ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Нашият мъник също върти глава бързо като му се доспи.

Иначе за храненето до днес беше 6 пъти по 130мл. Утре започва 4ти месец и почвам по 140мл. Последното хранене е около 20:00-20:30ч.

# 406

Иначе за храненето до днес беше 6 пъти по 130мл. Утре започва 4ти месец и почвам по 140мл. Последното хранене е около 20:00-20:30ч.

Той сам ли си иска така или ти си разделила 6 хранения в деня. Не огладнява ли по-рано понякога?

# 407
  • София

Той сам ли си иска така или ти си разделила 6 хранения в деня. Не огладнява ли по-рано понякога?

Сам си ги направи така. Случвало се е само 2-3 пъти да огладнее към 19:30 и тогава съм додавала 60мл около 22:00, че не заспива иначе (ляга най-късно 21:30), но в тези случаи става да яде към 6-7 сутринта после. Иначе е към 4-5ч.

Той още от родилното свикна на някакъв режим и сам си го следва в повечето време. Ако един ден е ял повече на другия може дори само 5 пъти да поиска, но това са изключения.

# 408
  • София
Мойта малката бебка също не яде еднакво всеки път. Веднъж изяжда всичко наведнъж, веднъж изяжда 30, след 20-30 минути може да изяде още малко. Аз давам шишето след кърмене, така че колкото изяде. От около седмица започна по-често да изяжда пълна доза 135. На 2м коригирана възраст е.

Голямата изяжда всичко всеки път.

Не мисля че е проблем. И аз веднъж съм по-гладна, друг път не толкова. Не се напъвам, ям колкото ми се яде.

# 409
Всичко си изяжда, за сега сме на 120 мл, 5 хранения на 4 часа. Вечер яде към 23ч и заспива до 6-7ч.
Мисля, че скоро ще трябва да вдигна малко дозата, защото след като свърши млякото започва да мрънка няколко секунди. На кутията ни е дадено увеличение на 4 месец, но ще се консултирам с педиатъра.

# 410
  • Пловдив
Моя яде на поискване, различни мл, не го зоря. По етикет трябва да изпива на хранене 180мл май, рядко го прави.
Аз умувам да потърся някъде в близост мандра и да пробвам от другия месец да вкарам кисело мляко.

# 411
  • София
Моята девойка обича да си сгуши носа в гърдата като се наяде и така заспива.
С баткото не съм гледала какво пише на кутиите, педиатърката ми беше казала да се водя по него или по формулата 100 мл+ месеците. Тоест ако е на 3 месеца трябва да пие по 130. Това е приблизително, все пак и ние не ядем всеки път еднакво.
Деси, не е ли малко рано за кисело мляко?

# 412
  • Пловдив
Ако го кърмих изобщо не би ми хрумнало за киселото мляко, но той е на АМ и ако намеря нещо читаво ми се струва по-добрия вариант на тези изкуственяци. Към края на януари ще е на 4м., гледам една схема със захранване от 4+, макар, че ми се иска да карам по ЗВД, което си от 6м и детето може стабилно да стои.

# 413
Честито Рождество Христово, момичета! Бъдете много щастливи!
Деси, можеш да пробваш с био киселото на хармоника
Много често и моята след кърмене заспива гушната до гърдата ми, без да суче Simple Smile

# 414
А да попитам мерили ли сте го след кърмене? Че аз паралелно се опитвам да мина изцяло на кърмене и тъй като се побърквах от притеснение дали се е наял, тъй като или заспива и то бързо или започва да се сърди, а след раждането имахме неуспешен старт (не сучеше почти) и си взех везна под наем да тегля. Суче, суче, после започва да се мята и да се сърди и вече не мога да го накарам да продължи. Тегля на везната и е изял 50-на мл само. За двумесечно бебе ми се струва малко...

# 415
Моя е само на кърма и въобще не ьнам колко точно изяжда. Ама си цока доста време и коремчето му се вижда. А като се наяде сам си пуска гърдата и даже заспива така.
Иначе и моя има такива въртения на главата в двете посоки. Прави го преди да заспи, когато много му се спи и сякаш се успокоява. А също и сутрешните часове към 4, 5, 6ч. Сякаш бълнува тогава от преживяното  може би, така си го обяснявам. А може и да е от коликите, явно тогава се проявяват. За жалост май пак са се появили. Давам от време на време капките, ама май ще почна по по-често да ги давам.
Интимности си има постоянно. И двамата сме си нахъсани с ММ. Просто дебнеме момента, когато е заспал и така под завивките. Ние сме от тихите, 😅 тъй че бебо си спи и не се буди. Даже и аз се чудя ММ как има сили за това след дълъг ранотен ден понякога по 12часа, но явно това не му пречи. 😅😃

# 416
DeeBee, не съм правила пробно кърмене, но според мен няма и голям смисъл от него. Не е важно на едно кърмене колко изяжда, а за целия 24-часов период, така че, за да се ориентираш трябва да направиш повече мерения. И моята Беба понякога просто отказва да яде повече и ме бута или се сърди, ако и предложа пак, пък се и наяла

# 417
Давате ли на бебетата пробиотик? Аз давам Био Гайа, но дбес си разглеждах епикризата и там пише да се дава 1 месец Thinking

# 418
Ние също имаме 6 хранения на 3часа и пропускаме 2 през нощта. Заспива към 9:30 и се събужда към 5,6ч. Яде само кърма от шише по 120мл. След седмица ставаме на 3месеца и сигурно ще увеличим на 130мл. След хранене мрънка и давам веднага биба. Повръщаме често обаче или и се пълни устичката и тя си го прибира.
На мен цикъла ми дойде на 60тия ден.

# 419
Ние също имаме 6 хранения на 3часа и пропускаме 2 през нощта. Заспива към 9:30 и се събужда към 5,6ч. Яде само кърма от шише по 120мл. След седмица ставаме на 3месеца и сигурно ще увеличим на 130мл. След хранене мрънка и давам веднага биба. Повръщаме често обаче или и се пълни устичката и тя си го прибира.
На мен цикъла ми дойде на 60тия ден.

Ехааа! Колко много спи, супер. Кога започна да пропуска нощните хранения?

Общи условия

Активация на акаунт