COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 138
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 050
  • Другата България
Тежко болните са в процес на образуване на антитела, някои не успяват и умират
Това в каква връзка? В случая, който цитирах, много ясно мисля че посочих, но ще повторя - тежко преболедувал и оздравял, с изследвани антитела на 40-ия ден! Тогава са отчели много високи стойности на антителата. Впоследствие обаче установили, че след ваксина антителата са в пъти повече дори от на тези преболедували тежко.
В никаква връзка, ей така, за спорта.

Аз да те питам - някакви прогнози колко време тези антитела ще са с такива стойности има ли? На ваксинирания?
Щото знаем на преболедувалите, че падат респективно с времето.

# 19 051
  • София
Мери Ан, от този познат лекар знам, че в България почват да изследват този въпрос, като регулярно ще изследват антителата на определени ваксинирани. Предвид, че декември 2020, в края, почнаха по-масовите ваксинации, сякаш още няма ясни и категорични данни.
Тези, които са участвали във фазите на изпитване, при тях са минали 7-8 месеца вече, ако не и повече, но аз поне не съм видял да са изнесени данни...

# 19 052
Притежателят на тази проба е лекар. Не е изобщо притеснен от подобни стойности.
Експертите твърдят, че тези тестове са само количествени и не дават информация до колко реално е защитен човек. Все пак това са антитела за "уханският първообраз" като антителата са всъщност стотици видове. Някои са неефикасни и повече пречат, един от тези експерти които разработват терапии с моноклинални антитела каза, че подбират около 17 вида антитела които могат да противодействат ефикасно като за всеки щам има разлики както и че няма универсални решения.

# 19 053
  • София
Мутафчийски и Кунчев твърдят, че ваксинираните отпреди 7-8 месеца показват добър клетъчен имунитет, дори и да не дават високи стойности на антителата. Като цяло е ясно, че те тия стойности на антитела ще спаднат, само че те не са равносилни на имунитет.

# 19 054
  • Другата България
Мери Ан, от този познат лекар знам, че в България почват да изследват този въпрос, като регулярно ще изследват антителата на определени ваксинирани. Предвид, че декември 2020, в края, почнаха по-масовите ваксинации, сякаш още няма ясни и категорични данни.
Тези, които са участвали във фазите на изпитване, при тях са минали 7-8 месеца вече, ако не и повече, но аз поне не съм видял да са изнесени данни...
Аз също, затова те питам, да не би ти да знаеш нещо по въпроса.
Защото прочетох един материал за Израел, който няма да публикувам тук, навеждащ на доста размисли.....

# 19 055
Във Франция се препоръчва само една доза ваксина за хора, които вече са имали covid-19. Това е първата държава, която издава такава препоръка.

Всички ваксини, използвани във Франция, се дават на две дози с интервал от няколко седмици, което е доказано, че осигурява значително по-силен имунитет.

Френската агенция за обществено здраве обаче изчислява, че хората, които вече са имали вирусното заболяване, са получили имунитет, който е приблизително еквивалентен на този на първата доза ваксина.

Една инжекция с ваксина е достатъчна, за да "напомни" на имунната система как да реагира срещу covid-19, според френските власти.

Годината на коронавируса 2020 е загубена година за много ученици в света. 800 милиона деца са загубили част или цялата учебна година, според статистиката на Юнеско.

# 19 056
  • София
Защото прочетох един материал за Израел, който няма да публикувам тук, навеждащ на доста размисли.....
Публикувай материала, според мен ще е полезно.

По повод автоимунните и ваксините - аз още помня, април месец 2020, Кантарджиев, само беше по някои сутрешен блок, линк нямам, казваше - Ваксини се изработват 18-24 месеца, за да се проучат добре, че я си представете след ваксина се отключи диабет...
А, ето намерих линкhttps://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-kantardzhiev- … zhi-s-meseci.html
Втори абзац.

Съвсем наскоро някой беше пуснал линк, пак с Кантарджиев, който казва - най-силният имунитет не е след ваксина, а след преболедуване, дума да няма!

Аз затова не обичам да слушам българските специалисти, не ми вдъхват доверие. Сменят си мненията, изобщо....говорят мъгляво, хелле пък Кантарджиев!

# 19 057
Имунната система е опасно да се претоварва с ваксиниране затова и на тези преболедували се слага само booster shot. Всъщност скоро ваксинираните трябва да се пазят от зараза повече от неваксинираните защото са по-уязвими.

# 19 058
Мисля, че това дори не е т.н. "ухански първообраз", а по-заразна мутация още от пролетта на миналата година, която се разпространи по света. Но тогава не обърнахме особено внимание на тези мутации, даже много учени бяха скептични.

# 19 059
  • Другата България
Публикувай материала, според мен ще е полезно.

Скрит текст:
По повод автоимунните и ваксините - аз още помня, април месец 2020, Кантарджиев, само беше по някои сутрешен блок, линк нямам, казваше - Ваксини се изработват 18-24 месеца, за да се проучат добре, че я си представете след ваксина се отключи диабет...
А, ето намерих линкhttps://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-kantardzhiev- … zhi-s-meseci.html
Втори абзац.

Съвсем наскоро някой беше пуснал линк, пак с Кантарджиев, който казва - най-силният имунитет не е след ваксина, а след преболедуване, дума да няма!

Аз затова не обичам да слушам българските специалисти, не ми вдъхват доверие. Сменят си мненията, изобщо....говорят мъгляво, хелле пък Кантарджиев!
Добре, щом казваш...
СПЕКТАКЪЛЪТ НА ПРОВАЛА: Доведе ли масовата ваксинация в Израел до повече заразени?
https://eurocom.bg/new/spektaklt-na-provala-dovede-li-masovata-v … 7fFbU_MqObCgd6Mx8
Още един
https://www.bgonair.bg/a/4-world/217508-uspeshna-bitka-sreshtu-k … stinata-za-izrael

# 19 060
С тия милиарди антитела да не се отключи нещо автоимунно после... Мен не ме радват тия фрапантни разлики нещо.

И аз това си мисля, че е прекалено бурна реакцията на организма. При такива високи нива и бавен спад - реално този организъм ще е нон-стоп напрегнат

# 19 061
Мисля, че това дори не е т.н. "ухански първообраз", а по-заразна мутация още от пролетта на миналата година, която се разпространи по света. Но тогава не обърнахме особено внимание на тези мутации, даже много учени бяха скептични.
Ваксините се разработват от януари 2020 когато е прочетен генома на уханският модел, който разбира се след това многократно е мутирал. Разчитат на това, че са избрани части от шиповия протеин за които се предполага, че няма да мутират. Друг е вече въпросът до колко ще са ефикасни с новите мутации защото вирусът показва някои особености които не дават поводи за много голям оптимизъм и вече се разработват нови ваксини.
Ето виж какво казва експертът:
https://youtu.be/PfuiZ2I6Cgw?t=5623

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 19:38 от pehoko

# 19 062
  • София
Пехоко, нови ваксини, бустери/ъпдейти...или?

Те докато произведат количествата от новите ваксини ще стане време за трети ...

# 19 063
Приятелка,  на моето дете на 12 г.отключи диабет седмици след ковид:disappointed:

# 19 064
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
По въпроса за родните медии вече наистина ми идва нанагорно, затова ще съм повърхностен и ще отбележа само заглавията:

В евроком (родната медия) - СПЕКТАКЪЛЪТ НА ПРОВАЛА: Доведе ли масовата ваксинация в Израел до повече заразени?

В оригиналния материал на Gilаd Atzmon - Israel’s Third Lockdown- a Spectacle of Failure

Да виждате някъде да се споменава ваксинацията като причина за провал? И аз така.

Все пак в материала се споменава и ваксинирането -

Цитат
With its decision to voluntarily make itself Pfizer’s testing ground, the Israelis are providing us with some invaluable understanding of the vaccine and the risks that are involved in COVID mass vaccination. If, for instance, we notice in the coming weeks that the IDF’s intelligence was wrong in its prediction and there is no significant change in the number of cases or deaths, we may be able to conclude that it isn’t social distancing that spreads the disease (in its current state) but probably the vaccine itself. If morbidity is reduced and case numbers drop, we may even be able to look into the possibility that social integration actually reduces transmission. If the number of cases rises sharply as the IDF predicts, we may be able to conclude that the vaccine had a very little impact on Israel’s herd immunity. In fact, the campaign was a spectacle of failure.

Очевадно в Израел също са обърнали вируса, борбата с него и ваксинацията в политическа битка - поредното полит-извращение възползващо се от кризата. Това обаче привлича и критици, не забравяйте.

Следва да си зададем въпроса чии е този блог? На г-н Gilad Atzmon който е... джаз музикант и виден музикален артист. Лично аз бих имал едно наум преди да взимам насериозно творенията на някой от типа на Къци, да речем.

И нещо друго - не си мислете, че само защото има блог на английски някъде в мрежата то нещата в него са истински или са писани от някой учен с акъл. По света е пълно с идиоти вярващи, че земята е плоска и имащи достъп до интернет.

Прецеждайте всичко през светлината на критиката, само имайте предвид, че както дозата прави лекарството така и прекалената критика може да се превърне в отрова в ума ви.

Общи условия

Активация на акаунт