COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 059
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 485
Като чета за реакциите след ваксиниране, че то с температурата, втрисането, изпотяване и немощ, все едно си преболедувате  на бърз ход.
Да, да, знам, предпазва от сериозно протичане на болестта...

и от последиците от болестта ...

# 22 486
  • София
И двамата с приятеля ми бяхме с 38,9, силна отпадналост, треска. Аз бях с болки в ставите и нещо, което оприличавам на махмурлук от кофти вино. Преживява се. Познавам и хора с Pfizer със същите реакции. Мисля, че се драматизира малко излишно с тия реакции (не е към chockolina това).

# 22 487
  • Варна
и от последиците от болестта ...
Предпочитам реакциите след ваксината, колкото и неприятни да бяха, отколкото ковид.
Като преболедувала го казвам, не като наблюдател. Цялото ми семейство и доста от познатите ни го "прекараха" с подобни симптоми, за четири дни. Останалите дни са необходимата изолация.

А за последиците, не мисля, че има категорични твърдения за такива.

# 22 488
С тази разлика, че при ваксинираните симптомите отшумяват с времето , а при заразените не се знае каква е прогнозата.
Няма никакъв знак за равенство, но приемам, че прекаралите го леко са спокойни, колкото нас.

Мен ме напира отвътре любопитството да си проверя антителата другата седмица , но май е рано около десетия ден.

# 22 489
  • Стара Загора
Нищо не мисля да проверявам. Само се надявам по някое време да започнат да отделят бройки за вторите дози

# 22 490
Добра новина от проучване на Pfizer: „ваксината може значително да намали риска от предаване от хора, които са безсимптомни, както и да предпази другите от заболяване.'
С други думи, спира хора, които не са заразни или болни да заразяват с болест от която не страдат. Прекрасна новина!
"Безсимптомни" не е равно на "не са заразни". При положение, че в момента неваксинираните безсимптомни заразяват, новината, че ваксинираните безсимптомни няма да го правят е добра, да. Иронията е излишна.
Може и да не е равно, но в горенаписаното не става от никъде ясно, че се говори за хора без симптоми и способни да заразяват, само за "безсимптомни", което не значи и непременно способни да заразяват. С две думи, съобщението на Пфайзери или е цитирано/интерпретирано некоректно или целенасочен опит за манипулация.

# 22 491
Някои "хипохондрици" не се страхуваме от симптоми, особено такива, които отминават бързо. А ковид далеч не е само симптоми.

# 22 492
От ЕС пак не знаят какво правят.
В Израел издават паспорти на ваксинираните, ама със срок на годност от 6 месеца.
Какъв паспорт ще се дава на хора дето са били с положителен ПСР преди година примерно.
В момента може да нямат никакви антитела.

# 22 493
  • в страната на чудесата
Абе най-добре е да не се пътува. Къде са се юрнали.

# 22 494
От ЕС пак не знаят какво правят.
В Израел издават паспорти на ваксинираните, ама със срок на годност от 6 месеца.
Скрит текст:
Какъв паспорт ще се дава на хора дето са били с положителен ПСР преди година примерно.
В момента може да нямат никакви антитела.
Ще ги удължават след 6 месеца за още време, предполагам. Засега нали не се знае колко траен е имунитетът след ваксина.

# 22 495
Не може да не се пътува, но затова си има тестове за актуалното състояние.
Затова се иска тест направен до 48 или 72 часа, а не да се издават паспорти на боледували март 2020 , когато никой не беше чувал за британски, африкански, бразилски варианти ....
Лутаме се от една крайност в друга.
Да не говорим сега за мерките на БоДжо 2 теста и 10 дни карантина за 2 хиляди паунда.
Не мерки ами пълнене на хотелиерския им бизнес с клиенти.

# 22 496
  • в страната на чудесата
То пък някой се засилил да стои карантина на острова...

# 22 497
  • София
Каква е логиката да се отпускат мерките от 1 март, при положение, че новият щам и в пъти по - заразен и в момента яко катерим?

# 22 498
  • София
Каква е логиката да се отпускат мерките от 1 март, при положение, че новият щам и в пъти по - заразен и в момента яко катерим?
Предизборна.
Според не малка част от електората “Бойко е виновен” и “нарочно качват бройките”.

# 22 499
Най-добрата защита е нападението.

Общи условия

Активация на акаунт