COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 426
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 205
Сложили са Модерна на някои хора с късмет явно, но...по-важното е, че на талончето са дали за втора ваксина след 8 седмици или нещо такова, което означава, че втората игла ще бъде на АЗ , няма да е пак Модерна.
Така са и казали или така си мисли тя?
Така са и казали, поне това разбирам от написаното. Но и се питам дали е възможно след Модерна да слагат АЗ за втора игла и не е ли вредно това.
Даже се чудя как човек ще бъде сигурен какво му боцкат, нещо вече...вярно пишели на картончета, ама това вятър работа-ни печат, ни подпис...(питала съм)

това за днес
18.02. - 1086 новозаразени (PCR 650, БТА 436), 234 428 общо
- 9,94% от 10 926 проби (PCR 5924, БТА 5002), 10,97% само от PCR, 8,72% само от БТА
- 25 010 активни случаи, 23,103 карантинирани
- 24 новозаразени медици, 37 новозаразени деца
- 3 704 хоспитализирани (+91), 300 интубирани (+4)
- 42 починали, 9 786 общо
- 744 освободени от карантина и "излекувани", 199 632 общо
- 2253 с Комирнати, 1487 с АЗ и 854 с Модерна нововаксинирани, 25441 с две дози, 90514 общо
.
Благоевград  39
Бургас  48
Варна  36
Велико Търново  21
Видин  4
Враца  42
Габрово   12
Добрич  14
Кърджали   4
Кюстендил   31
Ловеч  17
Монтана   10
Пазарджик  62
Перник  27
Плевен  70
Пловдив   93
Разград  5
Русе  11
Силистра   12
Сливен  33
Смолян  7
София  21
София (столица)   335
Стара Загора  40
Търговище  2
Хасково  43
Шумен  38
Ямбол  9

# 20 206
На тези "картончета" не е ли сложен стикер от направената ваксина?
Майка ми е ваксинирана в Англия и на "картончето" е залепен стикер с името на ваксината, партидния номер, дата.
Точно както се залепят стикери в имунизационния паспорт на кучето.

# 20 207
Пехоко, от това което подразбирам, Габи е на мнение че Ковид не е толкова тежка инфекция, колкото я изкарва статистиката и че реално не е оправдано всичкото това затваряне, ограничения и загуби за икономиката. И че има умишлено или не дотам раздуване на проблема.
Така ще ти е по лесно да разбереш какво и защо поства.
Обикновено и аз съм ѝ опонент Grinning

# 20 208
  • София
Значи за Пирогов и днешните ваксини извънредни на хора обикновени и добрали се . Сложили са Модерна на някои хора с късмет явно, но...по-важното е, че на талончето са дали за втора ваксина след 8 седмици или нещо такова, което означава, че втората игла ще бъде на АЗ , няма да е пак Модерна.
Това няма как да стане - каквато ваксина са сложили на първа доза, същата ще сложат и на втора. На талончето пише ваксина и партиден номер. Как ще сложат различен тип ваксина на първа и втора доза? Няма нужда да се всява излишна паника с преразказване на преразказана и недоразбрана информация на ЕЖК.

# 20 209
60% от германците, според анкета, смятат да ходят на почивка това лято или дори през пролетта. 25% вече са направили резервации. Тези цифри се считат за слаби спрямо традиционните.
54% от анкетираните смятат, че пътуванията до определени държави или със самолетните полети трябва да са достъпни само за ваксинирани.

# 20 210
Важно е за статистиката, Пехоко. Надува  се броят на тежко боледуващите. За теб може да не е важно, но за науката е от огромно значение.
Тъй като си човек на науката разясни на нас неуките с какво броят на тежкоболедуващите е от огромно значение за науката? Като се надува какъв ефект оказва върху науката? От статията пишат имало с 10% надут брой на хора в реанимация, което явно има някакво огромно значение.

# 20 211
Майка ми е ваксинирана в Англия и на "картончето" е залепен стикер с името на ваксината, партидния номер, дата.
Името и партидният номер се пишат на ръка, няма стикер.

# 20 212
Това името, датата и следващото боцкане го имало написано на ръка, ама стикер няма, ни подпис, ни печат на заведение или каквото и да е.
Нека ваксинираните вече тук да напишат какво пише и има ли нещо залепено, подпечатено, подписано.
Лично съм питала хора подробно вече ваксинирани, нямат такова нещо. Картончето не съм го виждала, но са го гледали, прочитали подробно и описвали. Няма нищо такова и на мен изобщо не ми звучи нормално и отговорно.

Да, за ваксината днес на хората съм чела и споделих тук, може да е полезно за някои и пробва. Но иначе аз и преди съм се питала за масовия народ след първата доза какво става и дали е възможно да е втората различна. Дори слушах интервю, че това можело да става , нямало лошо , т.н.  И точно затова искам някаква сигурност. Знам и че не виждаш с какво те боцват. Сядаш, идват с иглата и боцкат. Ни флаконче виждаш, ни пред теб нещо теглят и зареждат, такова нещо няма. Как ще знам какво слагат тогава, ами може да ви е смешно , но аз всичко очаквам и това, че за някои е невъзможно да ви кажа , много невъзможни неща у нас съм виждала, че и съм лично потърпевша била, та... на мен не ми е странно и затова споделям и питам.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 01:10 от Анонимен

# 20 213
Реално една болница като се препълни, не е важно кой за какво е вътре. По важно е какво се случва със останалите от вънка.
По линейките, паркингите, стълбищата Confused

# 20 214
Как ли пък няма да дам да ме бодат без да видя с какво. Стикерът може и да е от друг флакон, затова не ме интересува той, но много държа да видя откъде вземат течността за моята ръка. Аз за козметични процедури си отварям очите на четири и най-нахално предварително всичко инспектирам, какво остана за ваксина.

# 20 215
Скрит текст:
Важно е за статистиката, Пехоко. Надува  се броят на тежко боледуващите. За теб може да не е важно, но за науката е от огромно значение.
Тъй като си човек на науката разясни на нас неуките с какво броят на тежкоболедуващите е от огромно значение за науката? Като се надува какъв ефект оказва върху науката? От статията пишат имало с 10% надут брой на хора в реанимация, което явно има някакво огромно значение.

Ами защото например ще ти излезе, че 20% от заразените изискват хоспитализация, а не 15% примерно(цифрите са произволно избрани). Не мога да разбера, наистина ли се правиш на недоразбрал защо това е важно? И освен това остави ги тия 10% в итс, има и едни 30%, които не са в итс.

Geizer, по принцип дефиницията за особено опасна инфекция не покрива ковид, да. Тази дефиниция не съм я измислила аз обаче.

За Пехоко и Geizer да повторим пак: както и в статията е посочено, практически погледнато за болницата няма значение, защото всички с положителен тест се водят болни от ковид и се изолират, и се облича мед. Персонал и т. н. Но за статистиката за тежки случаи и хоспитализирани ЗАРАДИ корона има огромно значение.

Не говоря на китайски, който разбрал, разбрал.

# 20 216
  • Варна
Румъния отвори ресторанти, кина и подобни към 25 януари. Според графиките в worldometers няма покачване на заразените все още, по скоро вървят на едно ниво.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 01:33 от Danny_J

# 20 217
Ами защото например ще ти излезе, че 20% от заразените изискват хоспитализация, а не 15% примерно(цифрите са произволно избрани). Не мога да разбера, наистина ли се правиш на недоразбрал защо това е важно? И освен това остави ги тия 10% в итс, има и едни 30%, които не са в итс.
Пак не разбрах какво е това огромно значение? Значи по едно време всички болни от ковид (100%) искаха да ги лекуват в болница дори имаше идеи за карантинни центрове (така са в Китай, Корея и др.), по някое време като се напълниха болниците казаха само тежко болните ... след което някои тежко болни въобще не стигнаха до болница и така. Или имаш в предвид, че вирусът става по-малко смъртоносен или обратното от така "изкривената статистика" или пък оказва огромно значение в лечението? Разбрах само, че е проблем мед. персонала да работи с ковид болни които го имат като придружаващо заболяване, но са (или не са) заразно болни. Така или иначе огромна част от мед. персонала е или преболедувал или е ваксиниран и заплахата е основно за нековид болните които може да се сдобият с него като вътрешноболнична инфекция. Ако имаш в предвид немският щам (има и такъв) да се прецени до колко е смъртоносен мисля, че ще си покаже ясно - мен лично ме съмнява да е много по-различен от останалите по света, т.е. +/- 10-20% ... т.е. ще влезе точно в статистическата грешка на 10-20-30% за които няма яснота.
У нас примерно статистиката също е доста изкривена защото ако слушаш здравния министър ще ти каже, че има места в болниците а ако недай боже един ден стигнеш до хоспитализация се оказва, че няма къде да те приемат и още по-лошото искат положителен тест а ти примерно вече си с негативен, но знаеш, че короната е причината за тежкото ти състояние.
...
P.S. Добрите новини от днес - ваксината на Пфайзер дава защита от oколо 90% с 1 доза, J&J започват клинични тестове с 2 дози като резултатите ще са готови през втората половина на годината.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 03:29 от pehoko

# 20 218
  • Пловдив
Дорис, спадна ли температурата?
Бях с температура и вчера целия ден, макар и под 37.5. Заспах рано, не съм пила хапче вечерта, сега се събудих с нормална температура. Но трябва да уточня, че бях на работа и двата дни, имаше спешни задачи. Сега ще остана да полежа и се надявам почивката да помогне.

# 20 219

54% от анкетираните смятат, че пътуванията до определени държави или със самолетните полети трябва да са достъпни само за ваксинирани.
Това е дискриминация за тези, които не се ваксинират по медицински причини. Така че скоро няма да го въведат. Да не говорим пък, че ваксините за ковид не изграждат траен имунитет и се говори че ще са ежегодни.

Общи условия

Активация на акаунт