COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 779
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 430
Лили мерките не се отменят с ваксинацията, т.е. това което може да те предпази физически. Няма да има скоро "стара нормалност", това трябва да се запомни от всеки. До тук има ясни данни, че ваксинираните ако не са "бариера" срещу вируса поне спомагат той да не се разпространява което е чудесна новина защото в даден момент от светлото бъдеще вирусът ще го има само локално ... т.е. така се надяваме. Колкото по-малко "гостоприемници" на заразата има толкова и шансът тя да се ограничи нараства.

Би било чудесно, ако ваксинациите се съчетаят с мерки, за да се натисне вирусът максимално, за съжаление обаче ние не го правим, когато ядем бой като за световно, а за по-нататък съм още по-скептична. Най-вероятно ще се разчита на това, че ваксините ще изпреварват или поне ще догонват бързо еволюцията на вируса, колко адекватна е тази стратегия предстои да видим.

# 20 431
За съжаление  Лили не може да се направи нищо повече от това да чакаме вирусът да се налудува образно казано и да го посрещнем с някакви мерки/полумерки или там каквото решат за да спасят здравната система. Ваксините са просто основното оръжие за спасение на здравната система от наплив на болни и от там пълен колапс както се случи на много места по света. Ваксините не са решение срещу разпространението на заразата а оръжие за спасение на индивида - това е добре да се запомни.
Аз лично съм оптимист - по някое време нещата ще стихнат, но няма да е тази година.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 21:14 от pehoko

# 20 432
Като чета във фейсбука май ще изумим света направо.))
Хората масово искат ваксини и днес много по-позитивно ми се виждат настроени. Дори и АЗ приемат, вярно малко разочаровани, но пак решени и доволни да имат тази възможност. Направо удивително.  Дано, дано така продължи и успеем, все пак българите повечето почват да проглеждаме и се навиваме.
Всъщност, като народ ние не сме много за ваксините и отдавна се даваше пример с противогрипните. Има ги, налични са, но народът не се боцка, не вярва или не знам, но сме с най-малко ваксинирани за грип май от уж развитите държави процентно. Сега пак така бяха нещата-пълно отричане и честно не вярвах народа да се втурне, ама..дори млади хора се вълнуват и са решени да си сложат ваксина сега със зелените коридори и то от много градове-вълнуват се, питат, записват се и някои вече са успели да си сложат. Други чакат ред, трети не са могли да се свържат и са ходили на крак да видят, разпитат, запишат...бе направо е изумително. Ако така продължава може и да успеем, оптимист съм.

# 20 433
  • София
Лили мерките не се отменят с ваксинацията, т.е. това което може да те предпази физически. Няма да има скоро "стара нормалност", това трябва да се запомни от всеки. До тук има ясни данни, че ваксинираните ако не са "бариера" срещу вируса поне спомагат той да не се разпространява което е чудесна новина защото в даден момент от светлото бъдеще вирусът ще го има само локално ... т.е. така се надяваме. Колкото по-малко "гостоприемници" на заразата има толкова и шансът тя да се ограничи нараства.

Щом като ваксината не пази от заразяване, а само от тежко протичане на болестта, би трябвало болния с ваксина да може да заразява.  Защо гостоприемниците да са по-малко? Това може да стане, само ако ваксината пази от заразяване, а до сега не съм чула да се твърди нещо такова. Все пак това е причината мерките да си останат, и да се спазват и от ваксинираните.

# 20 434
  • София
Като чета във фейсбука май ще изумим света направо.))
Хората масово искат ваксини и днес много по-позитивно ми се виждат настроени. Дори и АЗ приемат, вярно малко разочаровани, но пак решени и доволни да имат тази възможност. Направо удивително.  
След новите данни за Модерна и Файзер и тяхната ефективност срещу ЮАР< хората все по-радушно ще приемат АЗ. А ваксината АЗ, наред с другите 2, доколкото знам, е ефективна срещу ширещия се и у нас вече UK вариант на вируса, нали така?

Апропо, в Англия си ваксинират (предполагам) с АЗ? Е, че те по-тъпи ли ще дойдат? А скоро идват Джонсън и Новавакс, която ще е първата одобрена антиген ваксина, ако се не лъжа. По предварителни данни Новавакс дава 89%, а Джонсън 66%, мисля.

# 20 435
Университет в Хамбург: Има доказателства, че коронавирусът е дошъл от лаборатория в Ухан

Петък, 19 февруари 2021 г. 12:24

Университет в Хамбург: Има доказателства, че коронавирусът е дошъл от лаборатория в Ухан

Доказателствата, че новият коронавирус може да е причинен от инцидент в лаборатория в Ухан, се разкриват от публикувано днес проучване на Университета в Хамбург.

Според ръководителя на изследването Роланд Визентангер това заключение се подкрепя както от броя, така и от качеството на наличните доказателства.  Към днешна дата не е открит хост, който да предава вируса SARS-CoV-2 от прилепи на хора, според разследването.  Освен това фактът, че новият коронавирус не произхожда от прилеп на рибния пазар в Ухан, се подкрепя от факта, че там няма прилепи.  В същото време обаче в микробиологичния институт на града има една от най-големите колекции от агенти на прилепи в света, докато в лабораторията също са регистрирани пропуски в сигурността.  Допълнителна индикация е фактът, че млад учен от Института е заразен първо и вече през октомври 2019 г.

Както съобщава, г-н Wiesentanger използва за своите научни изследвания научна литература, статии в печатни и електронни медии, както и за лична комуникация със своите международни колеги.  Той признава обаче, че това не са научни доказателства, а доказателства.

Световната здравна организация наскоро, след четири седмици изследвания, заяви, че все още не е ясно откъде идва вирусът и че е необходима допълнителна информация от Китай.  Ръководителят на компетентния екип на Агенцията обаче смята, че агентът идва от лаборатория.  Международни експерти изчисляват, че SARS-CoV-2 вероятно е произлязъл от прилепи.  Китай от своя страна продължава да подчертава, че вирусът е могъл да се разпространи чрез замразени храни.

Според информация на вестник BILD германските тайни служби също търсят следи от новия коронавирус.

Източник: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/diethni/3526854/pane … -ouxan%3famp=true

# 20 436
Ваксините не са решение срещу разпространението на заразата а оръжие за спасение на индивида - това е добре да се запомни.
до сега човечеството е оцеляло не благодарение на ваксините, а на естествения имунитет.
и сега така ще бъде, дори и всички да минат под иглата.

Човечеството е оцеляло и без придобивките на съвременната цивилизация, така че не е много ясно какво точно се опитваш да кажеш. Само че нямаше да сме толкова милиарди и животът по принцип щеше да е много по-неприятен и кратък.

# 20 437
АЗ пази срещи британския щам. Не се сещам обаче процентно какво даваха. Не беше нещо притеснително и не задълбах.

АЗ има и още едно предимство според мен. След като е ясно, че ще трябва реваксинация срещу щамовете, аз не си представям за нашите мащаби как ще става това с рнк ваксина предвид трудното ѝ съхранение. След като са заложили на масова ваксинация с АЗ, според мен основно заради дистрибуцията, не толкова заради цената, доста по-лесно явно ще се снабдим и с буустър от същото. Въпреки че РНК ваксините уж ще ги модифицират по-лесно.

# 20 438
Аз се надявам на още одобрени ваксини, които да допълнят нуждата от такива. Сегашните три не са достатъчни. А за РНК ваксините нали се писа, че се работи да се съхраняват на по-висока температура, така че това предимство на АЗ няма да е дълго. Ще излезе и ваксина само с едно поставяне - това също е голям плюс.

# 20 439
до сега човечеството е оцеляло не благодарение на ваксините, а на естествения имунитет.
и сега така ще бъде, дори и всички да минат под иглата.

Няма нужда от тъпи смешки в сериозна тема. Оцелял си благодарение на имунитета си, но друг път.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 21:44 от Анонимен

# 20 440
  • София
Оцелял е благодарение на иглата, вместо да го отнесе дифтерия, туберкулоза, полиомиелит или нещо друго. Лесно му е на чадото на цивилизацията да възхвалява естествения имунитет.

# 20 441
  • Далечният изток
Аз се надявам на още одобрени ваксини, които да допълнят нуждата от такива. Сегашните три не са достатъчни. А за РНК ваксините нали се писа, че се работи да се съхраняват на по-висока температура, така че това предимство на АЗ няма да е дълго. Ще излезе и ваксина само с едно поставяне - това също е голям плюс.
Точно днес четох за температурата на съхранение на Файзер, че ваксината им може да се съхранява и на по-високи температури. Сега ще намеря статията и ще я пусна.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/647175?fbclid=IwAR3A_bIdB6y89 … DTveUpuIeNttF9va8

# 20 442
Тука списваше една потребителка от Бургас и развиваше обща теория за коронавирусите как били подобни и не толкова опасни, баннаха ли я не знам, но бих казал - тая корона не е като онези корони, РНК е доста по-голяма и учените все още са в чудене кои вериги какво причиняват толкова лошо че да сме в това незавидно положение. Един от многото въпроси е какво причинява това "нелогично" aaaaaaaaaaaaa накрая на веригата.

# 20 443
Точно днес четох за температурата на съхранение на Файзер, че ваксината им може да се съхранява и на по-високи температури. Сега ще намеря статията и ще я пусна.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/647175?fbclid=IwAR3A_bIdB6y89 … DTveUpuIeNttF9va8

Тези от тук ли черпят информация? Доста преди тях постнах немската новина и е дословно преведена от линка.

# 20 444
  • София
Най-накрая Висшият адвокатски съвет се задейства - адвокатите ще бъдат включени в приоритетното ваксиниране на служителите на съдебната система. Въпреки че, както стана ясно тези дни, приоритетите вече изгубиха смисъл. Joy

Общи условия

Активация на акаунт