COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 163
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 425
Сутринта гледах по новатв репортажа от Плевен за отказана ваксинация на мъж и жена... Доколкото разбрах не живеят в Бг, и не се осигуряват.... Мислите ли че е правилно да им бъде отказана ваксина?
Въпросът е с какъв мотив е отказано, защото не са здравно осигурени, или защото не живеят в Бг.
Ако мотивът е осигуровките, интересно тогава как ще се имунизират около 1/10 от българските граждани с леко матов цвят на кожата?
Ако мотивът е местожителството, не мисля че е редно. Предполагам са с българско гражданство и не мисля че е редно. Ами ако се разболеят докато са в България какво, ще им откажат лечение ли?

# 22 426
Аз доколкото разбирам не им е отказано, а са ги препратили там, където има ваксини, защото от болницата ваксинират тези от групите. То по тази логика дай всеки върнат от пункт за ваксинация, защото ваксинират приоритетни групи да си викне телевизията. Нагло е за мен това.

# 22 427
На мен пък ми е интересно как джипито Генчо Пенчев ще съхранява ваксини на -70 градуса. Даже и на -30 ще ми е интересно как ще го направи. Естествено, че е заради лесното съхранение и транспортиране, джипитата работят при мизерни условия...

Е нали стана ясно, че и на -15 може да се съхранява за две седмици?

# 22 428
И аз да изкажа възмущение и да споделя опит как се разви "планът за ваксинация" в един нашенски ВУЗ. Включена съм във всички списъци начални, потвърдителни и каквито още имаше. Никой не ни е питал с каква ваксина желаем да се ваксинираме, беше ни обявено, че ще е с Файзер. До тук добре. Обявиха ни и график и ни "разхвърляха" в няколко точки по медицински заведения за ваксинация в пет дни. Аз получих час в трети ден. И - о, изненада. След втори ден една вечер получихме уведомления от ръководството, че "ваксините са свършили". Вече 10 дни минаха от "свършването". По-голямата част от състава на ВУЗ-а не е ваксиниран. Официално обявената причина беше, че Файзера се пази за СИК, но до седмица ще ни "довършат ваксинациите". В седмичния период на изчакване ако някой иска му се предложи Астра Зенека. Предполагам само, че заради факта, че ставаше дума за седмица малко хора са решили да се ваксинират с Астра. Е, вече и Астра няма.

# 22 429
На мен пък ми е интересно как джипито Генчо Пенчев ще съхранява ваксини на -70 градуса. Даже и на -30 ще ми е интересно как ще го направи. Естествено, че е заради лесното съхранение и транспортиране, джипитата работят при мизерни условия...

Предполагам докато/ ако мине през ЕМА и го одобрят, тогава ще може.
Една такава промяна е нещо много сериозно.
С чуване на нещо по ТВ не става.

# 22 430
  • София
Скрит текст:

Да, четох и аз. Не знам... за мен твърде много препоръки на производителя започват да се поставят под въпрос и това може да доведе до компрометиране на продукта. После - пак в мелницата на антиваксърите, че ваксините са скапани...

# 22 431
Е нали за групите имало заделени количества и от трите ваксини? Само зелените коридори ги спряха, другите уж ги ваксинирали?

# 22 432
  • София
Е нали за групите имало заделени количества и от трите ваксини? Само зелените коридори ги спряха, другите уж ги ваксинирали?
И аз така си мислех, но... Майка ми е възрастна, с рискови заболявания, попада в 4-та група, днес е звъняла във ВМА, и за нея нямало ваксини.

# 22 433
  • София
Споделиха, че в Бургас съхранявали дози на Астра Зеника във фризер и ги съсипали ... точно както предположих, че ще има инциденти, но ме изтриха, за всяване на паника най-вероятно.
Линк

Снимката е "извадена" от репортаж на Нова за ваксинационният процес в Бургас. Темата широко се обсъждаше в групата Ваксини във ФБ.

# 22 434
  • София
Ако всички учители имат готовност да се ваксинират, с право биха могли да претендират за мерки, ДО и каквото и да е. Но щом не искат да се ваксинират масово, тогава да бъдат така добри да ходят на работа и да преподават, въпреки риска от заболяване. Както е при всички останали професии.

# 22 435
  • София
Напълно съм съгласна.

# 22 436
Е, да. Ама има такива, които искат и не успяват да се ваксинират.

# 22 437
Скрит текст:
Радвам се, че Балтов коректно слага преболедувалите наравно с ваксинираните при създаването на колективния имунитет. Съгласна съм с него!

geizer, ти как виждаш да се развие въпросът с децата - да ги ваксинираме, независимо, че още няма изследвания как ваксината ще им понесе, да ги изпоразболеем или да ги затворим до пълнолетие?
Нищо такова не съм предлагала. Но да се твърди че с 2 мил. ваксинирани + 250-300 000 преболедували ще изградим стаден имунитет съм меко казано скептична.
Ама важното е народа да вярва че всичко е 6.

Тези съвсем спокойно можем да ги умножим минимум по 7.

# 22 438
  • София
Малцина са учителите, които са искали да се ваксинират и не са успели. И ако има такива - те имат пълното право да надуят телефоните на РЗИ, докато не си получат ваксината. Спрени са "зелените коридори", а не цялото ваксиниране.
Аз също съм на мнението на Клер - нека всеки поема риска от решенията си. В крайна сметка учителите не са единствените, които ежедневно общуват с адски много хора. И не са единствените под натиск да се връщат в офисите. Аз например на 8 март трябва да съм в офиса, без хън-мън. Отделно когато мой клиент много настоява да се видим на живо, не мога да му кажа да си гледа работата и отивам. Така е тя. Всеки си работи професията и си ѝ поема рисковете.

# 22 439
За да има учители, които все още не са получили втора доза, значи са се ваксинирали с първа доза в средата на февруари. Молиха ги да се запишат в списъците, те се чудиха. Това още през декември. Постоянно се актуализират списъците, стига директорът да си е на мястото.
   В нашия град нямаше ваксини за всички учители, които са се записали за ваксиниране още през декември. Ваксинацията започна на 29.01. с ваксина на Файзър. Напразно чакахме да ни се обадят, въпреки че бяхме потвърдили. Ваксинирали са се стотина учители. Когато отидох да се ваксинирам с АстраЗенека, колегите от другите училища също споделиха, че не са били извикани за имунизация през януари, въпреки че са се били записали при първото запитване.

Общи условия

Активация на акаунт