COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 845
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 990
Роналд, по-малко бързо според мен значи точно по-бавно. Просто преводът е директен и звучи объркващо.
Less quickly на английски

# 18 991
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-gucht-niet-zeker- … tzM?ocid=msedgdhp

Ван Гухт: „Не съм сигурен, че коронавирусът ще продължи да варира“

Южна Африка коригира стратегията си за ваксинация: опасява се, че ваксината от Astra Zeneca ще работи по-слабо при заразените с южноафриканския вариант на коронавирус.

„Идеята, че бихме могли да си върнем живота, ако просто ваксинираме всички, е извън масата“, каза главният епидемиолог на правителството на Южна Африка пред Terzake по Canvas. Той се страхува, че ще трябва да има „универсална“ ваксина, която да работи за всички варианти, защото според него варианти винаги ще има.

Вирусологът Стивън Ван Гухт не споделя този страх: той не смята, че корона вирусът ще мутира безкрайно. "Коронавирусът например мутира по-малко бързо от грипния вирус. Може би коронавирусът има само няколко възможности. В момента не бих бил толкова мрачен", каза той в същото предаване.

(Fausto от Tagtik / Източник: Canvas, VRT NWS / Снимка: Belga)
Е, до вчера се пееха мантри как ковид мутира значително по-бавно от грипния вирус. А сега? Аман вече от мантри на разни всезнайковци, дето дават интервюта час по час.
Същият този утре ще се изцепи нещо различно, убеден съм.
Стивън Ван Хухт е главен вирусолог в Сиенсано, научният здравен институт на Белгия. Той е и единият от двамата вирусолози, заедно с колегата си представляващ френскоговорящата Общност в Белгия, които заедно с двама говорителя и при нужда и други учени дават пресконференции два пъти седмично.

Ван Хухт от години се занимава с научна дейност и вируси, винаги е много сдържан в изказванията си. Не би се изказал за нещо от което не разбира, а от вируси и корона вируси разбира.

# 18 992
  • София
Да, извинявам се, моя грешка - прочел съм малко по-бързо.

# 18 993
Скрит текст:
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-gucht-niet-zeker- … tzM?ocid=msedgdhp

Ван Гухт: „Не съм сигурен, че коронавирусът ще продължи да варира“

Южна Африка коригира стратегията си за ваксинация: опасява се, че ваксината от Astra Zeneca ще работи по-слабо при заразените с южноафриканския вариант на коронавирус.

„Идеята, че бихме могли да си върнем живота, ако просто ваксинираме всички, е извън масата“, каза главният епидемиолог на правителството на Южна Африка пред Terzake по Canvas. Той се страхува, че ще трябва да има „универсална“ ваксина, която да работи за всички варианти, защото според него варианти винаги ще има.

Вирусологът Стивън Ван Гухт не споделя този страх: той не смята, че корона вирусът ще мутира безкрайно. "Коронавирусът например мутира по-малко бързо от грипния вирус. Може би коронавирусът има само няколко възможности. В момента не бих бил толкова мрачен", каза той в същото предаване.

(Fausto от Tagtik / Източник: Canvas, VRT NWS / Снимка: Belga)
Е, до вчера се пееха мантри как ковид мутира значително по-бавно от грипния вирус. А сега? Аман вече от мантри на разни всезнайковци, дето дават интервюта час по час.
Същият този утре ще се изцепи нещо различно, убеден съм.

В началото ни уверяваха, че няма страшно, вирусът е "много по-стабилен", "не мутира бързо" и т.н. и аз си мислех същото, защото тогава всички го говореха. За по-малко от година успя да намали ефективността на ваксините (които все още дори не сме успяли да ги сложим) почти наполовина, а АстраЗенеката направо я отвя. Сега "ама то само веднъж е станало, повече сигурно няма да мутира така" при положение, че докато говорим продължава да мутира. Във Великобритания вече са открили 2 варианта на техния вариант, за които предполагат, че могат да избягват имунитета, това напълно независимо от юарски, бразилски и т.н. варианти. Според мен не можем да разчитаме на най-оптимистичния вариант и на магическо мислене, досега всеки път като сме били оптимисти, после сме съжалявали жестоко. Трябва да се готвим за най-неблагоприятния сценарий и още от сега да мислим какво ще правим с ваксините и новите варианти и дали само с ваксини ще можем да се справим, според мен не.

# 18 994
Една седмица присъствено и моете дете се тръшна, от сутринта повръща и го боли глава.Обадих се на класния,още 4 деца отсъствали днес понеже са болни.
Така ще бъде, колкото повече ги държим затворени. Септември всички пипнаха някаква еднодневна настинка, два различни лекаря ми казаха, че причината е, че реално не са се събирали пет месеца с други деца. И така най-малкото нещо ги хваща.

# 18 995
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Той се променя непрекъснато, даже някъде четох, че от един организъм, могат да излязат няколко варианта.
Но вариант, не е точно мутация. Иначе бях пуснала едни карти с данни, в САЩ са засечени над 10 000 варианта на вируса, но те  са победими с настоящите ваксини. Вируса ни изучава много бързо и се чуди как да ни финтира. Чудя се защо се мотаем толкова?
В моите очи сме едни небрежни идиоти

# 18 996
Вируса ни изучава много бързо и се чуди как да ни финтира. Чудя се защо се мотаем толкова?
Ами да, крайно време е да го хванем, докато се чуди и умува, и да му видим сметката.

# 18 997
  • Буркина Фасо
трябва по-бързо да си обменим вирусчетата за да ги изненадаме.

# 18 998
  • София
Мотаенето ни е в кръвта, макар че е преодолимо. Вие мислете какво ще правим масата, дето не ще да се ваксинира...

# 18 999
  • Пловдив
Мотаенето ни е в кръвта, макар че е преодолимо. Вие мислете какво ще правим масата, дето не ще да се ваксинира...
Какво да ги правим, ще преболедуват и първият път така ще се сдобият с имунитет. След това може и да добият желание да се ваксинират.

# 19 000
Малко добри новини за действие то на ваксината на Файзър върху новите варианти. Това, което ми е странно, защо при преболедуване защитата от новите варианти е по-слаба.
https://www.theguardian.com/world/2021/feb/11/pfizer-vaccine-str … chobox=1613065792

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:04 от TafTaf

# 19 001
Минавам да докладвам за реакцията след ваксиниране с ваксината на АЗ - температура около 38 градуса, втрисане и силно главоболие същата нощ след поставянето на първата доза. Днес вече е по-добре. Температура няма, все още леко главоболие и лека отпадналост.

# 19 002
  • София
Ти ли си ваксинирана?

# 19 003
Ти ли си ваксинирана?

Не. Мой роднина, който е полицай - вчера го ваксинираха. Преди малко му звъннах, да видя как е прекарал нощта след ваксината

# 19 004
Една седмица присъствено и моете дете се тръшна, от сутринта повръща и го боли глава.Обадих се на класния,още 4 деца отсъствали днес понеже са болни.
Така ще бъде, колкото повече ги държим затворени. Септември всички пипнаха някаква еднодневна настинка, два различни лекаря ми казаха, че причината е, че реално не са се събирали пет месеца с други деца. И така най-малкото нещо ги хваща.

По- логично е да кажем, че е от ПО, а не от стоенето вкъщи. Просто контакт с високо вирусна среда, каквато е в училище. Затова са развъдник и на ковид.

Общи условия

Активация на акаунт