COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 790
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 200
Ако "бумът през ноември се дължи на някакъв нов щам" - то тогава мутацията превземаща сега Европа е тръгнала от България.......

Този нов вариант на вируса е засечен във Англия септември месец. Съвсем е възможно ноември да се е проявил тук.

Кажете, питам от просто любопитство, колко от вас продължават със старателната дезинфекция? Така, както четох в началото - дезинфекциране на опаковки, кола, брави, проветряване на облекло и т.н.
Не съм правила нещо кой знае колко по-различно за дезинфекция от по принцип. Хигиенни навици е хубаво да имаме винаги.
Като бях малка хляба беше в метлни стелажи без опаковка, без нищо, всеки опипвале и си избираше. Как не сме се осмъртили тогва още не знам.

# 13 201
  • Пловдив
Работеха и фризьори, козметици, магазини и т.н. Не работеха молове и ресторанти. Училищата и сега не работят, като изключим начален курс, които до скоро не посещаваха.

Не работеха фризьорските и козметичните салони. Отвориха ги към в края на май или в началото на юни.

# 13 202
Работеха и фризьори, козметици, магазини и т.н. Не работеха молове и ресторанти. Училищата и сега не работят, като изключим начален курс, които до скоро не посещаваха.

Не работеха фризьорските и козметичните салони. Отвориха ги към в края на май или в началото на юни.
Работеха, но явно не сте разбрала. Лично съм ги посещавала и явно оцеляла след това Wink

# 13 203
Две седмици след пускане на градини и училище за малките нямаме скок. Можем ли да отчетем, че те не са основен фактор за разпространение, особено ако тенденцията се запази още седмица-две?
Да, но можеше от понеделник да се пуснат 5-7 клас, и да се наблюдава едно 10-15 дни какво се случва.

# 13 204
Всичко работеше март и април, включително малки магазини и фризьори...
Не, нищо освен аптеки, банки не работеше.Всичко беше затворено, малки магазини и фризьорски салони.

# 13 205
  • София
Две седмици след пускане на градини и училище за малките нямаме скок. Можем ли да отчетем, че те не са основен фактор за разпространение, особено ако тенденцията се запази още седмица-две?
Да, но можеше от понеделник да се пуснат 5-7 клас, и да се наблюдава едно 10-15 дни какво се случва.
Без маски какво щеше да се случва? Няма какво да се наблюдава изобщо, според мен. Ако ги пуснат да е с истински мерки, иначе ще са на ДО и тази календарна година, а това вече е прекалено. Не разбирам защо другите родители толкова упорстват. Повечето страни въведоха маски за всички над 6 и още мърдат тия деца, само на нашите не им достига кислород до мозъците и какво още беше.

# 13 206
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Не работеха тези, които взеха нещата насериозно.
И до ден днешен салонът, който посещавам е едно от местата, в които мерките се спазват най-стриктно.
Те не работеха, но в квартала има други салони, които си работеха.

ПП Между другото, моята леля, която почина най-вероятно се е заразила от болен човек, когото е подстригвала. Рискът по тези места никак не е малък.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:50 от LemonDesi

# 13 207

Работеха, но явно не сте разбрала. Лично съм ги посещавала и явно оцеляла след това Wink

Попринцип не работеха, защото ММ беше станал като гнездо в главата. Joy Търси даже тези barber салоните в Студентски град и те бяха затворили.
Аз не съм търсила, но помня, че той в София никъде не намери работещ фризьор.
После ги отвориха, да. РЗИ им разреши, защото в заповедта не беше уточнено.

# 13 208
Ако "бумът през ноември се дължи на някакъв нов щам" - то тогава мутацията превземаща сега Европа е тръгнала от България.......

Този нов вариант на вируса е засечен във Англия септември месец. Съвсем е възможно ноември да се е проявил тук.

Кажете, питам от просто любопитство, колко от вас продължават със старателната дезинфекция? Така, както четох в началото - дезинфекциране на опаковки, кола, брави, проветряване на облекло и т.н.
Аз не съм променила поведението си от март насам. В градския транспорт ползвам ръкавици(по-скоро ръкавица за ръката, с която се държа). Ако държа количка или кошница в магазина също ползвам ръкавици. Опаковките ги почиствам, където може и ги хвърлям. Винаги си нося с мен дезинфектант за ръцете, не помня да съм излязла без такъв от началото на пандемията. Винаги си нося и резервна маска или маски в мен. Бях си взела ютия с дръжка тип пароструйка, за да минавам дрехите с нея, но много рядко я ползвам. Когато ползвам градски транспорт и сядам обикновено след това слагам директно  дрехите, които съм носила за пране. Като цяло по-често пера дрехи. Но толкова съм свикнала със всичко това, че не ми представлява трудност и не ме затормозява по някакъв начин.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 10:00 от daisy12

# 13 209
Ген. Мутафчийски пред БНТ:
https://bntnews.bg/news/gen-mutafchiyski-do-april-mozhem-da-vaks … -1091463news.html
 Пролетта поне в София работеше всичко без заведенията и моловете. Имам приятелка фризьорка - не е спирала да работи. Някои малки магазинчета затвориха по тяхно желание. До нас има две квартални малки цветарници. Едната затвори, другата правеше невероятен оборот със сезонни цветя за балкона.
По повод на децата и училищата - колкото и да ти е неприятно, явно там има масово заразяване, което се предава в семействата и от там по веригата.
За мене една от основните причини пролетта да ни се размине първата вълна беше грипната ваканция.
Вижте какво става в Германия и Франция, където работят училищата - въпреки жестоките ограничения не могат да намалеят случаите. Вчера дочух, че във Франция и искат да сложат вечерен мас за всички в 18 ч. Не вярвам това изобщо да помогне.
Изобщо не съм фен на До, по съвсем различни причини - огромното количество ученици в махалите, които и присъствието не учат, сега ще стане страшно, защото масата от тях ще останат тотално неграмотни и без възможност след години да работят каквото и да е.
Но и да умират хора на стълбите пред болниците не трябва да се допуска.

# 13 210
  • София
Още линкове за починалите 23 души (много възрастни и крехки) след ваксина в Норвегия

After examining 13, it says “side effects from the mRNA vaccines... may have led to deaths.”
След проучване се счита, че 13 случая може да се дължат на ваксината
Променят се препоръките за тази група възрастни - ако са много крехки, да не се ваксинират.

https://twitter.com/AlexBerenson/status/1349798503464230915
https://trondheim24.no/nyheter/legemiddelverket-har-sett-pa-13-d … t-av-vaksinasjon/

# 13 211
А кой е против маски в училище? Особено големите... И двете ми деца ще си сложат по две ако трябва само и само да са присъствено. Освен това има пречистватели, вкъщи имам няколко, бих купила и за училище с лични пари, ама никой не ще.

# 13 212
Проблемът не е в носене на маски от малките /под 10 години/, а колко е ефективно. Не бих имала доверие, че дете на тази възраст би могло да носи маската без да я сваля, слага, изтърва .....
По склонна съм да разделят класовете - да не са 30 деца, да не се смесват в междучасия /колкото е възможно/, учител да не обикаля от клас в клас /при малките може да се получи/. Такива мерки за тях биха били по ефективни, отколкото маски, които до някъде лъжат, че си защитен.

# 13 213
Скрит текст:
Всичко работеше март и април, включително малки магазини и фризьори...
Не, нищо освен аптеки, банки не работеше.Всичко беше затворено, малки магазини и фризьорски салони.

Дори и аз, дето бях в Германия тогава, знам, че магазини, фризьори и козметици работеха. Не работеха точно 1-2 дни.

# 13 214
  • София
Джендър неутралното възпитание е просто пример, за да онагледя нещата. Нищо повече.
Който иска, ще разбере.
Чуждестранните училища като АК и други са друга вселена. А някои нямат малки ученици, от 8 клас са.
И въобще не съм убедена, че там родителите са във възторг от фанатичното маскиране, да ти кажа. Както и да е, спирам .
Не говоря за АК, а за Англо-Американското училище, Френския лицей и прочее, те не само имат малки ученици, но и детска градина в училището. Всички над 6 са с маски по цял ден, от октомври и на двора. Те не са едно и две тия училища, а в повечето има преобладаващо български деца. И аз не съм във възторг, но доста по-малък е възторга ми от факта, че сина ми е бил на училище едва 9 седмици през изминалата календарна година.
Иначе разбирам иронията ти, но това е въпрос на приоритети. Попълвала съм документи с Родител 1 и Родител 2 с години преди от нашите медии да разбера колко джендър ужасно е това. Даже в някои документи ни наричат Законните представители на ученика, защото е по-издържано, поже някой да е настойник, попечител и тн.

Общи условия

Активация на акаунт