COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 617
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 255
Това с маските в час в България ли е? При нас , ако госпожата каже да са с маски, сигурно ще последва публичен линч...
Да, в България е, имахме съобщение за това преди ДО за малките, предполагам се е запазила мярката, сигурно са се позовали за това http://u4avplovdiv.com/%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B … 0%B8-%D0%BC%D0%B0

# 12 256
  • София
Пак ли завъртаме за говоренето с маска при учителите? Нищо няма с говоренето с маска, аз говоря с маска по цял ден. Ако искат да намалят риска от заразяване, маската е най-доброто, което могат да направят в училище или в детската градина. Аман от фасони как не можели да говорят! По-добре ли е да се заразят? Тази история няма как да ми я пробутва някой на мен. Свиква се с маска да се говори, не е кой знае какво. От Великден съм с маска на работа през цялото си работно време и работата ми е да говоря.

Журналистите и политиците си махат маските, защото са на телевизора.

# 12 257
  • София
Нот, аз също имам дете във втори клас. Нямам против да са с маски, но ако има кой да напомня да ги сменят, да си мият ръцете, да имат паузи за почивка, без маски по физическо и т.н. Аз, например, пращам по 10-15 еднократни. Да има за всеки случай. Инструктирала съм след всяко сваляне да се сменя с нова. Е, нормално, някой път се сменят, някой път хич. Joy Тоест, не съм сигурна дали в общия случай би било ефективно, ей така просто с едно "от утре всички с маски в час", но може би е по-добре от нищо.

Spring again, в началото в нашето училище гледах, че доста от учителите носеха шлемове. Като започнаха да се изпоразболяват, съвсем доброволно вече си носят стриктно маските без никой да ги кара.

# 12 258
Зависи на колко човека говориш? 
Ако говориш на 1 човек пред себе си е едно.
Ако е на цяла стая, за да те чуят, си е друго!

# 12 259
И как не помислихте за учителите! Те трябва да говорят нон стоп с маски! Е, хайде опитайте, само 30 мин! Един учебен час е 45 мин. Часовете са по 6-7 дневно!
Защо журналисти и политици, когато говорят, си махат маските!?
А,  защо, питам?
Е, това е дискриминация!
Към учителското съсловие!
Викаш, дай да ги заразим първи, да не останат по-назад?
Година от началото на пандемията, ние още за маските говорим.....

Сигурно не е лесно да се говори с маска, но това е положението....иначе ДО 🤷

# 12 260
Ами то аз вече няколко пъти си бях зле!
Няма начин да не съм го карала, и пролетта, и есента!

# 12 261
  • София
Няма никакво значение на колко човека говоря, защото трябва да говоря отчетливо, а носенето на маска интуитивно кара човек да говори по-високо заради усещането на физическата преграда. Говоря и на един човек, и на доста хора наведнъж. Няма как да се вържа на тази история с говоренето с маска колко било зле. А слушащите в стаята да се кротнат и да слушат, вместо да се бутат. Дисциплина му се казва.

# 12 262
# 12 263
И как не помислихте за учителите! Те трябва да говорят нон стоп с маски! Е, хайде опитайте, само 30 мин! Един учебен час е 45 мин. Часовете са по 6-7 дневно!
Защо журналисти и политици, когато говорят, си махат маските!?
А,  защо, питам?
Е, това е дискриминация!
Към учителското съсловие!
Викаш дискриминация. Мъж ми стои и говори с маска по около 10 часа на ден. Е, не се оплаква.
А ако са дискриминирани и им е тежко, защо не напуснат? В нашия град няма нито едно свободно учителско място.

# 12 264
4 клас, ходи с маска, даже чина си дизенфекцира, не се оплаква и не е драма, от следващата седмица ще го оставя на ДО, защото му се подиграват заради маската и дизенфектантите. 3 деца вече минаха на ДО по тази причина.
Кой против, кой за е едно, но спазването на правилата друго, а пък подигравките и толерирането им от учителите и не взимането на отношение трето.
Ок съм с противниците на маски, но въобще не съм ок да му се подиграват, че носи маска.
Размишлявам върху въпроса за някакви жалби към институции, но като знам какви са злобарки учителките, ако ги проверят по мой сигнал, после ще му направят живота черен.

# 12 265
  • София
Не могат да го оставят да е с маска, защото така мъти водата на останалите.  Дори е възможно те самите да го приемат като подигравка към тях, високомерие или превземка, затова не могат да го изтърпят.

# 12 266
  • Русе
Е, не...дори не ми мина през ума, че може да се подиграват за това, че носи маска детето. ..При това положение на ДО детето ще е много по-добре.

# 12 267
  • София
Възрастните се подиграват един на друг, а какво остава за децата. А и винаги ще се намери кой да ги подкокороса, а учителката на свой ред може мълчаливо да подкрепя, ако и на нея все й пречи маската. Не знам защо е толкова трудно хората да се придължат към правилата в работата си.

# 12 268
Именно! Кои ученици носят маски?
Малките ли?
Ела да накараш 17-годишни да носят маски!

# 12 269
  • София
Ако едно или повече деца са в клас с маски, никой няма право да им се подиграва и да оказва върху тях какъвто и да е негативен натиск. А учителят, ако разбере за такова нещо, трябва да реагира спрямо подигравачите, а не мълчаливо или с поведение и думи да подкрепя подигравките.

Общи условия

Активация на акаунт