COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 746
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 445
  • София
Защо, може да се уредят с файзерската или модерна.

# 20 446
Тази новина трябва да я съобщя бързо на немските си колеги. Ще позеленеят от завист, ако не получат удар от изумление.
Сериозно сега. Адвокатите с приоритет? Мили родни дивотийки.

# 20 447
  • София
Защо? Съдебната система ми се вижда като да е от основните обществени дейности в една държава. А адвокатите са неизменна част от нея. Повече от IT във всеки случай.

Андариел, могат да се уредят точно толкова, колкото и всички други - ако има. Ако държат на определена ваксина - чакат наличност. Като всички други.

# 20 448
Всички се оказаха с приоритет пред възрастните и хроничноболните. Вярно сме уникат.

# 20 449
Защо? Съдебната система ми се вижда като да е от основните обществени дейности в една държава. А адвокатите са неизменна част от нея.

Изкуствено дишане ли правят на клиентите, че са така застрашени? И аз съм адвокат, не ме разбирай погрешно. И не, адвокатите не са никъде част от съдебната система.

Съдиите и прокурорите ще ги ваксинират ли приоритетно? Знам ли, в процесуалните кодекси може да са въвели промени, според които всички в процеса трябва са се държат за ръце, което си е опасно.

# 20 450
  • София
Майка ми е е на 50 г и преди 4 г и половина претърпя инфаркт. На скоро беше на ТЕЛК и кардиологът и и е казал, за сега да не се ваксинира. Ама тя не е разпитвала много дали е заради вида ваксина, странични ефекти или друго, иначе е фармацевт в голям  областен град и съответно са им предложили ваксиниране още преди време.

# 20 451
Ваксиниране по български: в миг фазите отпадат и желаещите се редят на опашка

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/19/4177000_vaksinirane_po_ … fazite_otpadat_i/

# 20 452
  • София
Защо? Съдебната система ми се вижда като да е от основните обществени дейности в една държава. А адвокатите са неизменна част от нея.

Изкуствено дишане ли правят на клиентите, че са така застрашени? И аз съм адвокат, не ме разбирай погрешно. И не, адвокатите не са никъде част от съдебната система.

Съдиите и прокурорите ще ги ваксинират ли приоритетно? Знам ли, в процесуалните кодекси може да са въвели промени, според които всички в процеса трябва са се държат за ръце, което си е опасно.
Е, нали това казах - адвокатите ще се ваксинират заедно със служителите на съдебната система. Доколкото ми е известно, съдиите и прокурорите са служители на съдебната система. Поне така са ме учили в учиверситета /и аз съм адвокат/. Формално адвокатите не са част от съдебната система, но са във всекидневно, пряко взаимодействие с нея. И се срещат с много хора /струва ми се с повече от ЧЕЗ, ВиК, IT-та и др./
Колкото за изкуственото дишане и държането за ръка, струва ми се че тези неща не влизат в длъжностната характеристика /а и на практика в дейноста/ на която и да е друга приоритетна група във фаза 3. Simple Smile Къде правят изкуствено дишане и се държат за ръчичка - Чез, ВиК? Та, явно не е това критерият.

След като си адвокат, би трябвало да си получила уведомление за това от съответната АК.

# 20 453
  • Далечният изток
Защо? Съдебната система ми се вижда като да е от основните обществени дейности в една държава. А адвокатите са неизменна част от нея. Повече от IT във всеки случай.

Андариел, могат да се уредят точно толкова, колкото и всички други - ако има. Ако държат на определена ваксина - чакат наличност. Като всички други.
Само дето адвокатурата не е част от съдебната система....
Мен, като адвокат, никой още не ме е питал искам ли ваксина...
Надявам се на годишното събрание през април някой да се сети да направи един списък евентуално... Като гласуваме на събранието и да се записваме за ваксини освен...
Ако не съм се ваксинирала до тогава...

# 20 454
Защо, може да се уредят с файзерската или модерна.
Няма такова като уреждане с вид ваксина.
Не знам защо се прокрадват съмнения.
Просто при вас тази ваксина беше налична и ви ваксинираха с нея.
Имам близки, които  са в здравната система, някои, не точно лекари, но бяха васинирани с пфайзер, това дойде първо.
Получиха си и двете дози отдавна.

Сега има налична на Астра, няма друга за момента,  не, че някой нарочно прави и я пробутва на простолюдието.

# 20 455
Не знам дали ще ме разберете правилно, ама аз например не бих искала да се редя заедно с контингента от пета фаза на опашка. Ако не мога да се ваксинирам като хронично болна, направо си чакам лятото неваксинирана. С приоритет са махалите след хрониците и възрастните.

# 20 456
То и аз, дето съм хоум офис,май ще се ваксинирам  преди баба ми и преди да мина по линия хронично заболяване
Не ми се струва редно

# 20 457
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега позната ми каза за леля си, която днес просто е отишла и се е ваксинирала с АЗ. При нас АЗ не се слага на хора над 65. В България изключение ли е това или е “Трябва много бързо да се намерят хора да се ваксинират, за да не се изхвърля ваксината“, посочи проф. Ангелов.”. Лелята е на 80.

# 20 458
Калинка, в България няма горна граница за ваксиниране с АЗ като във Великобритания и САЩ е. Твърдят, че е достатъчно ефикасна.

# 20 459
Съдиите и прокурорите ще ги ваксинират ли приоритетно?
Да. Вече тече записване по съдилища, което приключва на 24.02. От началото на март започва ваксинирането.

Общи условия

Активация на акаунт