COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 519
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 540
  • София
По съвсем естествен път си е увеличението и напълно очаквано. Затова трябваше да пуснат всички ученици от 1-ви януари, поне да походят месец-два на училище. Сега на някои май няма да им дойде редът.
Ресторантьорите са прави. Ако съм аз също няма да отворя, види се новото затваряне най-късно след изборите, макар да не искам да си представям на каква цена ще избутаме дотам.

# 21 541
Ами такава съм си. Мечтателка. Или наивница. Що България един път да не е Израел, примерно, на Балканите?  Имайки предвид “огромното” ни население в числа, нали..

# 21 542
Ами такава съм си. Мечтателка. Или наивница. Що България един път да не е Израел, примерно, на Балканите?  Имайки предвид “огромното” ни население в числа, нали..
Ами не само на балканите, а в света България е уникат, че първо ваксинира бг мамите, а в Австрия както написах, ваксинират още само хората над 75 години.

# 21 543
Вчера сутринта, 20 часа след поставянето на първата доза на АЗ, започнаха моите мъки..
Ей по едно време мислех, че ще умра, силна треска, висока Т - 39,5, гадене, ужасно главоболие, пулс 105, усещах, че сърцето ми ще изхвръкне..Добре, че беше моята голяма дъщеря, да оправя малките, че за нищо не ставах.
Тази сутрин, като с магическа пръчка, всичко изчезна, нямам Т, отпадналост, няма помен от треската, може би само лекото главоболие напомня за вчерашната ми агония..
Снощи отложих супер важен ангажимент за днес, не вярвах, че ще мога да бъда в състояние, но ето на - при мен реакциите бяха точно 24 часа..

# 21 544
  • София
При ММ с първа игла Пфайзер - твърда подутина на мястото на убождане и лека болка там. Нищо друго.

# 21 545
  • София
Според мен не е грешка това, че ваксинират сега масово, а че забавиха включването на ЛЛ и електронната система за регистриране. За възрастните хора това са по-добрите начини за ваксиниране вместо висенето по опашки, а и личните им лекари им знаят болестите и ще им обърнат внимание, ще им обяснят и т.н., което няма как да стане в центровете, там всичко е на конвейер.
Само че точно това не беше направено, а и сега още, чета по медиите, има неразбории с получаването на поръчаните ваксини при ЛЛ. За всички останали, обаче, важи правилото: колкото по-малко бюрокрация и списъци, толкова по-добре. Стига да има достатъчно ваксини, разбира се ...

# 21 546

За да не е спам : в Германия се покачват случате, въпреки мерките и ваксините.

Покачваха се два дни. Сега стремително падат. 3883 нови случая днес и 415 починали.

# 21 547
Според мен не е грешка това, че ваксинират сега масово, а че забавиха включването на ЛЛ и електронната система за регистриране. За възрастните хора това са по-добрите начини за ваксиниране вместо висенето по опашки, а и личните им лекари им знаят болестите и ще им обърнат внимание, ще им обяснят и т.н., което няма как да стане в центровете, там всичко е на конвейер.
Само че точно това не беше направено, а и сега още, чета по медиите, има неразбории с получаването на поръчаните ваксини при ЛЛ. За всички останали, обаче, важи правилото: колкото по-малко бюрокрация и списъци, толкова по-добре. Стига да има достатъчно ваксини, разбира се ...
Аз на това разчитах за моята баба, а сега и тя ще се реди по опашките... много ми е притеснено.

# 21 548
В Русе е започнало ваксинирането от личните лекари. Вчера приятелка се е ваксинирала.

# 21 549
Добро утро и от мен.

Хич не са добре данните. Все се надявах, че ако задържим бройките, както до сега, в края на седмицана здравния министър може да се смили над децата и да ги върне всички обратно в клас, но като чух сутринта по радиото новите бройки, май няма да ги огрее скоро това. Притесняват ме не само новозаразените, а хоспитализираните, които гонят 4000, както и тези в интензивното, които също се увеличават.

По радиото чух в сутрешния блок една лекарка да обяснява колко сериозно ще дръпне масовото ваксиниране, когато се включат всичките ЛЛ. Не разбрах, обаче защо не са успяли да започнат с ваксинирането - ваксините ли свършиха? Нали вчера уж щяха да идват Пфайзер, а утре Модерна?

И едно питане имам - някой може ли да сподели как е минало ваксинирането в зелените коридори вчера - имало ли е опашки и много желаещи? /извинявам се, ако вече е дискутирано - не съм прочела/

# 21 550
И последните крепости паднаха.
Танзания и Занзибар признаха епидемията от ковид-19:
https://www.economic.bg/bg/a/view/tanzanija-i-zanzibar-priznaha- … ijata-ot-codid-19

И понеже в България се скъсаха да ги рекламират, скоро ще видим какви подаръци сме получили от там под формата на някой друг вариант, избягващ имунитета. То не че ние в България не можем да си ги отгледаме на местна почва де, с нашето разпространение на вируса.

# 21 551
Аз в момента мисля, че и за голяма част от възрастните има добра възможност да се ваксинират. Изключвам тези, които са на легло или съвсем трудно подвижни, но те все пак не са мнозинство. Отвориха много пунктове за ваксинация, на доста от тях момичетата споделят, че не се чака, на други пък записвали часове. В малките градове пък съвсем не вярвам да има такива големи опашки, стига да има ваксини. Мойте роднини са в малък град и се ваксинираха почти без чакане. Сега времето вече не е и студено, ако трябва да се поизчака малко все пак. Отделно пък тези които имат деца да им помагат - ами качвам мама в колата или таксито и отивам в Иван Рилски вечерта, когато няма толкова хора и я ваксинирам.. та така смятам, има някои възрастни, при които е трудно наистина да се ваксинират, но при повечето е напълно възможно.

# 21 552
  • Немция
... в Германия се покачват случате, въпреки мерките и ваксините.
Германия е относително понятие. Голяма държава, различно развитие по провинции.
В нашия окръг и специално в моя град, който след Нова година беше почти 400 на 100 000, не могат все още да смъкнат числата на 100 под 100 000. Открита е британска мутация при болни от града ни.

Мерки като цяло се спазват и  не съм забелязала хората да се събират в големи компании, поне не е очевидно. Най-много заедно с едно семейство.

Повечето случаи бяха по старчески домове и домове за болнична грижа обаче. Сред останалото население не съм забелязала масово разпространение, малцина от обкръжението ни са изкарали ковид.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:11 от Бибит

# 21 553
Как тези възрастни хора с болни сърца ще издържат страничните ефекти на Астрата?
Питам включително за майка ми, която е с мъждене, високо кръвно, тиреотоксикоза и ако вдигне 40 градуса, както аз днес след вчерашната ваксинация с АЗ, не знам....
Мъжът ми и свекърва ми (на 70 г.) се ваксинираха заедно в неделя. При мъжа ми реакцията беше бурна - цяла нощ висока температура, неповлияваща се от медикаменти за понижаване на температурата. Вчера също имаше температура, но ниска. Днес нищо му няма.
Реакцията при свекърва ми беше единствено леко втрисане в неделя и лека болка в ръката.
Аз се ваксинирах вчера по списък - бях поела ангажимент да се явя в определен час в болница "Лозенец" (новото ни място за ваксиниране), иначе щях да се ваксинирам в неделя с мъжа ми и свекърва ми. Не знаех каква е ваксината и не ме интересуваше. Оказа се Модерна. Изчакахме да се съберем "един флакон хора" и отговорникът на групата се обади да ни заведат до кабинета за имунизации.  Реакция няма освен болка в ръката, за коята сама съм си виновна... Бях чела, че след ваксиниране не трябва да се вдига тежко, а аз пък взех, че точно с ваксинираната ръка вдигнах голям леген с мокро пране за простиране... В момента, в който го направих, си казах: "Това не трябваше да го правя!". 🙂 Колега пък се е изкъпала след ваксинирането и реакцията е била подуване, зачервяване и болка в ръката. За втората доза ни казаха, че няма да ни звънят, а да отиден в деня за ваксиниране на същото място по същото време. Интересното е, че лекарката първоначало не разбра, че сме по списък за ваксиниране, и ни каза да дойдем в 12.30 ч. (когато явно е "зеленият коридор").

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:43 от Bilyana14.

# 21 554
За втората доза ни казаха, че няма да ни звънят, а да отиден в деня за ваксиниране на същото място по същото време.
22 март ли ви дадоха като дата за втората доза?

Общи условия

Активация на акаунт