COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 371
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 170
Lady, а има ли нарастване на случаите на доказано повторно заразени? Дори и да не е имало секвениране пролетта, положителни тестове тогава и сега недвусмислено ще покажат изчерпване на имунитета или адаптация на вируса да го избягва.

# 13 171
  • Пловдив
Прави ми страхотно впечатления здравния министър Ангелов !
Овладяха положението!Не вярвах ,че ще успеят,дано тенденцията продължи!

Като има ограничителни мерки, ще продължи тази положителна тенденция. Просто няма други начин. Всичко се постигна с мерките, които въведоха. И аз много одобрявам здравния министър.

# 13 172
Lady, а има ли нарастване на случаите на доказано повторно заразени? Дори и да не е имало секвениране пролетта, положителни тестове тогава и сега недвусмислено ще покажат изчерпване на имунитета или адаптация на вируса да го избягва.

Повечето хора, които са преминали Covid-19, са защитени да не го хванат отново поне 5 месеца, показва проучване, водено от Public Health England.

Минала инфекция е свързана с 83% по-нисък риск от заразяване с вируса в сравнение с тези, които никога не са имали Covid-19, установиха учени.

Но експертите предупреждават, че някои хора се заразяват с Covid-19 отново - и могат да заразят други.

Проф. Сюзън Хопкинс, която ръководи проучването, заяви, че резултатите са обнадеждаващи, като предполага, че имунитетът е продължил по-дълго, отколкото се очакваше, но защитата в никакъв случай не е абсолютна.

Някои от реинфектираните имат високи нива на вируса - дори без симптоми - и съществува риск да го предадат на други.

"Това означава, че дори да вярвате, че вече сте имали болестта и сте защитени, можете да бъдете уверени, че е много малко вероятно да развиете тежки инфекции, но все още съществува риск да се заразите с инфекция и да я предадете на други".

От юни до ноември 2020 г. почти 21 000 здравни работници в Обединеното кралство бяха редовно тествани, за да проверят дали те:
   в момента са а коронавирус
    ималт са го по-рано

От тези, които не са имали антитела срещу вируса, предполагащо, че никога не са го имали, 318 са развили потенциални нови инфекции в рамките на този срок, показват тестовете.

Но сред 6 614 с антитела тази цифра е само 44.

Учените ще продължат да наблюдават здравните работници в продължение на 12 месеца, за да видят колко дълго трае имунитетът.

Те също така ще разгледат отблизо случаите с новия вариант - който не беше широко разпространен по време на този първи анализ - и ще наблюдават имунитета на участниците, които получават ваксината.
https://www.bbc.co.uk/news/health-55651518

# 13 173
Днес сме 15 януари продължавам да не виждам за щастие влияние на празниците в стат.

535 случая от 7439 теста (7% положителни)
3 631 хоспитализирани (чукаме на вратата на 3 500)
343 интензивни (-5)
47 починали

# 13 174
Аз си имам едно наум, че много хора взеха да се тестват с тестове от аптеките. Нещо, което допреди 2 месеца не беше толкова разпространена тенденция.
От друга страна хоспитализираните и починалите намаляват, което може да се обясни с разпространение сред по младите и ограничено такова сред по възрастните.
Но това си е в кръга на теориите. В противен случай или народа се е стреснал, или училищата, молове и кръчми играят такава голяма роля в разпространението. Или и двете заедно.

# 13 175
Това е за града, който смятахме, че е достигнал стаден имунитет през първата вълна

Болниците в бразилския град Манаус достигнаха точката на пречупване, докато лекуваха пациенти с Covid-19, на фона на съобщения за силен недостиг на кислород и отчаян персонал.

Градът, в щата Амазонас, е видял прилив на смъртни случаи и инфекции.

Здравните специалисти, цитирани от местните медии, предупредиха, че "много хора" могат да умрат поради липса на доставки и помощ.

Амазонас претърпя тежки загуби през първата вълна на пандемията, но също така е тежко засегнат от ново нарастване на инфекциите.

Миналата седмица в болниците бяха доставени хладилни контейнери, за да се съхраняват телата, тъй като властите обявиха извънредно положение.

Джесем Орелана от института за научно разследване Фиокруз-Амазония заяви пред агенция Франс прес, че в някои болници в Манаус е "свършил кислородът", а някои центрове са се превърнали в "тип камера за задушаване" за пациентите.

Изследователят каза на бразилските медии, че е получавала съобщения от предната линия за "драматични" сцени, разиграващи се в някои болници.

Тревожните новини идват на фона на страховете за нов вариант на коронавирус, открит при няколко пътуващи, пристигащи в Япония от района на Амазона.
https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-55670318

# 13 176
Home schooling отдавна си съществува по света (доста е сложно в България, факт). Но нито са останали необразовани, нито несоциализирани тези деца.
Абсурдно ми е, че дори хора, които могат да го направят в момента , настояват за присъствено обучение.
Учителите си били вкъщи, ерго не са болни!?
Тестват ги преди да започнат работа, кое е странното тук. 10 дена по-късно колко деца ще са контактни?

# 13 177
https://dnes.dir.bg/svyat/merkel-obmislya-vavezhdane-na-megalokdaun-v-germaniya
Ангела Меркел иска "мегалокдаун" - почти пълно затваряне на страната

По думите на Меркел развоят в Ирландия е показал колко бързо може да се разпространи вирусът.
"За съвсем кратко време там броят на заразите се е увеличил десетократно", е казала още Меркел на сбирката.

За Германия обмислят следните мерки:

- Вечерен час
- FFP2 маски за цяла Германия
- Отделните федерални провинции   настоявали за пълно изискване за хоум офис.

Има информация, че Меркел има плановете за спиране на местния и междуградския обществен транспорт.

Само не знам, ако утре кажат, че за хляб мога да ходя само с FFP2 маска, от кое точно чекмедже да я извадя.

# 13 178
Home schooling не е подходящ за всички деца. За България е по-лесно, защото децата с различен от български майчин език не са много, но ги има. В България се учи по учебник, за разлика от UK. В България не съм сигурна, но мисля, че няма деца на които се осигурява безплатен училищен обяд. Проблема е основно в достъпа до интернет, до компютърни устройства.
Амбициозните деца и тези с отговорни родители ще преминат през ДО успешно.
Проблем за обществото са децата, които и присъствено се справят зле - те са тези, при които вероятноста да отпаднат от образователната с-ма рано е голяма и какво ще се прави с голям брой ниско квалифицирани хора? При  тях и %-та склонност към престъпност е висока.
Ако неглижираш бъдещ проблем, то той става настоящ.....

# 13 179
Скрит текст:
https://dnes.dir.bg/svyat/merkel-obmislya-vavezhdane-na-megalokdaun-v-germaniya
Ангела Меркел иска "мегалокдаун" - почти пълно затваряне на страната

По думите на Меркел развоят в Ирландия е показал колко бързо може да се разпространи вирусът.
"За съвсем кратко време там броят на заразите се е увеличил десетократно", е казала още Меркел на сбирката.

За Германия обмислят следните мерки:

- Вечерен час
- FFP2 маски за цяла Германия
- Отделните федерални провинции   настоявали за пълно изискване за хоум офис.

Има информация, че Меркел има плановете за спиране на местния и междуградския обществен транспорт.

Само не знам, ако утре кажат, че за хляб мога да ходя само с FFP2 маска, от кое точно чекмедже да я извадя.

В real.de има 100 ffp2 маски за 30 Евро. Е, не знам доколко отговарят на стандартите за този вид маска, но пък засега няма изискване да отговарят на точно определени стандарти така или иначе. Това, което аз не разбирам, е какво очакват да стане, въвеждайки ffp2 маски на места, на които по принцип няма голям риск от заразяване. То аз и не разбирам каква е логиката да е задължително носенето каквито и да било маски на места, където рискът от заразяване клони към нула поради причината, че няма особена комуникация между хората, но никой не ме пита. Blush

# 13 180
  • София
Проблемът винаги е в персонала. Винаги. Защото хората на работа НЕ носят маски, а са заедно по осем часа на ден. Има няколко будали, които носят, а често са обект на подигравки и подмятания "е, какво се пазиш, всички ще гоминем" или "аз гоминах, виж ме, изкарва се". Хората са безогтоворни. Затова ще хвърчи този вирус насам-натам, защото в трудовите колективи никой не иска нищо да спазва.

# 13 181
Щом вече антигенните тестове са официално признати това означава ли, че подлежиш на карантина при положителен такъв?

# 13 182
Училищата явно са фактор за разпространение на короната, и то голям. Но то , няма как и да е иначе, 30 човека по 7 часа на ден в затворено помещение, без маски, не че биха и издържали толкова време в душна стая с маски, де.
Лошо...Но все пак първо е здравето!

# 13 183
Антигенния тест не е ли само от носа?
Поне на мен така ми взеха проба, доста навътре и доста болезнено.

В упътването на домашния антигенен тест пишеше, че може да се вземе и от гърлото, например при обилна хрема.

# 13 184
  • През девет планини в десета...
Имам един малко странен въпрос. Ако някой почине от инфаркт или друго заболяване извън болница и преди това никога не си е правил тест, става ли ясно дали причинителя на смъртта не е ковид, правят ли тест на починалия за да изключат тази възможност. Мисля си, че много починали остават извън статистиката именно защото не са тествани и минават за друго заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт