COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 546
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 300
  • София
Децата в други страни, както и в чуждестранните училища в София, са с маски над 6 годишна възраст. Учебната година започна още в края на август и до средата на октомври нямаше нито един случай в няколкото училища в София, които следя. След това едното отразиха два случая в два класа, но без заразяване в класа и им дойде ваканцията. А другото седмица по-късно се принудиха да затворят, защото се оказаха с 6 карантинирани класа. Това, пак повтарям, два месеца по-късно, и след като в цялата страна вече се изпуснаха нещата. Та всички хем искат присъствено, хем да са без маски. Еми, няма как да стане. Наистина. Права е Андариел, всички искат всичко да е като преди, а то може само максимално да се намалят щетите, няма как да се получи пълно щастие. Затова съм против връщането на децата в училище. То ще е за кратко и след това ще повторим историята от ноември. Ясно ми е, че никой няма да сложи маска в час, никакви мерки няма да има.

# 12 301
Майка ми работи в дом за възрастни хора.56 домуващи и 32 човека персонал(с началници,готвачи,шофьори,защото имат и социален патронаж)Преди месец ги тестваха,имаха 6човека персонал болни и 7 от домуващите.Всички домуващи и персонал са над 45-50г.Сега един месец по-късно нямат нито един болен.За жалост двама починали он лежащите.Явно отщумя при тях.Нито са ги питали за ваксина нито нищо.
Така отшумява най-вероятно, независимо с мерки или без мерки. Пък нека да отчитат дейност, колко успешно управляват кризата.
Колкото с грипа се справят всяка година, изчакват всички да се изпонатръшкат и да обявят ваканция...
Разбира се, че е така. Но друго си е да ни кажат: ето, мерките помогнаха. Да си припишат малко заслуги и да ни накарат да желаем мерки нонстоп и от все сърце.
И сега пък като няма как да поддържат психозата - чакаме новата мутация.

# 12 302
  • на пистата
Ох,колко грешки съм направила от телефона,извинете.Отшумява да,ходят с маски и едни найлонови престилки за парлама,които нищо не пазят.Дано няма повече болни,но персонала пътува от далече и нищо чудно да внесат.Нямат свиждане от март миналата година.

# 12 303
  • София
Едно време най-важните хора в едно село са били кметът, докторът и даскалът. Къде сбъркахме?
Слушам една учителка вчера - нямало да се ваксинира, защото нямала достатъчно информация. Е, ти като учител ако не можеш да седнеш да си направиш "рисърча"... Иначе най-върлите противници на ваксината най-много рипат да са в час присъствено.

Sunshine_Reggea, как ли ... деградирахме морално. И това не от сега.
Конкретно за кметът - предрежда лекари на първа линия.
Докторите - ОПЛ-тата залепиха по един лист формат А4 - не приемаме пациенти без отрицателен PCR тест.
Даскалите - децата не ни пазят, ние сме на първа линия, но не искаме да се ваксинираме, не искаме да ги обучаваме и присъствено обаче.

Егоисти сме ние хората - всеки, абсолютно всеки, мисли единствено и само за собственото си д*пе.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 09:49 от ninnann

# 12 304
https://www.google.bg/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/01/11/311 … D0%25B8%25D1%258F Протести срещу локдауна в Чехия             
 "В Чехия имаше голям митинг срещу локдауна. Няколко хиляди души изпълниха централния площад на Стария град в Прага. Сред тях беше и бившия премиер и президент Вацлав Клаус. Те протестираха срещу икономическите вреди и психологическата тежест, която предизвикват забраните. Повечето протестиращи не носеха маски и не спазваха изискванията за социална дистанция."

# 12 305
  • София
За Сандански, честно казано, не мога да преценя кой крив, кой прав...
Четох бая за Израел и там го има принципът в края на деня ако не са се появили записалите се за ваксинация, да се ваксинира който е дошъл...

# 12 306
Четох бая за Израел и там го има принципът в края на деня ако не са се появили записалите се за ваксинация, да се ваксинира който е дошъл...
И е правилно. В момента ваксината е ценна и е престъпление да бъде унищожена, защото не са се намерили по подходящи, на които да бъде поставена.
Със сигурност се рови и търси връзкарство, което пък ни е до болка познато.

Егоисти сме ние хората - всеки, абсолютно всеки, мисли единствено и само за собственото си д*пе.
Вярно е, но това е следствие от случващото се и не само пандемията, а живота ни като цяло.

# 12 307
  • София
Скрит текст:

Има ясно разписана ваксинационена рамка. Точка. Или спазваме правилата, или не. А не както обикновено ... за едни пилето, за други зелето.
Със сигурност са могли да намеря по-подходящи хора от общинските съветници. Както и от Гери Дончева.

Нарушение е. Тук не говорим кой, какво смята за правилно или не. Има разписан план, всичко извън него е нарушение.

Mama_Nana, никой, ама за нищо на света не може да ме убеди, че ваксините щяха да бъдат унищожени.

# 12 308
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Нима имате някакви съмнения, че в Сандански общинарите са пуснали дебели връзки да се наредят най-отпред на опашката?! Като не са се явили лекарите как пък така не ваксинираха лелките в близкото кафе или в стола на болницата, ами баш общинарите под строй? Все едно не знаете какво представляват управниците ни...

# 12 309
  • София
Повече ме притесняват думите на директора на болницата, който казва "Ами те лекарите нямат доверие в тая ваксина на Pfizer", което не знам как да тълкувам - нямат доверие точно в тази ваксина ли, по принцип ли нямат доверие. Ако е в точно тази ваксина - защо, след като доста по-изтъкнати медицински специалисти нямат подобни притеснения? Това са въпроси, на които медиците в Сандански трябва да отговорят.

# 12 310
Нима имате някакви съмнения, че в Сандански общинарите са пуснали дебели връзки да се наредят най-отпред на опашката?! Като не са се явили лекарите как пък така не ваксинираха лелките в близкото кафе или в стола на болницата, ами баш общинарите под строй? Все едно не знаете какво представляват управниците ни...

И на мен ми е чудно защо са ваксинирали общинарите....

Сега видях, че в Сандански има 8 училища, не вярвам нито един учител в Сандански да не желае ваксина.

И не бива да обобщаваме, че лекарите и учителите не желаят ваксина - както има такива, които не желаят, така има и такива, които искат час по-скоро да се ваксинират като майка ми. Е, на майка ми никой не ѝ предлага ваксина за момента.

# 12 311
Повече ме притесняват думите на директора на болницата, който казва "Ами те лекарите нямат доверие в тая ваксина на Pfizer", което не знам как да тълкувам - нямат доверие точно в тази ваксина ли, по принцип ли нямат доверие. Ако е в точно тази ваксина - защо, след като доста по-изтъкнати медицински специалисти нямат подобни притеснения? Това са въпроси, на които медиците в Сандански трябва да отговорят.
Защото го гледах отчасти, разбрах, че съмненията са относно организацията по доставяне на ваксината. Съмнения, че ваксината е запазила качествата си, не е "повредена" от това пренасяне от едно, на второ, трето място.

# 12 312
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Ей го де е Сандански, да ми бяха звъннали щях да прибягам дотам за отрицателно време да ми го набодат Grinning

# 12 313
  • Сф
Аз съм скептична също за маските в у-ще.При нас мереха температура на входа, проветряне, дезинфекция и то с някакъв робот , имаше ред.Някои учители носеха постоянно маска, е ми първи окапаха..а най-се пазеха. Все пак пипат, има допир.Не знам дали от у-ще точно се заразиха в крайна сметка.Но имаше случаи на карантиниране в няколко класа , веднага се взеха мерки, но въпреки това кв тръгне ли..няма много какво да направиш.София е голям град, всеки пътува, контактува.Премина някаква вълна просто.Ето, в нашия вход , половината хора го прекараха.Децата- най- леко.Да не говорим, че кой знае колко безсимптомни щъкат навсякъде.
Бояна, и нашето у-ще е с чуждестранно участие и да не говорим, че има доста деца на сериозни лекари и подочувам това онова.Общо взето, не може да се предпазиш, а само да ограничаваш като започне и се хване.
Не забравяйте, че и доста хора не са хоум офис, отделно се ходи по магазини, аптеки, поликлиники и тнт .Ето, аз се пазя, детето се пази- горе долу, все пак не го държа затворено, но мм работи и там пламнаха, на нас се размина или просто сме го изкарали без да знаем.Имам чувството , че на много браншове им дойде дюшеш да не работят, а да получават пари.За сметка на други, които броят стотинки да оцелеят.Има и съвестни, но са малко.
п.п.Човека, който зарази във фирмата, е бил чисто здрав, интелигентен човек, имал е просто разхлабен стомах една сутрин, пил лопедиум , както всички правим и така, ял е люто предната вечер и така.Е, на другия ден вече не е отишъл, но вече е заразил, без да  е искал, 5 човека.Е , какво като са всички с маски били..
ЕЕ, колко да седят тия деца затворени и на ДО?Ние сме възрастни, нашия живот се скапа, ама вече не се издържа тая изолация.Добре, 4е пуснаха тренировките поне!
Кога ще се доредим до ваксина?Всеки, който иска?Дотогава ли да чакаме?

# 12 314
  • София
Аз си мисля, че в Сандански общинските съветници са си били в списъка още при неговото съставяне. Винаги могат да кажат, ами не дойдоха всички записани и за да не се похаби ваксината.
Как точно на общинските съветници първо звъннаха? Все едно няма други хора в следващите групи които да желаят ваксина. А и да беше един съветник, двама учители и един санитар, да предположим, че са търсили и тези хора са намерили набързо. Ама от цял град, само 4 общински съветника да са били готови да си сложат от ваксината ...

Общи условия

Активация на акаунт