ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И девойката произвежда много лиги. Откри, че може да прави балончета и много се забавлява. Също почна доста да "говори", чак се кара на моменти.
Напъва се и да сяда и е много смешна като се ядоса, че не успява. Държи си главата доста добре и успява да прекара по 10-тина минути по корем. Пускам музикална играчка или я занимаваме с някоя дрънкалка.
Захранването ще е след 5-ти месец със сигурност. Ще действам приблизително по смехата, която е дала Деси, по подобна беше и баткото.

# 586
Момичета, имам почти пълна кутия фризо вом. Отворих я преди три дена и съм ползвала 2-3 пъти от нея. Ако някой го иска или познава друг който го ползва да пише и ще го пратя до адрес. Докторката днес ни го смени с друг вид и затова няма да мога да го изразходя.

# 587
Момичета, да ви питам по друга тема - имате ли ергономична раница и планирате ли да бебеносите? Цяла наука е с тези раници. Четох, че може да идеш да пробваш коя раница ще ти е удобна или да я вземеш под наем,за да видиш дали на бебо ще му хареса да е в нея, което е хубаво, за да не се купуват излишни вещи.

# 588
Ох дано не са бактерии. И при нас е основно нощем, ако го кърмя легнал, но понякога и без да съм го кърмила...
А вземането на секрет за бактерии пак ли е с тази дълга клечка, с която ти бъркат навътре както за Ковид? При раждането ми правиха такъв и беше ужасно... Е след това раждането омаловажави това чувство напълно Grinning
Ох, и на мен само стафилококи са ми в главата! Толкова често ги заразяват в болниците, че ужас! При моето дете хъркането се засили и пуснах секкрет, ще видим! С клечка е да, лаборантката обаче едвам я докосна с клечката, дано да е взела коректно пробата. Предпочитам еднократен дискомфорт пред лъжлив резултат. Много са упорити въртреболничните инфекции и бактерии, реве ми се ама каквото сабя покаже Wink
Пиши какво е станало. Аз чакам личния му да каже какво правим

# 589
  • Пловдив
Георги е с кехлибарено герданче от около месец, не знам мит ли е или помага, защото тепърва ще чакаме зъби. Иначе се плюнчи обилно от бая време.
Аз нямам намерение да взимам раница, имам кенгуру под ръка за някакви извънредни ситуации.

# 590
desolina, аз бебенося, бяхме в слинг, сега в раница. Имам я от баткото, регулируема. Бях с предния модел на марката, който купих след проба в магазин с консултант. Бях тръгнала да пробвам две марки, излязох с трета. Затова пробата е много важна, ако може обаче на място да я нагласят, че за неопитен ще е трудно вкъщи. Баткото израстна раницата, затова я смених с ъпгрейднатия модел, който е за по-голям възрастов диапазон. Без раницата не мога да живея, понеже сме в блок, на полуетаж, изпитвам ужас да екипирам бебе и таралянкам количка по стълбите за една 30 минутна разходка в това време. Даже не знам къде са всички части на количката, май напролет чак, директно с компактния кош ще излезем. А с раницата, дали 5 минути, дали два часа, не е проблем, мятам бебето, обличам отгоре якето, и сме готови.

# 591
Момичета, имам почти пълна кутия фризо вом. Отворих я преди три дена и съм ползвала 2-3 пъти от нея. Ако някой го иска или познава друг който го ползва да пише и ще го пратя до адрес. Докторката днес ни го смени с друг вид и затова няма да мога да го изразходя.
[/quote
Мога ли да попитам, защо го сменяте? Интересувам се, защото и аз си мислех, че се пие временно и после се заменя, но нашият педиатър каза,че няма проблем да го пие дългосрочно!

# 592
Много се слюмчи, яде юмручета, играчки, каквото й падне. Взех на Бочко гелчето, може често да се маже от него. Взех и генгигел, но още не съм я мазала с него. Ще прочета за този кехлибар. Освен типичните киселости за възрастта, на нея и причинява болка и плаче и от БЦЖ белега. Той при нас не е белег, а мехурче, което периодично се пълни с жълта течност и се пука. Забелязах, че преди пукане много плаче, значи я боли. Има ли други бебета с такива реакции на тази ваксина?
Ние сме с кабу слинг. Пише, че може да се използва до 14.5 кг, но в същото време от сгушени препоръчват да се ползва до 6-7 месеца, което е много по-малко като кг. Не знам дали това е търговски трик, за да купуват родителите раници. Засега го ползвам и съм доволна от него. Като видя, че й умалява или не й е удобно, ще мина на раница. Ние избягваме парковете за уикенд разходките, ходим по пътеки, а там с количка не става

# 593
desolina, аз бебенося, бяхме в слинг, сега в раница. Имам я от баткото, регулируема. Бях с предния модел на марката, който купих след проба в магазин с консултант. Бях тръгнала да пробвам две марки, излязох с трета. Затова пробата е много важна, ако може обаче на място да я нагласят, че за неопитен ще е трудно вкъщи. Баткото израстна раницата, затова я смених с ъпгрейднатия модел, който е за по-голям възрастов диапазон. Без раницата не мога да живея, понеже сме в блок, на полуетаж, изпитвам ужас да екипирам бебе и таралянкам количка по стълбите за една 30 минутна разходка в това време. Даже не знам къде са всички части на количката, май напролет чак, директно с компактния кош ще излезем. А с раницата, дали 5 минути, дали два часа, не е проблем, мятам бебето, обличам отгоре якето, и сме готови.
И за мен понякога е доста трудно с тази количка, приготовленията са много, а в зимните месеци сме навън по-малко време и бебеносенето ми се струва чудесно като вариант. Записах си час за консултация и ще видим дали ще ни хареса Simple Smile

# 594
  • София
С раницата засега само вкъщи съм го носила. Оглежда си, заспива си в нея, удобна ми е. На Tula ни е.
За навън ми е по-лесна количката, но и няма стълби, които да ме изкарват от релси.

За плюмченето още на предната консултация питах педиатърката. Тя каза, че не са зъби, а просто около началото на 3м започват да отделят повече слюнки. Гледаме му венеца от време на време, леко е побелял, но не е надут още, та ако го дразнят зъби ще е още начално нещо. Иначе всичко е в устата - пръсти, ръкави, одеяла, играчки, та вчера извадих и няколко гризалки да се чеше. Отказах се и да стерилизирам шишета и биберони, то няма смисъл след като облизва всичко, което набара. Измивам си ги вече само с препарата на Бочко. Очаквам да пристигне и едно стъклено шише на Нук, че пластмасовите на Авент се надраскаха от четката за почистване.

# 595
Аз се чудех за раница, но се отказах - трябва ми за вътре да си върша работа, но не знам дали е удобна тяка, понеже докато го сложиш е се нагласите е сигурно сложно... За навън количка ми е ок - по-стабилна, независима, не тежи. Това за мехурчето от БЦЖ не ми звучи нормално, лл какво казва...

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:56 от alen mak

# 596
  • Пловдив
Това за мехурчето не е страшно, чела съм някъде нещо,  но не се сещам къде.

Георги е със стафилококи /значи си ги влачи от раждануто, нали аз бях като влязох да раждам. Чакам педиатърката да видя какво ще изпише спрямо антибиограмата. Дано го оправим до консултация да му сложим вторите дози ваксини.

# 597
Имам раница, купувана е от Турция, избрах я защото цената и беше много добра (около 60лв) и реших, че няма да ме е яд, ако не ми е удобна. Води се от 3,5 до 16 кг. Има подложка за новородено. Слагала съм бебето още в самото начало, но не ми беше удобна, тя се губеше вътре, стоеше много свита и ме беше страх да я нося. Но вече е на 3 месеца и половина и близо 7 кг, махнах подложката за новородено и се носим почти всеки ден. Започнах първо вкъщи, за да свикнем и вече излизаме и навън. Удобна е, ако отида да пазарувам или да свърша някоя работа, защото ръцете ми са свободни. Тя в началото се дразнеше, когато и се доспи, не беше свикнала в тази поза и мрънкаше. Но вече заспива и в раницата. Честно казано си предпочитам количката, някак си там ми се струва, че и е по- удобно, на по- топло е, мога да я завия, отвия, зависи от температурата. А в раницата ме притеснява, че е открита, нямам яке за бебеносене, обличам я добре, но все пак.
Ето това е модела:

# 598
Аз бебенося с едно яке на ММ, което мога да закопчая Simple Smile
Allen mak, каза, че е нормално и при тази реакция със сигурност няма да й се прави манту, защото е изградила имунитет. Но мен ме дразни реакцията. И големите бяха изградили, без да се пълни и излива това чудо вече 3 месеца

# 599
Ох дано не са бактерии. И при нас е основно нощем, ако го кърмя легнал, но понякога и без да съм го кърмила...
А вземането на секрет за бактерии пак ли е с тази дълга клечка, с която ти бъркат навътре както за Ковид? При раждането ми правиха такъв и беше ужасно... Е след това раждането омаловажави това чувство напълно Grinning
Ох, и на мен само стафилококи са ми в главата! Толкова често ги заразяват в болниците, че ужас! При моето дете хъркането се засили и пуснах секкрет, ще видим! С клечка е да, лаборантката обаче едвам я докосна с клечката, дано да е взела коректно пробата. Предпочитам еднократен дискомфорт пред лъжлив резултат. Много са упорити въртреболничните инфекции и бактерии, реве ми се ама каквото сабя покаже Wink
Пиши какво е станало. Аз чакам личния му да каже какво правим
Горда носителка е на два вида стафилокок, лошо ми стана! Не за друго ами знам, че повечето пъти лечението е неефективно и временно. Няма да стане просто да мажа носът с нещо и хоп готово, само да падне имунитета и пак изкачат тези гадове. Като се сетя при синът ми какво беше и ми става лошо, до голям носът му е проблемен и все нещо имаше нещо!

Общи условия

Активация на акаунт