COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 489
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 950
Май в Германия изобщо не харесват ваксината на Астра Зенека.
https://www.mediapool.bg/vaksinata-na-astrazeneca-stoi-neizpolzv … a-news318398.html

# 19 951
На мен не ми е толкова чудно, че се уредиха в Израел с ваксини, защото имаш ли пари...нищо не е проблем да си купиш (освен здраве, ама виждаме и то пари струва)
Повече се чудя как Израел заложи на Пфайзер и заяви, плати и получи в достатъчни количества преди останалите държави. Добре платили са, но...защо не платиха предварително за Астрата, нали векторна, на по-познат принцип това-онова... или там на някои от другите. Защото те са заявили и платили преди да стане Пфайзер готова, да се е знаело много за нея или почти нищо, стреляли са уж на сляпо. Да, ама не. Нашите пак не уцелиха, как става това.
Не се научиха за такива неща да гледат Израел и какво правят те , поръчват и всичко, това и ние. Като не могат да измислят нищо, поне да копират. Ама скъпи били ваксините тези. Скъпи, ама ефикасни, желаещи има, а тук при нас чета хората , че ако е Зенека няма да се боцкат, вече народа изпадна в странно състояние тези, които желаят да е само Пфайзер и нищо друго. Даже Модерна не споменават (то на мен ми бяга нещо тая ваксина  и изобщо ефикасна ли е и съществува ли, някакъв мираж ми е)

# 19 952
Написал съм защо и в горната статия го пише.
Защото ЕС не посмяха да постъпят като щатите ...
Пише, че дори Канада се снабдява с ваксина от европейските заводи, а не от американските, които са си само за тях.

https://www.mediapool.bg/pfizer-e-dostavila-na-es-30-po-malko-ot … i-news318403.html

Въпреки недостига от ваксини в ЕС, Европейската комисия е одобрила всички искания за износ на
ваксини срещу коронавирус, най-вече от ваксината на Pfizer/BioNTech, съобщава Ройтерс.
В периода между 30 януари и 16 февруари ЕС е дал зелена светлина на 57 искания за износ на ваксини в
24 държави, включително Великобритания и Обединените арабски емирства (ОАЕ), заяви говорител на ЕК
в сряда.
Преди да бъде създадена схемата за мониторинг на износа, блокът вече е изнасял милиони ваксини,
включително за Израел, Великобритания и Канада. Става дума най-вече за ваксината на Pfizer, показват
данните на митниците, цитирани в документ на ЕС, видян от Ройтерс.
Израел е инжектирал първата доза ваксина на повече от 75% от населението си, ОАЕ на около 50%, а
Великобритания - на над 20% от населението си, посочва Ройтерс.
Страните от ЕС са ваксинирали средно само около 5% от населението си

# 19 953
Много ми е интересно при положение , че щатите забраниха износ на ваксини, откъде точно се снабдиха Израел с пфайзер.
А сетих се, от европейските заводи за сметка на ЕС, които не посмяха да го направят и затова сега са с по 5% ваксинирани.
9 милионен Израел открадна ваксините на 750 милионна Европа. Не знам дали осъзнавате, че 9 е 1,2% от 750? Значи ваксинираните щяха да са максимум 6%, ако наистина всички ваксини са изесени от Европа, в което силно се съмнявам.

# 19 954
bubbata,
Дали се съмняваш не е важно, важни са фактите.
Пфайзер са успели да доставят досега с 30% по-малко ваксини за ЕС от договорените, а в същото време ЕК е одобрила на пфайзер всички заявки за износ от европейските заводи към Израел, ОАЕ, Великобритания ...
Когато се стигна до скандалите с АЗ и от ЕС заплашиха, че ще спрат на БоДжо ваксините на Пфайзер, той започна да говори за морал и подобни, ама никой не смее да попита Байдън, дали е морално да не дават на никой от техните ваксини.
Като от ЕК са балами наивници, последни ще се ваксинират в ЕС
Заводите за ваксини в щатите са си за американците, тези във Великобритания за британците, а тези в ЕС за всички.
Така се получава.

# 19 955
0001, разбирам и съм съгласна с написаното.
И все пак...Израел откога почна ваксинацията. Даваш дати ...."В периода между 30 януари и 16 февруари ЕС е дал зелена светлина"..
Днес сме 17 февруари, нещо не ми се връзва. Дори на 30 януари да са почнали пак не е така и веднага да са изснесли ваксините, да са ги разпределили и хората на опашки да са стояли...не е така. Много преди това Израел почна ваксинацията. Много преди това се организира и беше предвидил всичко и с поръчки, плащане, доставка и боцкане (оборудване на сгради, инструменти, хладилници, каквото си трябва за масовост)
Също...защо и откъде е знаел Израел на коя ваксина да заложи. Това не става ей-така. Помня Иво Петров, преди Нова година казваше, че залага на Модерна или Пфайзер (не помня точно, но на новите) , а не на Зенека и дори изказа съмнение малко, че другите за него ще са по-добри, ако станат готови де (още нищо не беше ясно кой ще успее) Та как Израел не заложиха на Зенека, Джонсън, не знам кои си , само за Спутника бях разбрала нещо да поръчвали (не е май така се оказа) и изведнъж всички там с най-доброто и най-напред и ...бе айде моля, то си има начин и това не е игра на карти. Те няма да се минат, всичко е било на шест проучено предварително, те това се казва ход.

# 19 956
Дали се съмняваш не е важно, важни са фактите.
И фактите са, че всички ваксини за Израел са доставени само от Европа, а не и от САЩ?

# 19 957
fanfanito,
Прочети моля те внимателно статията.
Още декември са изнасяли масово ваксини от европейските заводи на Пфайзер за Израел.
И сега продължават да изнасят , въпреки че не могат да изпълнят поръчките си за ЕС
bubbata,
Тръмп още декември забрани износа на ваксини от щатите, а след това Байдън не промени тази забрана.
Върна ги в Парижкото споразумение за климата, в СЗО, но удобно май пропусна да изнася ваксини от американските заводи, защото си има план за 100 милиона ваксинирани за 100 дни или нещо такова беше.

# 19 958
Фанфанито, ваксините са нови, но технология за тях не е.
Има достатъчно проучвания на този тип ваксина, така че да се предположи, още преди да е "готова", че става.
Добавям, че не става ясно.
Имам предвид технологията за ваксините на Файзър и Модерна.

# 19 959
Сега се ваксинират:

- Граждани от 60 до 64 години.
- Граждани над 75 години.
- Здравни работници.

Covid-19 | Статистика за ваксинациите
ПОСЛЕДНА АКТУАЛИЗАЦИЯ: 17/02/2021 21:00
(Данните се актуализират всеки ден в 21:00)
Направени
са 603 667 ваксинации
+27.901 на 17/02/2021
Направени са 412 970
ваксинации с първа доза
+15.130 на 17/02/2021
Направени са 190 697
ваксинации с втора доза
+12.771 на 17/02/2021
Източник на данни: Статистика за ваксинацията за COVID-19 - data.gov.gr

Има нещо което пропускаме. И Гърция е от ЕС, ама поне 500 000 ваксинирани досега са със Файзер. И чак от този понеделник започнаха да слагат и АЗ, понеже имало недостиг на Файзер. Те как можаха?

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 00:30 от geizer

# 19 960
  • София
Изхвърлят ли се ваксини?
Цели флакони с ваксини са били изхвърлени в последните дни у нас заради неспазване на дни, часове и списъци за имунизиране, алармираха пред Lupa.bg медици, запознати с процеса. По наша информация има проблем с организацията, при която неявили се по предварително насрочените дати, трудно могат да се запълнят в рамките на деня, когато флаконът с дозите е отворен и трябва да се използва.
https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-izhvarlyat-li-celi-flakoni-s- … s_103526news.html

# 19 961
Фанфанито, ваксините са нови, но технология за тях не е.
Има достатъчно проучвания на този тип ваксина, така че да се предположи, още преди да е "готова", че става.
Добавям, че не става ясно.
Имам предвид технологията за ваксините на Файзър и Модерна.
Добре де и с това съм съгласна, да са заложили на технология , имат отлично здравеопазване и всичко, ама пак...как са заложили на която първа стана готова и е най-добрата май, та и най-предпочитана се оказа. Що не записаха, предплатиха (то така се прави знам) за Зенека , другите... или да са ги разпределили , като нас между всички уж , та да се презастраховат. Те удрят само по най-добрата и само по нея. Не можете да ме разберете. Искам да кажа, че са имали информация, прочували са , коментирали са, взели са решение и са направили удара (образно казано) Ми браво, ама казвам аз отдавна да се гледат те какво правят и ние по тях, ама...ей-така неразбрана оставам(((

# 19 962
Ето намерих е статията от 9 декември 2020

Тръмп подписа: Ваксина първо за американците, после износ

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/12/09/trymp-podpisa-vaksina-pyrvo-z … osle-iznos.472644

# 19 963
  • Пловдив
За денонощието:

1246  нови случаи от  11545 теста,
41 починали,
3613 хоспитализирани,
296 в интензивно отделение.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 07:13 от marzeliva

# 19 964
Изхвърлят ли се ваксини?
Цели флакони с ваксини са били изхвърлени в последните дни у нас заради неспазване на дни, часове и списъци за имунизиране, алармираха пред Lupa.bg медици, запознати с процеса. По наша информация има проблем с организацията, при която неявили се по предварително насрочените дати, трудно могат да се запълнят в рамките на деня, когато флаконът с дозите е отворен и трябва да се използва.
https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-izhvarlyat-li-celi-flakoni-s- … s_103526news.html

И без да си в "кухнята" виждаш че у нас с ваксинирането цари тотален хаос. ЛЛ не знаят дали ще ваксинират и кога. За сега не са получили никакви указания, списъците нямат никаква стойност, пишат се в едни тефтери като от началото на миналия век, щяло да има освен това други ваксинационни центрове и електронно записване. Как възрастните хора от село ще се запишат електронно и ще пропътуват десетки километри за да ги боднат? Нищо не е измислено. Кой знае още колко ваксини ще изхвърлим.

Общи условия

Активация на акаунт