Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 876
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Седмото небе
Това са моите продукти с Вит.С. Всички си харесвам и ползвам с удоволствие. Бих подновила всеки един.

С+ тоника по принцип е с обикновена капачка, а спрейчето е приспособено от друг продукт. Него си го пръскам така за свежест, а другия понеже съдържа алкохол нанасям през вечер-две леко без търкане с памучно тампонче.
На следващ етап ще купя околоочния, другия стандартен серум и крема с Вит.С на Дева.

# 241
Виши има серия с хиалурон и Ц и е много добра.
В серията на Виши Слоу Ейдж също има Ц, ако не се лъжа. (Ц и Е, както и фактор 25). Цената е ок, а крема мисля, че беше 30 евро.
Пикси Глоу има тоник с вит Ц, който е супер.

Балеа е загуба на време и пари според мен.

# 242
И аз ползвам измивния гел на Балеа с вит Ц, но го редувам с други.
Взех си също пилинга на Дева, 2 пъти съм го ползвала, не е никак лош.  
Доволна съм много от SVR Anti Age Experts Hydracid C20 - предимно вечер и то не всяка.

# 243
  • Седмото небе
Виши има серия с хиалурон и Ц и е много добра.
В серията на Виши Слоу Ейдж също има Ц, ако не се лъжа. (Ц и Е, както и фактор 25). Цената е ок, а крема мисля, че беше 30 евро.
Пикси Глоу има тоник с вит Ц, който е супер.

Балеа е загуба на време и пари според мен.
5 минути на ден и 5 похарчени лева за двата продукта не са ми проблем пък на мен.
И в скъпите, и в евтините неща може да се намери или не ефективност. Състава на продуктите е по-важен лично за мен. За сравнение от пробваните бустъри с витамин С харесвам повече този на Юсерин в сравнение с Клиник, но пък прахчетата им са уникални. Както и 1 минутната маска с киселини на Диор не я сменям за никоя друга подобна.
А Вит.С в продуктите е една от най-нестабилните съставки и реално са много малко непрофесионалните неща, които могат да претендират за реално действие. Аз лично употребявам не толкова от огромна нужда, а по-скоро от изследователско любопитство към пробване на козметика с различни активни съставки.

# 244
Няма нищо лошо в това да сме на различно мнение. Според мен кремовете от ДМ могат да имат добре звучащи съставки, но са много по-ниско концентрирани от по-скъпи такива. Преди и аз си купувах уж за проба (или като студентка, защото не можех да си позволя друго), ама на края се озовах с един пълен шкаф продукти без особено действие. Тук 5 лв, там 10 и на края на годината един хубав крем изхвърлен на вятъра. Лично мнение!
Затова аз ползвам по-малко неща, но поне изпитано добри.

А ако човек не може да си позволи по-ексклузивни продукти, според мен по-добра идея са маслата и други напълно натурални продукти, понеже те също са концентрирани. Маслото от шипки е пълно с вит.Ц, А и Е струва 20 Евро на 100 мл, което стига за мноооого време и със сигурност е по-добро от Балеа. Но...лично мнение както казах. : )

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 13:16 от snowwhite12

# 245
.На моята кожа скъпи кремове правят точно това, което и  евтини.Гледам състав и концентрации, не цената.
Масла абсурд, оставих този опит много отдавна, не са за мен, не ги понесох.
Така че всичко е въпрос на лични очаквания, предпочитания и поносимост.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:56 от ДХ3

# 246
Цената и марката не са критерий. Ако човек знае от какво горе-долу има нужда, може да си намери добро попадение и в селската бакалия или да си извърти чудна маска с наличностите по шкафовете в кухнята Grinning. При по-скъпите плащаме не малко за патента, рекламата на марката, лъскавата опаковка и наема в МОЛ-а. При мен е бъркоч от всякакви продукти. Без Бочко кремове и шампоани примерно, не оставам никога Joy

С вит. С  съм ползвала капсулите на Филорга, серум на Korres, бустърите на Клиник, прахчетата на Клиник и портокаловата маска на Апивита.
Прахчетата и маската са ми най-любими и винаги се намират из нас. Купувам, когато ги видя на по-големи намаления и ползвам веднъж-два пъти седмично. Прахчетата като да са с най-изразен ефект. От тях се лющя леко.
Бустърите на Клиник ползвам за известно време през зимата. Една капсула стига за около 2 седмици. Много неприятен кир ефект правят и денем не ползвам. Иначе - освежават тена.
Терапията на Филорга не беше лоша - и тя е 3 ампули, но също скъпичка идва и кара повечето кремове да се свличат от лицето, а от тези на марката не попаднах на моя. Затова не съм я повтаряла.
Серумът на Korres с дива роза ми беше неприятен като консистенция и усещане на лицето, ефект не видях никакъв и не бих купила никога повече. А, бях взела и крема Unamused Дадох на майка ми да ги пробва. И тя не ги изтърпя.
Имам и серума на ЕЛ с вит. С и ферменти. Купувах на последното 40% намаление в бутиците им. Не съм отваряла още и не мога да кажа нищо за момента.

# 247
А кремовете и маските на Douglas ползвали ли сте?
Има ли нещо да си заслужава? При едно от пазаруванията имам и тестери, но така и не съм ги пробвала още

# 248
  • Седмото небе
От еднократните маски на Дъглас много любима ми е тази:

Запасила съм се 5 бройки. Любима ми е зимата, особено вечер, когато ми е раздразнено и зачервено лицето от студа през деня. Само че я пресипвам в кутийка 15 мл от околоочен и ползвам поне 5-6 пъти, с измиване или без. Иначе в капсулата трудно се запазва веднъж отворена, а за еднократно прилагане е много. Може да намажеш лице, шия, деколте, бюст, че и за другаде да остане.
А тази шийт маска за лице и шия имаше осезаемо изглаждащо действие, както и серума от серията:

Хидратиращ син лек крем пробвах, беше ми недостатъчен, околоочен жълт подхранващ харесвам. И доста други неща от мостри. По едно време раздаваха активно даже и минита при покупка. Със смесени впечатления съм. Имат и добри попадения, но имат и неща при които за 50-60 лв могат да им се намерят много добри алтернативи. Ампулите им за лице също са добри. От серията с масла имам почистващия балсам за лице-бива го, но пък обожавам масления им спрей за тяло с арган и макадамия, който спряха. Сега през бремеността ме спаси от сухата кожа на тялото.

# 249
От маските на Дъглас съм пробвала повечето май от 12 мл опаковки, без Nourishing. Достатъчни са за минимум 2 обилни нанасяния, по-скоро за поне 3. Не са лоши, но и нищо особено не са. За същата цена има други, които харесвам много повече. Последно  Moisturising Snow Mask слагах вчера от мостра 5 мл.
От този ейдж фокус серум имах 3 травъл опаковки по 15 мл., но така и не пробвах Unamused Събера ли повечко, дтавам на майка ми и приятелки с желание да ползват. Следващият път ще си го оставя Smile
Кремовете и лосионите им за тяло не са лоши и вземам за натрупани точки. Не е грижа за лице, но сенките за очи в мини палитрите също са доста прилични за ниската си цена.

По въпроса с маслата - те за какъв тип кожа са благотворни и как точно ги ползвате? Аз или не съм им намерила цаката, или просто не ми понасят.  Кожата ми по принцип е някак прекомерно мека - обикновено попива продукти всякакви като гъба и допълнителен такъв ефект не търся. Маслата само не попиват, не хидратират .... само стоят отгоре и лъщят, а междувременно от очите ми текат сълзи от миризмата. На сутринта/вечерта след употреба участъците с видими капиляри са двойно по-зачервени, .... Пробвала съм ги всякак - на голо лице, след силно хидратиращ серум - без и със крем отгоре, пробвала съм и след серум и крем, .... никак не работят.
Продукт, който никога повече няма да си купя, е тази подхранваща емулсия със 100% натурални съставки
Скрит текст:
При мен не беше нито нутри, нито ревитализираща Joy Измъчих я за повече от 6 месеца в дните за работа от вкъщи. Освен рев от миризмата, друг ефект не видях.
С това също не знам какво да правя:
Скрит текст:
Имам поне 6 мини опаковки по 5 мл. Отворила съм една и мъчих два пъти.
Маслата харесвам, когато става въпрос за почистване. Дрениращите за тяло - също. Ползите им в грижата за кожата на лицето не съм открила до този момент.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 17:40 от Light Beam

# 250
  • Торонто/Сливен
Light Beam, нa Guerlain олиото ми е фаворит. Единственото олио за лице, което не ми мазнее (то си го пише и в името де - водно олио). Ползвам го заедно с Double R серумът им и резултатът е много гладка, стегната, подхранена и озарена кожа. Два продукта, които винаги ще имам в наличност.

# 251
Олиото на Герлен просто не е олио, чист глицерин си е, който не ти омазнява лицето като олио, просто омекотява. Поне при мен е така. За ефект-нулев е ефекта. Просто лицето става меко, меко и глицеринът го овлажнява и задържа влагата. Но се отлична основа за грим през деня.

# 252
Е, при мен не овлажнява. Нищо не прави. Лосионът от същата серия - да, със серума след него. Но, на олиото или каквото е то, не успявам да намеря смислено приложение. Освен да го пробвам под нощен крем пак.

# 253
  • Торонто/Сливен
Напълно е нормално, всички  имаме различни кожи, с различни нужди - тук многократно сме се убеждавали как един и същ продукт действа различно при различните кожи. 🙂
Ако на мен нещо не ми допадне, обикновено го доизразходвам на ръцете (горната част на дланите) или лакти.
Забравих, че по и вратът и деколтето също доизмазвам доста от продуктите, които не ми допадат за лице.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 21:37 от nadi_n

# 254
Между нас казано, има ли изобщо нещо на Герлен, което да е действащо? Не. Дори Диор имат продукти, които ми допадат, поне овлажняват, ако не друго. Дори и Шанел, които имат много лоша Бяла козметика имат отделни работещи продукти. Но Герлен... Не знам, това е моето скромно мнение като човек, който по принцип винаги купува цели серии козметики.

Общи условия

Активация на акаунт