Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 869
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Лавандулата има антисептични и успокояващи свойства, подходяща за акне. Кожата със склонност към розацея за мен е странен хибрид между суха и мазна кожа. Тя хем е суха и чувствителна,   хем понякога прави обриви като акнеична, хем капиляри пука, хем се зачервява от нищото,... с годините и порите започват да се виждат,..... Абе, мъка трудна за овладяване...
От опит съм установила, че се повлиява добре от много от съставките, характерни за продукти за акнеична кожа - салицилова киселина, ниациамид и лактобацили, всякакви пчелни продукти, например. Вит. С я заздравява и също прави зачервяванията по-малко видими. Но, след тоник или маска със салицилова киселина, задължително богати кремове за нормална или за суха кожа, не гелове за мазна и комбинирана.
Лавандулова вода не съм пробвала. Тя е силно ароматна и е твърде вероятно да раздразни очите, защото при розацея и те са силно чувствителни. Но, не пречи да се пробва, може пък да има ефект. Все пак има успокояващи и антисептични  свойства. И на мен ми е интересно какъв е ефекта. Лично аз бих предпочела по-скоро проста отвара от лайка. За нея съм сигурна, че действа добре.
Розовата вода определено не ми понася - очите ми стават кърваво червени, а лицето порозовява и гори от нея.

# 196
В такъв случай няма да пръскаш по лицето, а ще мажеш с тампонче. Аз всеки ден използвам лавандулова вода, като понякога сменям с Розова.

# 197
Всички тоници и води нанасям с тампонче. Когато миризмата е много силна, очите се зачервяват и започват да сълзят на секундата, дори да не е нанесено в непосредствена близост до тях. Това от една страна е много неприятно, от друга - много бързо и лесно разбираш, че продуктът е неподходящ.
За да не бъда разбрана погрешно уточнявам, че и със салициловата киселина трябва да се внимава. При чувствителна и по-суха кожа - ниски концентрации и не всеки ден. Иначе има обратен ефект.

# 198
  • Седмото небе
Е да обаче, ако човек е с много чувствителна и лесно реактивна кожа, дори обтриването с памучен тампон би създало зачервяване и дискомфорт. Тогава сме опазили очите, пък сме раздразнили лицето. И това не е много вариант...
Аз затова вече тониците без алкохол и флоралните/билкови води си ги пръскам, а единствения тоник с Вит.С и гликолова киселина, който за жалост има и алкохол, ползвам само вечер и то не всяка, а след него понеже се зачервявам малко,  нанасям успокояващ крем.

# 199
Значи слагате едни слънчеви очила и пръскате Grinning

# 200
Лавандуловата вода за какъв тип кожа е подходяща? Става ли за чувствителна, с розацея?

Аз съм с чувствителна кожа, суха. На мен лично тази съставка ми създаде проблем - първо, че не ми понесе самия аромат и ми раздразни кожата. Основно предпочитам разни лайки, екстракти от овесени ядки и т.н. както писа Light Beam.  

Да попитам някой, ако може да препоръча пяна/мус за почистване на лице за чувствителна, суха кожа? Търся нещо съвсем леко, да  почиства нежно кожата, без нужда от търкане с тампони...

# 201
  • Седмото небе
Моите предложения са:
- От бюджетните до 10 лв-розовата пяна на Балеа, розовия гел в тубичка на Регал и мицеларния гел с розова вода на Нивеа.
- От 20+ лв гела на Апивита с лавандула и прополис.
Изключително икономичен, маха чудесно грим и не люти на очите. Заслужава си всяка левче и стотинка.
Към момента нямам само този на Регал, скоро и него ще прибавя. А другите към момента имам, ползвам и харесвам много.

# 202
Да попитам някой, ако може да препоръча пяна/мус за почистване на лице за чувствителна, суха кожа? Търся нещо съвсем леко, да  почиства нежно кожата, без нужда от търкане с тампони...
Да, първото ми предложение е точно измиващият продукт на Апивита, за който е писала SUPERGIRL. Неговата миризма изобщо не е силна, много е нежен, не дразни, не изсушава и почиства добре. През декември беше под 20 лв., защото продуктите на марката имаха някакви намаления. Това е любим семеен продукт. Ползваме всички вкъщи и опаковката стига за няколко месеца.
Другото не е пяна или мус, но също е хубаво за чувствителна суха кожа - балсамът за почистване и премахване на грим на Клиник. Не е най-приятното за нанасяне нещо, защото е като масло, което на лицето става мазно олио, но почиства добре, не изсушава и не дразни по никакъв начин. Отмивам с хладка вода. Нотино имат разфасофки от 30 мл за 12,90 лв. и безплатна доставка в момента. Той също е икономичен. Две опаковки от големите ми стигат за година.

# 203
Момичета, този продукт на Апивита ли коментирате: https://366.bg/apivita-pochistvashta-pyana.html

# 204
Момичета,от къде си купувате Апивита?Благодаря

# 205
Има ги в аптеките - Ремедиум, Медея, So Pharmacy, или онлайн.

# 206
  • Седмото небе
Аз моя гел на Апивита го бях поръчала от Нотино преди няколко месеца, когато пак имаха БД.
Видях, че имат и вариант за почистване на мазна кожа, със зелен надпис, но според мен той няма да е подходящ за очи. Макар някъде да срещнах инфо, че може. Но сигурно ще дразни предполагам...

# 207
  • Sofia
Привет. Имам нужда от съвет. В момента ползвам на Shiseido bio glow revival крем, който много ми харесва и чудесно ми понася. В момента обаче не мога да го намеря на добра цена и се колебая между други два. Първият е time filler filorga, вторият пак на shiseido benefiance cream. Някой може ли да ми помогне в избора, ако евентуално е ползвал някой от двата? На 33 години съм, зимата ми е суха кожата

# 208
Janin4eto, и двата са много хубави. Shiseido benefiance wrinkle smoothing cream имаш предвид, нали? Аз го ползвах заедно със серума Ultimine.
Time filler също е много хубав.
Може би на твое място бих купила Shiseido.

# 209
  • Sofia
Janin4eto, и двата са много хубави. Shiseido benefiance wrinkle smoothing cream имаш предвид, нали? Аз го ползвах заедно със серума Ultimine.
Time filler също е много хубав.
Може би на твое място бих купила Shiseido.
Благодаря ти! Аз също клоня към тях, защото в момента ползвам марката и едва ли друг техен крем ще е много разочароващ. Не мога да преценя обаче кой вид - струва ми се, че има за суха, за нормална кожа и комбиниран дневен и нощен 🤔

Общи условия

Активация на акаунт