COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 117 068
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 670
  • Буркина Фасо
Готови сме. С астра. Няма вече модерна във вма
след чипирането дават ли валидно IP ? Smiley

# 20 671
Добре, хайде стига с тази Швеция! Пука ми на мен как се справяли нейде си.

milittana, прескачай ми постовете! Аз така правя, когато дадена дискусия не ми е интересна - подминавам, но никога не си позволявам да давам наклон на някого какво да пише в темата! Може би ако темата ти беше бащиния, щях да се съобразя с това, за което ти пука или не!

# 20 672
и аз успях във ВМА, веднага след като писах, че смятам за утре, понеже живея съвсем наблизо, реших че дето ще го мисля, по-добре да отида
явно съм получила последната доза Модерна; ами... да са си дошли тия от А1

# 20 673
За сведение, тези които бяха по списък с Модерна във ВМА бяха служители на А1.
E имах си аз да е друго.
Направо,а тези над 65 със АЗ-сбъркана държава.Същото и с изборните комисии-поне аз където гласувам 80% са младички.Те ли са с по-нисък имунитет и зболявания от възрастни  и пенсионери.И ако са все еднакви ваксините-защо не ги набодат и тях и другите с АЗ,ами с Файзер и Модерна?!Въпроса е риторичен.

# 20 674
Здравейте, писах телеграфно от колата. Сега вече мога да съм по-обстойна. Обади ми се сутринта близък лекар от ВМА - свършило му дежурството и на излизане разбрал, че ваксинират свободно всички желаещи.
Отидох, на входа портиер указва посоката - десен коридор. Следва голяма табела със стрелка с надпис "Ваксинационен център". В отделна зала, с маси, се попълва декларация за информирано съгласие. Пред залата за ваксинация служител провиерява дали са попълнени всички данни - имена, ЕГН, номер и дата на издаване на л.к., вид желана ваксина. Записах "АЗ", защото в разговора с уведомилия ме лекар на въпроса "само АЗ ли има", отговорът беше, "да, няма значение, върви". Когато седнах младеж  (лекар) ме запита каква ваксина предпочитам. На въпрос измежду какво избирам отговори, че сутринта е имало пълен набор от трите ваксини, но Файзер са свършили. Предпочетох Модерна. Леко безспокойство буди това, че в декларацията ми стои АЗ, а получих Модерна. Дали при цялата офанзива ще отразят, че реално са поставили Модерна - да не ме извикат за реваксинация с АЗ. Не дават никакъв документ. В декларацията се записва телефон, на който ще позвънят за втората доза. Запитах дали е сигурна втората доза. Била сигурна. Помолиха ме малко да изчакам, преди да си тръгна. Преди ваксинирането ме разпитаха за хронични болести, алергии  и приемани медикаменти.

Стискам палци на всички, които биха се ваксинирали. Ще докладвам за начина на понасяне на ваксината. Към момента нямам дори болка в ръката.

Генералът сновеше из залата и истерични бабички си правеха селфи с него.   Присъствието ми дава спокойствие, че ваксината е била правилно съхранена преди поставянето й.

# 20 675
и аз успях във ВМА, веднага след като писах, че смятам за утре, понеже живея съвсем наблизо, реших че дето ще го мисля, по-добре да отида
явно съм получила последната доза Модерна; ами... да са си дошли тия от А1

Специални поздравления!💐
Раз, раз, така трябва понякога да се прави.

# 20 676
Пюр,  няколко страници безмислени спорове и плювни по България, айде стига вече. Ние които живеем тук най-добре знаем каква е ситуацията, не тези, които са нейде си по света. Без да твърдя, че всичко тук е по мед и масло, точно напротив, ама Швеция това, Швеция онова. Разбрахме вече, че там е по-добре, радвам се за теб, но не ми е приятно това непрекъснато натякване. То да беше веднъж, да те прескочи човек, ама през пост се повтаря. Дискусията не че не ми е интересна, тя е обидна в този вид в който се води. Затова и реагирах.

# 20 677
ЧеКа,
Аз пък намирам за абсурдно това което се случва по света.
Хубаво, че в чужбина сте се събрали все моралистки и смятате за правилно до лятото да ваксинират само пенсионерите в страните в ЕС, ама пенсионери има и в други страни.
Има над 2 милиарда човека над 70 години по света, а в много страни няма да имат никакви ваксини, защото ЕС, Щатите, Великобритания, Израел, ОАЕ ...са резервирали почти всичко.
ЕС били запазили около 2-3 милиарда дози ваксини, при население от 500-600 милиона
Великобритания били запазили 400 милиона при население от около 70 ...
Това правилно ли е ...
Капарираш в пъти повече дози от необходимото, като знаеш, че много страни остават без никакви.
Правилно ли е в Израел да започват да ваксинират 16 годишните, а в много страни да чакат първата си ваксина...

# 20 678
Току що се имунизирай с Модерна, ВМА, болничен корпус, много бързо, перфектна организация, генералът надзирава. 10 пункта за ваксиниране в голяма зала. Не се чака.
Изстрелях баща ми веднага след твоята публикация, но за съжаление вече имунизират само с АЗ. Модерна е свършила.

# 20 679
Готови сме. С астра. Няма вече модерна във вма
след чипирането дават ли валидно IP ? Smiley
Ще разберем с обратната връзка. Не гледаха лк, но записваха телефони. 😇

# 20 680
  • Индия/България
Здравейте Simple Smile
ако някого ще успокои този факт, идвам съвсем безпристрастно да споделя, че ваксинацията с АЗ при нас (Индия) върви съвсем нормално и  без сътресения (допреди няколко дни -  почти 10млн. души. )  Имам наблюдения и над Шри Ланка- там също е спокойно откъм тежки странични реакции  засега . Тук се ваксинира сaмо с Астра. Другите опции са в процес на одобрение.  Засега са установени 23 случая на смърт след ваксината, но (уж) потвърдено, че няма връзка с  нея. Вчера мумбайския съд обяви, че 5души са завели дело срещу Астра. Доколкото разбрах най-тежко засегнатият беше лекуван 16дни в болницата, но той и всички останали вече са ок. Признавам си, че аз лично бях убедена и очаквах доста повече проблеми (особено  при 65+ ваксинирани), но се оказва, че ваксината явно се понася добре. Доста близки хора около мен  вече преминаха ваксинацията с оплаквания като отпадналост и лека температура за максимум 2дни. При нас възрастните се отделят в специално помещение да изчакат 40мин за непосредствени тежки реакции.  Сега чух по новините,  че здравните власти ще съкратят периода между двете дози на 3- 4месеца.
На мен също ми предстои ваксинация-  първата седмица на март. Вчера съобщиха на екипа ни (държавна администрация, отдел миграция, визова секция сме)  , че ще ни ваксинират в правителствената болница. Изискват ни задължително предварителен тест.
Иначе съвсем откровено мога да кажа, че целия януари наблюдавам как хората тук  се връщат главоломно и съвсем спокойно към предишния начин на живот. Предпазните средства изведнъж останаха само по селфитата в телефоните ...Обаче...

Индия пак започва да катери. Днес от 22дни насам има максимален ръст заразени.   ЮАРската и бразилската вариации вече са установени. Общо взето ни подготвят за поредната вълна.  В някои щати вече се влиза само с отрицателен PCR. И ...."въртележката" пак си набира скорост. 

Институтът по вирусология в Пуна започва да изследва дали  Ковишилд на Астра Зенека и местната ваксина Коваксин са ефикасни срещу юарската и бразилската мутации
 https://m.timesofindia.com/india/covid-19-can-our-vaccine-fight- … show/81080392.cms

Чета ви и признавам си, много се  радвам, че в БГ процесът постепенно се раздвижва. Вчера братовчедка ми (Пловдив) се е ваксинирала в РЗИ. Работи в общината. Каза, че е имало струпване на много хора, възрастни също.  Да, вероятно е супер необмислено и неорганизирано, но в началото винаги е хаос. Аз мисля, че нещата ще улегнат.
 Успех и браво на всички, които са преминали или тепърва им предстои ваксинация! А за другите- здраве и пак здраве :-*  Пазете се!

# 20 681
Здравейте, писах телеграфно от колата. Сега вече мога да съм по-обстойна. Обади ми се сутринта близък лекар от ВМА - свършило му дежурството и на излизане разбрал, че ваксинират свободно всички желаещи.
Отидох, на входа портиер указва посоката - десен коридор. Следва голяма табела със стрелка с надпис "Ваксинационен център". В отделна зала, с маси, се попълва декларация за информирано съгласие. Пред залата за ваксинация служител провиерява дали са попълнени всички данни - имена, ЕГН, номер и дата на издаване на л.к., вид желана ваксина. Записах "АЗ", защото в разговора с уведомилия ме лекар на въпроса "само АЗ ли има", отговорът беше, "да, няма значение, върви". Когато седнах младеж  (лекар) ме запита каква ваксина предпочитам. На въпрос измежду какво избирам отговори, че сутринта е имало пълен набор от трите ваксини, но Файзер са свършили. Предпочетох Модерна. Леко безспокойство буди това, че в декларацията ми стои АЗ, а получих Модерна. Дали при цялата офанзива ще отразят, че реално са поставили Модерна - да не ме извикат за реваксинация с АЗ. Не дават никакъв документ. В декларацията се записва телефон, на който ще позвънят за втората доза. Запитах дали е сигурна втората доза. Била сигурна. Помолиха ме малко да изчакам, преди да си тръгна. Преди ваксинирането ме разпитаха за хронични болести, алергии  и приемани медикаменти.

Стискам палци на всички, които биха се ваксинирали. Ще докладвам за начина на понасяне на ваксината. Към момента нямам дори болка в ръката.

Генералът сновеше из залата и истерични бабички си правеха селфи с него.   Присъствието ми дава спокойствие, че ваксината е била правилно съхранена преди поставянето й.

потвърждавам, точно така се случиха нещата, питах не слагат ли стикер или партиден номер - няма, просто се явяваш след определения срок за втората доза /за Модерна няма картончета, така че ми написаха датата на картонче на АЗ/

# 20 682
Вие в Швеция с каква ваксина сте главно?

Никакво значение няма ваксината, Лейка ви го написа, ама малко го разбрахте.

# 20 683
"Пункт за ваксиниране срещу COVID-19  започва работа и в болница "Св. Анна" в столицата. Той се намира в Триажния център (в двора) на лечебното заведение. Ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08,00 ч. до 17, 00 ч., включително и през почивните дни. Ще се ползва препаратът на AstraZeneca.  Пунктът разполага с  необходимите количества от ваксината, съобщиха от болничното заведение.  "

Новината е оттук:

# 20 684
Аз също мисля утре да отскоча до ВМА. Астразенеката не ме притеснява особено, лично аз съм от тези с многото антитела, единствено за баща ми, който е 65+ малко се замислих, но всякаква ваксина е по-добре от никаква, още повече, че бройките на заразените продължават да растат. А щом във ВМА организацията е на ниво и всичко става бързо, тогава няма какво да се чака повече, лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт