ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Момичета има ли вероятност от поява на някаква алергия или нещо по сериозно да стане на бебето при одраскване от обеца. Както се уригахме и се одраска на обецата ми и стана червена дръскотина. Моля ви ако някоя знае или й се е случвало да каже, че се притесних.

# 646
Ехографа на ортопеда се плаща, ако някой реши да не таксува е на добра воля! Някой деца имат преглед още в родилното, други не. Това и определя как ще са във времето следващите прегледи предполагам. При първия е важно точно това, да се видят тазобедрените стави на ехографа и евентуално да Ви покаже упражнения.
И аз се сдобих със слинг, вижда ми се голяма мъка и нз дали мога да позиционирам бебето правилно. Главата да има упора, краката да не видят,а да са на буквата "м" гърбът извит, абе цяла наука. Смятам да го ползвам при спешни ревящи ситуации.
 Имам въпрос към майките на бебоци с изолирани бактерии. Ясно,че лечението въз основа на антибиограма, но какво е -капки, някакво мазило или Аб през устата?
Усмихнат и спокоен ден момичета!

# 647
Ехографа на ортопеда се плаща, ако някой реши да не таксува е на добра воля! Някой деца имат преглед още в родилното, други не. Това и определя как ще са във времето следващите прегледи предполагам. При първия е важно точно това, да се видят тазобедрените стави на ехографа и евентуално да Ви покаже упражнения.
И аз се сдобих със слинг, вижда ми се голяма мъка и нз дали мога да позиционирам бебето правилно. Главата да има упора, краката да не видят,а да са на буквата "м" гърбът извит, абе цяла наука. Смятам да го ползвам при спешни ревящи ситуации.
 Имам въпрос към майките на бебоци с изолирани бактерии. Ясно,че лечението въз основа на антибиограма, но какво е -капки, някакво мазило или Аб през устата?
Усмихнат и спокоен ден момичета!

Бактерия в нослето, лекувахме с капки за очи. Направихме антибиограма и според това ни назначи кпките.
7 дена и се беше изчистила бактерията

# 648
Къде сте чели за забелването, че не трябва ? Аз още не смея, но моя приятелка лекар (не уролог) ми каза, че трябва по малко всеки ден вече. И се чудя какво да правя. Ще ми се някой да ми покаже, ама такива истории съм чувала за педиатри, които дърпат чак до рани, че ме е страх да питам дори нашата педиатърка. Тя не изглежда груба, ама знае ли човек ?
Много сме зле с храненето, първите два месеца си наддаваше прекрасно, с апетит. Но последния месец почти нищо не е качил. Вече всеки път първите минутки лочи яко, после ми се хили и се дърпа или реве, измервам го на везна и съвсем малко е ял. Моята кърма си е малко. Ако после обаче му дам шише с АМ, както може да го хвърля цялото, така и може след кърмене да излочи над 100мл още. А каква борба е всеки път, и с гърди и с шише, все едно отрова му давам. Само ръката му е вкусна, постоянно е в устата. Купила съм много биби на Нук, те са най-хубави, приема ги, ама ръката пак е по-вкусна. Поръчах му биба с магаренце, защото заради цирковете по време на ядене, вече основно го наричам "Магаре". Няма да се учудя ако му е първата дума. Не знам каква ще е тази кърмаческа стачка над месец...
Иначе е толкова активен на гимнастиката, с часове удря и рита (то сигурно и затова не може да качи нищо), почти по цял ден будува и спортува. И си пази фината талия. А ние с баща му сме точно обратното.
Мислите ли да водите бебетата си на някакъв друг специалист освен ортопед ?
Чувала съм, че трябва на офталмолог, също ми се иска и на Маринов (детският кардиолог). Тия неща не трябва да се отлагат, но нямаме кола и ме е страх от таксита.

# 649
Не, профилактично няма да я водя при други д-ри, тя има едни кожни неща, достатъчно, че за тях ходим.

tinyfairy, опитай да се консултираш с консултант по кърмене? Бебето дали няма колики? Нашата имаше много тежък период, в който зацоква и почват мъките, сега също се случва, но рядко (по веднъж на ден примерно) и бързо я разсейвам (мятам на другата страна, оригвам и т.н. "трикове"), та си продължава спокойно или просто чакам да се умори и почне да цока прилично, а не лакомо, при което поема много въздух и оттам се усложняват нещата...

# 650
За забелването, голямото дете беше с фимоза, и добре че си забелвахме бавно и методично. Малко беше останало, на първата годинка го заведохме за мнение в детска урология на Пирогов и там приключиха нещата. ММ има ужасяващи спомени с интервенция в съзнателна възраст, та предпочетохме ако е наследствено да не рискуваме с теории да се забелва ли или не и да приключим по-рано с това.
За офталмолог, ако нямате конкретно притеснения, няма смисъл преди третата годинка. Голяма част от нещата се израстват, други се лекуват с носене на очила, което сега няма как да стане. Голямото ми дете кривеше леко едното оченце, та добронамерени майки го бяха обявили за кривогледо, но го израстна и даже не съм се сещала отдавна. Сега е на 3 и като утихнат ковид истериите, ще му запиша час.
За кърменето, с риск да се повторя, понеже имахме някои проблеми, малката почна да щурее и да се разсейва, се старая поне половината от храненията да са в просъница. И памперс сменям след кърмене даже, и така тя е доста по-спокойна. Даже ако проспива хранене, предпочитам да я гушна и кърмя, вместо да се изцеждам. Но тя не се буди от цялата тази работа, или накрая чак се разсънва, не всяко бебе е склонно на такава тактика. Така се спасяваме особено ако намалее кърмата някои дни в месеца.

# 651
  • Пловдив
alen mak, ортопедът не ни е искал една стотинка, даде си ни снимките, каза, че всичко е наред и да го закарам профилактично в 6 месец. Не виждам логиката да се плаща ехографа, като точно той е съществен в прегледа, ако има проблем виждащ се с просто око и родителят ще го забележи, без да е специалист.

baba82 със секрета беше пусната антибиограма, пратих я на педиатърката му по вайбър и мш върна рецепта за капки за очи, които да поставяме в нослето 7 дена, 3 пъти по 2, след това ще направим 10 дена почивка и нови изследвания, защото стафилококите били упорити и коварни.

Профилактично мисля да го заведа само на уролог. И аз съм чела разни статии против забелването. Но сексуалия живот за зрял индивид е важен и ако го травмирам, заради незабелването във възраст, когато осъзнава какво вижда и помни болката и дискомфорта ще ми е много болно и за мен ще е проява на безотговорност към собственото ми дете.

# 652
Къде сте чели за забелването, че не трябва ? Аз още не смея, но моя приятелка лекар (не уролог) ми каза, че трябва по малко всеки ден вече. И се чудя какво да правя. Ще ми се някой да ми покаже, ама такива истории съм чувала за педиатри, които дърпат чак до рани, че ме е страх да питам дори нашата педиатърка. Тя не изглежда груба, ама знае ли човек ?
Много сме зле с храненето, първите два месеца си наддаваше прекрасно, с апетит. Но последния месец почти нищо не е качил. Вече всеки път първите минутки лочи яко, после ми се хили и се дърпа или реве, измервам го на везна и съвсем малко е ял. Моята кърма си е малко. Ако после обаче му дам шише с АМ, както може да го хвърля цялото, така и може след кърмене да излочи над 100мл още. А каква борба е всеки път, и с гърди и с шише, все едно отрова му давам. Само ръката му е вкусна, постоянно е в устата. Купила съм много биби на Нук, те са най-хубави, приема ги, ама ръката пак е по-вкусна. Поръчах му биба с магаренце, защото заради цирковете по време на ядене, вече основно го наричам "Магаре". Няма да се учудя ако му е първата дума. Не знам каква ще е тази кърмаческа стачка над месец...
Иначе е толкова активен на гимнастиката, с часове удря и рита (то сигурно и затова не може да качи нищо), почти по цял ден будува и спортува. И си пази фината талия. А ние с баща му сме точно обратното.
Мислите ли да водите бебетата си на някакъв друг специалист освен ортопед ?
Чувала съм, че трябва на офталмолог, също ми се иска и на Маринов (детският кардиолог). Тия неща не трябва да се отлагат, но нямаме кола и ме е страх от таксита.
[/quot
Мисля, че за очичките ако няма видим проблем може и по-късно!
За забелването помня при първото ми дете преди 5 години, че вече беше започнало да се пише, че е отживелица! Идеята е само и постепенно да се забели сега това май повече го практикуват! Иначе не е страшно нито болезнено за детето. Ние прилагахме леко и постепенно издърпване докато е в коритото и кожата се отпуска, случи се доста бързо! Само едно ме бяха предупредили, почнеш ли не спирай, защото може да влиза вече мръсотия, а ти не може да почистиш!

# 653
Ние бяхме при кардиолог. Нямаме проблем за щастие , но педито се беше усъмнила да не би да има проблем със сърцето още първия месец и се уплашихме доста. Забеляза че езика беше с леко променен цвят биеше към синьо- лилаво. Кардиолога каза че е лека цианоза и се среща доста често. Той каза че детето още не може да се адаптира , също така може да има каза че посиняване на над  устните , ръце крака и крайници. При всяко къпане посиняваше малката. Но вече мисля че го преодоляхме и това посиняване спря. Имаме преглед назначен отново в 9 месец. Надявам се отново да чуем хубави неща и да нямаме проблеми Simple Smile

# 654
И мен ме започна страшен косопад.....
цикъла ми прескочи този месец, дойде ми миналия, но този не. Луда работа с тези хормони.

Нашата кукла нещо разрежда храненето, тези дни не огладнява. Когато и давам на 3ч се ослушва и разсейва, изпуска шишето. Започнах на 4часа и нещата са по-добре. Давам по 120мл кърма от шише, но се чудя дали е достатъчно. Има 5 хранения за денонощие. Ака през ден и напишкани има по 4-5 памперса. Наддава си добре.

# 655
  • София
Деси, нашия също почна да разрежда и да се ослушва. Яде по 80-90, после иска остатъка след час-час и нещо. Днес например яде в 11 и после чак 15:30. Иначе е на 140мл. Това е от няколко дена. А си се уморява през деня. Постоянно ръцете и краката са в действие. Даже се бях притеснила по едно време дали му стига толкова малко количество като иска. Не го насилвам като бута шишето.

# 656
Здравейте! Има много статии по темата. Тя е доста противоречива и може и за двете практики да се намерят материали особено на български. В чужбина (на запад) като цяло май вече тази практика със насилствено забелване не съществува. Разбира се не казвам, че заради това не бива и ние Simple Smile

http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza/?fbclid=IwAR3jtkJul8Fw … Thur_bvcgwefytKn4

https://roditel.bg/zabelvane-pishle-fimoza/?fbclid=IwAR2Z3kOttP- … qI2NLuJ1cE2fnn2hk

https://---reklamen-spam39---/2012/05/31/фимоза-или-забелване-на-пишлето/

Ето тук има истории и за двете линии на действие от родители.

https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfS … yNjA5Mzk4ODM3NDQ1

Аз съм избрала да го оставя като леко и нежно ще помагам в банята Wink)

Забравих да добавя, една приятелка има също момченце на 2 м и като питала тяхната педиатърътка за забелването, тя, явно по-цапната в устата, казала "на мъжа оная работа само трябва да се гали" Grinning

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 19:21 от DeeBee

# 657
Деси, нашия също почна да разрежда и да се ослушва. Яде по 80-90, после иска остатъка след час-час и нещо. Днес например яде в 11 и после чак 15:30. Иначе е на 140мл. Това е от няколко дена. А си се уморява през деня. Постоянно ръцете и краката са в действие. Даже се бях притеснила по едно време дали му стига толкова малко количество като иска. Не го насилвам като бута шишето.

Тя си изяжда всеки път по 120мл, но мрънка и е зор. Понякога прекъсвам храненето и оригам за да се успокой.... тя много лакомо яде и мисля, че гълта доста въздух. Постоянно се прозява и и се спи. Иначе будува около час някъде, играе и пее, и спи по 20-30 мин. Има и едно по-дълго спане около 2часа. Незнам скок ли е това или нещо друго?

# 658
Аз след като почетох по темата реших да не забелваме пишлето и да го оставим по естествен начин. За тези, които вече са го направили и е минало леко - супер! Решена работа и без проблеми:))

И моята коса пада и се ръси навсякъде. А представям си след 4-я месец какво ще стааа.

Някъде назад в темите някой пита за ерго раници. Имам две такива. Имам и слингове. В периода, в който малкият искаше само на ръце, се видях в чудо и след консултация по бебеносене, успях да се осмеля да го нося във всички носилки и ми спаси живота направо Simple Smile) сега вече ползвам раниците за разходки, тъй като около нас всичко е в кал, а и не много приятно за колички.

И аз бих се радвала на друшки мами наблизо, че още не ходя с колата надалеч и обикалям като лудите между блоковете Simple Smile
В Младост 1 съм аз.

За нослето, педиатърът ни каза, че щом не е запушен, не тече и бебето е толкова малко (2,5 м) то е нормално и няма нужда от изследвания в момента. Та ще видим, надявам се да е прав.

Иначе не знам какво става с моето бебе напоследък. От 3-4 дни се повтаря един сценарий. Хапва си (по-малко от обичайното), после стои спокоен и усмихнат 30-40 минути и изведнъж започва да плаче истерично. Не силно и крещящо, ами такова все едно цвили:) и не може хули да го успокои. Установих, че иска да спи, макар че не е минало много време след като се е събудил - по-малко от стандартното досега и за възрастта му. Последните 2 дни вече и със събуждането плаче, дори да е спал много. През нощта всичко е нормално. Яде повече и няма рев.
В 10-11 седмица е. На някой да се е случвало? Чудя се дали не е някой извънреден скок в растежа или нещо такова..

Поздрави на всички!
При нас е така Ема е в 11седмица. Чудя се защо е така..

# 659
Имам проблем с този сън през деня и това си е. Почти не спеше до скоро, но като започнах да приспивам при първи признаци на сън, вече прави дрямки и един по-дълъг сън, ако легна с него, в количката или в колата. Проблемът е, че не мога да го приспя никъде освен в шезлонга. Слагам го вътре и вдигам шезлонга, който е опрян под корема ми и така се разнасяне. Действа му хипнотизиращо. Направо се чувствам като идиот и много започна да ме боли кръста. Друг начин няма, ще реве до скъсване. На ръце абсурд, мн рядко.
Иначе съм голям фен и манияк на бебеносенето.
Започнах с ринг слинг, в който не можах да задържа моето шило. В еластичния стоеше, но се изнервя докато го наместя и ни е много топло от трите слоя плат.
Вече си имаме ергономична раница. Два дни се боря докато я регулирам и напасна. Много ми е удобна. Сега слагам малкия да будува в нея по малко, да свиква. Иначе спи там, но в момента, в който се събуди, иска да го освободя. Ако сме навън, ще ме върне в предучилищната. Към 5ти, 6ти месец започвали да стоят с най-голямото удоволствие в раници и слингове. Много е удобно за пазаруване, разходка в планината, свободни ръце вкъщи и тн. Якето за бебеносене ми е лидълско, от по-тънките - супер удобно ми е.
И аз си нямам дружинка за разходките. Дебна една самотна мама като мен, ама скоро не сме се засичали. Много гадно време тия дни и сме като затворници.
От два дни се обръща от гръб по корем и яко се плюнчи от доста време.
Захранването за сега смятам да го започвам след 6тия месец. Няма да бързам да замествам хранене, само на кърма сме.
Опитвам да забелвам без резултат. Много ми е важно, не искам да има проблеми като голям.

Общи условия

Активация на акаунт