ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 061
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Ох същото мисля и аз за нашето бебе изстрадало - то кожни проблеми, сополи, повръщано хаха.

Момичета имам въпрос за коликите - как разбирате, че детето има колики. Онова за 3те часа рев не съм сигурна, че го изпълняваме. Всмисъл повечето пъти е кисел, но чак рев не, по скоро нещо все не може да седи на едно място - ако го гушкам, все едно пълзи по мен, напъва се, хленчи. Не спи добре, ето сега се събуди час след предното обилно хранене, мятайки ръце и крака нагоре. Това колики ли са Thinking

Сиси, изглежда си като колики определено

# 151
Колики са. Не знам това за трите часа, но прилича на нашите колики. Потвърдено от педиатър, че бълбука стомахчето. Слава Богу, за три седмици отшумяха при госпожицата

# 152
Ох и ние сме с колики от снощи пак се появиха😒 Пъшка, свива крачета  мята ръце,  не спи добре, насън се превива и приплаква! Нищо не помага, сменяхме капки, млека , чай варих , възглавничка с костилки слагах , нищо не помага за жалост 😪

# 153
Ох и ние сме с колики от снощи пак се появиха😒 Пъшка, свива крачета  мята ръце,  не спи добре, насън се превива и приплаква! Нищо не помага, сменяхме капки, млека , чай варих , възглавничка с костилки слагах , нищо не помага за жалост 😪
При нас е същото положение, пих и аз и тя какво ли не. Обаче при нас белия шум е спасението. Пускам го и заспива на секундата, без болки, без плач

# 154
Какъв е този бял шум?

# 155
Белият шум  представлява шум с еднакъв диапазон на вибрации и честотата на трептене, както и с еднаква мощност  и монотонност . Например :
https://youtu.be/nMfPqeZjc2c

Момичета , моята бебка не се е изхождала вече 4 дни . Има газове, не се напъва спокойна е , изцяло на кърма е като хранене . Вече почнах леко Да се притеснявам . Правих масаж на коремчето, каране На колело гимнастика , давах вода от овесени ядки , но нищо ...
днес педиатър ми каза да направя клизмичка ( половин)  и пак нищо ... не се напъва , има си газове само нормално . Не Знам какво да направя вече , почвам да Се притеснявам , въпреки че знам че при кърмени бебета до 7 дни не е чак толкова притеснително , но все пак ...
Някоя имала ли е подобен казус ?

# 156

Шум от сешоар, прахосмукачка, но за щастие ги има в youtube

# 157
  • София
Моят дребосък макс 2 дни не се е изхождал (на АМ е). Иначе през цялото време си има газове през тези дни. Нищо не правя. Той си пие и вода, и чай. Не знам дали повече течности няма да помогнат Rolling Eyes Принципно и аз знам, че кърмачета може и повече дни да не се изхождат и е ок.

Аз почнах малко по малко да чета за захранването. Като ядрена физика ми звучи сега Joy Чак почвам от сега да се притеснявам, а то има тоооолкова време.

# 158

Момичета , моята бебка не се е изхождала вече 4 дни . Има газове, не се напъва спокойна е , изцяло на кърма е като хранене . Вече почнах леко Да се притеснявам . Правих масаж на коремчето, каране На колело гимнастика , давах вода от овесени ядки , но нищо ...
днес педиатър ми каза да направя клизмичка ( половин)  и пак нищо ... не се напъва , има си газове само нормално . Не Знам какво да направя вече , почвам да Се притеснявам , въпреки че знам че при кърмени бебета до 7 дни не е чак толкова притеснително , но все пак ...

Днес се изакахме след 6 дни липса на 💩, също изцяло на кърма. Бях притеснена и доколкото четох в нета прецених, че ще изчакам 7-8 дни преди да предприема нещо и слава Богу днес вече имахме пълен памперс 😅 иначе от няколко дни обилно газоотделяхме, доста повече от обикновено!
Прави масажи при всяка смяна на памперса, както и упражнения тип колело. Бебо много се радва и като е във ваната и с е отпусне и мисля, че топлата вода също облекчава. Беше по-обично от обикновено и с по-кашава консистенция, като гъста крем супа (извинете ме за детайлите) 🙈😅 но без да предизвиква затруднение.
Според мен изчакай още преди да правиш каквото и да е, особено ако няма промяна в общото състояние и настроение на бебето. Успех 🤗

# 159

Днес се изакахме след 6 дни липса на 💩, също изцяло на кърма. Бях притеснена и доколкото четох в нета прецених, че ще изчакам 7-8 дни преди да предприема нещо и слава Богу днес вече имахме пълен памперс 😅 иначе от няколко дни обилно газоотделяхме, доста повече от обикновено!
Прави масажи при всяка смяна на памперса, както и упражнения тип колело. Бебо много се радва и като е във ваната и с е отпусне и мисля, че топлата вода също облекчава. Беше по-обично от обикновено и с по-кашава консистенция, като гъста крем супа (извинете ме за детайлите) 🙈😅 но без да предизвиква затруднение.
Според мен изчакай още преди да правиш каквото и да е, особено ако няма промяна в общото състояние и настроение на бебето. Успех 🤗

Buku88 да , добре , много благодаря за отговорът! 🙏Продулжаваме да с всички неща и да видим 🤗

JayRay и аз давам водичка между храненетата, четох за овесена вода и включих и нея преди ден заради изхождането... но за сега нищо!
Да видим дано имаме успех с всичко процедури! 🙏
Благодаря още веднъж за отговорите 🤗🤗🙏🙏🙏

# 160
  • София
g_star, пускам и на теб едно филмче на Ася за акането. https://youtu.be/7_FioDYZV3k
Специално казва и за оризова/овесена вода, че не е добра идея, защото е равносилно на захранване с глутен, което е много рано за нашите малки бебета.

Мойта малка бебка ака трудно, засега само веднъж стигна до 3 дни. На комбинирано хранене е. Бях се приготвила с клизмичка мелилакс, но тя ме изпревари.

Някъде четох, че Акането е въпрос на трудна за бебето координация - да напъне корема и да отпусне/отвори дупето - та си трябва време за научаване.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 05:25 от delisardeli

# 161
G star, и ние сме имали подобен казус 🙂 Нищо не предприемам щом поведението не се променя и няма дискомфорт.
За клизми и през ума не ми е минавало. Бих чакала доста дни докато прибегна до тях.
За бебета изцяло на кърма не е необикновено, плюс в един момент няма да акат всеки ден. Ще се регулира през някакви дни. Иначе газове си има повече. Четох, че около 2я месец са най-много. Явно храносмилателната система се регулира по някакъв начин.
Масаж и гимнастика на всяка смяна на памперса, плюс ти хапвай по-течна храна.

# 162
И както сме на тема акита, от известно време насам Бебчо ходи през ден и ме притеснява цветът- зеленикаво-кафяв. Дали това е проблем ? На смесено хранене е, но и преди си беше, а цветът си беше нормален преди.

# 163
g_star, пускам и на теб едно филмче на Ася за акането. https://youtu.be/7_FioDYZV3k
Специално казва и за оризова/овесена вода, че не е добра идея, защото е равносилно на захранване с глутен, което е много рано за нашите малки бебета.

Направо си е захранване с глутен, много е рано още. Много полезно клипче Simple Smile

Ние имаме един бухал с бял шум и още няколко в това число биене на сърце. Някои от тези в utube са по-добри, от там съм пускала и  шум от сешоар и прахосмукачка. Вчера моята бебка беше много неспокойна цял ден. Спа в ръцете ми, като при всеки опит да я сложа в люлка или гнездо се събуждаше след минутки. Мисля, че от коремче, защото докато спеше в мен пак свиваше крачета и правеше физиономии от болка насън, но не се събуждаше, защото е гушната. Вечерта след баня заспа в ръцете ми докато кърмех, но при слагането в леглото се събуди. После два пъти още така и накрая в един часа я сложих на спалнята, пуснах сешоар и така я приспах...при нас сешоарът е тежката артилерия, защото освен, че шуми и затопля коремчето

# 164
  • София
И моята девойка беше неспокойна вчера. Цял ден на ръце, едвам заспиваше. Поне си заспа след кърменето в 10 и засега пак си е спокойна.
Най-дълго не е акала 2 дена. Но нямаше дискомфорт, та не съм правила нищо освен редовния масаж и гимнастика.
Белия шум много го уважавам. Пускам си клипчета от ютуб, слагам възглавничката с костилки и обикновенно няма проблеми.
Дагни, как сте?

Общи условия

Активация на акаунт