля е доста крайно. Всеки преценява за себе си. От много скъпи марки имам любими неща, както и пълни провали. При по-бюджетните също така.
А че ПРАВИЛНОТО почистване е половината от грижата го подкрепям без възражение. Преди много време една заможна, красива, поддържана и много разбираща от козметика дама на 65+, обиколила и живяла по половината свят ми каза:”Не ти ли е почистено добре лицето и най-скъпия крем на света да сложиш-той няма да може да свърши и 1% от това, което може”.

# 259
Може ли да споделите по-конкретно за почистването? Blush

# 260
Съгласна съм за почистването с уговорката, че то означава изобщо да е почистена кожата от грим и други мръсотии, НО да не се пресушава, което се случва, когато човек почне да се престарава с почистването.

За мен почистена кожа значи:
Ако съм била с грим: мицеларна вода или нещо, което сваля грима. Олиата не ми помагат така както специални демакиажи.
След това щадящо измивно гелче и после пак минавам с мицеларна вода или тоник без алкохол.

И това е. Казвам го като човек, който е имал акне дори.
Почистването при козметик месечно НЕ е условие, но при някои хора се отразява добре.
Пилинг веднъж седмично за мен също спада към почистването и го правя и аз с киселини или ензимен пилинг.

И никакво пипане през деня с ръце.

Ако не съм ползвала грим, минавам с гелчето, тоник и после грижа.
Има някои жени, които ползват само мицеларна след грим  и след това редят кремове отгоре или такива, които се почистват само с вода (също е вариант). Мисля, че за тях става дума. Иначе почистването не е кой знае каква тайна според мен, ако изобщо го правиш.

# 261
Може ли да споделите по-конкретно за почистването? Blush
Вечер Почиствам с хидрофилно олио за
лице(или подходящо такова за тяло), после гел/пяна за чувствителна кожа( моята не е, но всичко друго я пресушава) .То се разпенва от вода, с която се изплаква, след известен масаж с него на кожата, за да разтвори грим и мръсотия.Махам го с топла мокра кърпа за лице или мия.Ако нямам време за олио: мицеларна вода и после пак почистващ
продукт.Гледам да не е само мицеларна.Това е свустъпкови почистване.
Последващо нанасям тоник(розова вода) , пръскам с пулвелизиваща бутилка и разнасям с ръце,натам серуми, крем .
Сутрин само пяна/гел за почистване.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 23:10 от ДХ3

# 262
  • Торонто/Сливен
SUPERGIRL, надявам се с коментарът за полемиката да нямаш предвид мен. Не ми е била такава целта - аз просто отговорих на въпроса има ли доволни от Герлен (които далеч не са ми най-любимата марка). ✌

До момичето, което питаше за почистването.
Сутрин измивам лицето със Cerave пяна за нормална и комбинирана кожа.
Вечер ми е двойно почистването. Първо измивам с Inisfree Cleansing gel with Bija oil и след това - пак със пяната на  Cerave.

# 263
Въпросът за почистването се коментира през няколко страници напоследък. И според мен е основна стъпка.
Правя същото - махам грим с тоалетно мляко или маслен продукт за дегримиране, измивам с пяна или гел, след това - тоник. Ако нямам грим, прескачам стъпка 1.
За Герлен - цялата серия с мед ми допада, всъщност без олиото. В периода януари - март ме спасява от пресушаване. Имам за още няколко дни от друг дневен крем и ги отварям.
За всеки е индивидуално, разбира се.
Обичам да пробвам всевъзможни неща. Случва се и да сбъркам Blush

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 00:18 от Light Beam

# 264
  • Седмото небе
Нади, не нямах теб предвид Wink

# 265
Аз също много обичам да пробвам нови неща, като си имам някои любимци, които винаги си имам или купувам.
За почистването и аз действам като повечето от вас вечер - двустъпково, ако имам грим и само измиващ гел или крем, ако не съм се гримирала, но от вече година не си мия лицето с измиващ продукт сутрин и кожата ми значително подобри състоянието си. Измивам само с вода и после тоник, серум и крем. В началото ми беше много трудно да го правя, защото все си мислех, че едва ли не слагам крем на мръсна кожа, но след многократни убеждения от няколко различни човека започнах така да действам и двйствително много добре ми се отрази.

# 266
Момичета, знаете ли Др. Дрей Dr. Dray в ютюб? Тя е дерматолог и има уникаааааални съвети относно кожа, направо си е таен съвет каналът й. Там обсъжда много продукти от научна гледна точка и дава съвети като дерматолог. На почитателките на по-достъпна козметика ще им хареса също.

Та... тя казваше, че сутрин миенето не е желателно. И аз от тогава го практикувам. Иначе, ако решите да я погледнете, възможно е да се уплашите от вида й. Анорексичка е. Въпреки това аз харесвам съветите й, които са за кожата.

# 267
Аз съм написала, че според мен Герлен е недействаща козметика. И мисля, че имам право да си пиша това, което мисля. Може би за някой, който е на път да се изръси с 200 лева за крем мнението ми ще бъде полезно. Но, ако някой има проблем с написаното или няма нужда от допълнително мнение, може просто да пропусне написаното от мен. Така, както аз пропускам много от написаното, което не ми върши работа.
А що се отнася до почистването на лицето, наскоро замених олиото на Диор с ето този почистващ балсам пак на Диор:

Има и скраб за лице, който не е лош, но не е и нещо кой знае какво.
И все пак, олиото на Диор също е много, много добро за измиване на грим. Препоръчвам и двата продукта, ако някой си търси нещо ново. Изобщо, аз съм пристрастена към балсамите за почистване на лице. Щадящи, не пресушават и дълбоко почистват при мен.

# 268
  • Торонто/Сливен
Аз следя Др. ДРЕЙ, както и една друга дерматоложка - Др. Ширийн Идрис (Dr. Shereene Idriss). И двете много ми допадат - много земни, със практични, работещи съвети.
Забелязала съм, че и двете препоръчват сутрин лицето да не се мие с никакъв продукт, само с вода. Това е като мантра и на една друга ютюбърка, която много харесвам - Готамиста (Gothamista). Щом и тук има доволни, ще пробвам и аз. Досега ме е спирало усещането, че кожата ми ще е мръсна (като  RealSugar), но ще се опитам да го превъзмогна. 🙂

# 269
Като споменахте почистване на лице, ползвате ли и съответни уреди?

Общи условия

Активация на акаунт