COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 636
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 735
  • София /Абсурдистан
Да попитам дали влияе ваксината на високото кръвно, защото го имам и това. Днес синковеца ми даде интересно предложение - в почивните дни да отидем да се ваксинираме в Перник, защото там ваксинирали с Пфайзер. Нещо имам съпротиви срещу АЗ. С много и сериозни здравословни проблеми съм и не ми се рискува.

А защо не изчакаш другата седмица, когато ще имаш възможност да се регистрираш в портала и да заявиш ваксина?

Току що чух по тв, че от другия месец ще може да се избира. Ще изчакам, да.

# 21 736
  • София
То това, че ще се избира, не означава, че веднага ще бъдете ваксинирани с каквото сте избрали.
Може спокойно човек да се заяви за файзер, съотв. да получи "повикване" през юни...., а ако всички сега се заявим за файзер - може и за декември:))

# 21 737
И сега може да се попълни хартиена заявка - през почивните дни доста хора писаха, че са попълнили, напр. във ВМА - с предпочитана ваксина, но без ясен хоризонт кога ще бъде ваксинацията. Когато дойде ред, общо взето, някога в бъдещето.

# 21 738
# 21 739
  • Варна
На мен вчера ме прегледа лекар преди ваксинацията - измери ми температурата, кръвното и ме разпита дали имам някакви оплаквания, дали съм боледувала скоро, дали съм имала контакт с болни и дали приемам някакви лекарства.
След ваксината ми казаха да изчакам пред стаята 15-тина минути, за да могат да реагират, ако се наложи.

Нямам никакви оплаквания, освен болка, като от натъртено, в мускула на ръката, на която ми биха ваксината (Пфайзер).
А къде се случиха по този перфектен начин нещата?

Варна, ДКЦ 3.

# 21 740
Инфо от днес - Аджибадем Сити Клиник, София
Преглед, който включва Т, кръвно и гърло. Разпитват за алергии, приемани медикаменти, придружаващи заболявания, моментни неразположения и т.н. Изчакваш 15 мин преди да си тръгнеш. Ваксинират с АЗ. Дата за втора доза - 7 май.

Ситуацията явно няма как да не ни влияе на психиката. Уж отидох абсолютна куражлийка, а кръвното ми беше 130, макар че принципно съм с много ниско.

# 21 741
  • на пъпа на Златията
За тия дни 10 000 на ден  средно.  ваксинирани. .

# 21 742
  • София /Абсурдистан
То това, че ще се избира, не означава, че веднага ще бъдете ваксинирани с каквото сте избрали.
Може спокойно човек да се заяви за файзер, съотв. да получи "повикване" през юни...., а ако всички сега се заявим за файзер - може и за декември:))
Не ми пречи да изчакам. Аз и без това рядко излизам.

# 21 743
Във връзка с казаното от Симидчиев сега си спомням, че за една от китайските ваксини турците бяха обявили добра ефективност, а после в Бразилия обявиха едва 50%. Тогава обаче това не беше свързано с новите варианти.

# 21 744
  • София
Май сериозно се готвят да въвеждат имунизационни паспорти.
До лятото Швеция и Дания смятат да въведат електронен имунизационен паспорт за ваксинираните. Това ще им даде привилегии - право на пътувания, посещения на културни и спортни прояви. И други страни имат сходни планове.
Гърция, Кипър и Испания призовават за създаването на единен имунизационен паспорт, за да могат ваксинираните отново да пътуват свободно и туризмът да се съживи. Полша и Румъния вече обявиха, че отменят задължителната карантина за пристигащите в страната, ако са ваксинирани срещу коронавирус.
...И ЕС предвижда да утвърди единен паспорт за ваксинацията срещу коронавирус. В Германия идеята обаче не се ползва с голяма подкрепа. Съвсем наскоро германският Етичен съвет изрази своите резерви. Според членовете на съвета, все още не е категорично доказано, че ваксинираните не могат разпространяват вируса.

от ТУК
Колкото и решително да приветствам ваксинирането, аз не мисля, че това е добра идея. Ваксините все още са недостатъчно, има хора, които не могат да се ваксинират по обективни причини, има и немалко преболедували с имунитет - как ще се отчете това, ако въведат тези паспорти и привилегии за ваксинираните?
У нас май идеята не се приема добре от управниците.

# 21 745
Не знам за управниците, но аз идеята хич не я приемам добре.Не че няма да си изкарам какъвто искат паспорт за три дни, но идеята е дискриминационна и няма да им напълни плажовете. Тя идеята е да си подписват някакви двустранни споразумения и да пуснат например израелците и други такива ваксинирани да ходят на море с уж облекчения. Да им тръгне туризма.

# 21 746
Астра Зенека ще доставят само половината от договорените ваксини на ЕС през второто тримесечие

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-eu-astraze … xc-idUSKBN2AN1ZY?

# 21 747
  • в страната на чудесата
Еми хвала на който успя да вземе ваксина.
За съжаление повечето джипита спират хората, говорят им да чакат, обсъждат несъществени за ваксините придружаващи заболявания.

# 21 748
Да одобряват спешно Спутника и да се молим на сърбите....

# 21 749
Аз да попитам, след втората доза ваксина, дават ли някакъв документ, че вече си ваксиниран?

Общи условия

Активация на акаунт