COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 377
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 515
Ваксинираните трудно заразяват заради минималният вирусен товар ако въобще имат такъв, иначе има разлика между безсимптомен и предсимптомен заразен.

# 22 516
Имам 5 познати, ваксинирани с Модеена (двама 65+ и трима 35+). Четирима без реакция, един - най-младият - цяла седмица супер зле. Направо си го изкара, но без да се налага болнична помощ. Явно си е до организъм и реакция на имунитета, а не до тип ваксина. Аз с Астра Зенеката имах чувството, че си заминавам - за около 24 часа, жестоко главоболие и гадене, кожата ме болеше и ми изтръпваха крайниците. Шубе ме е от втората доза.
Взимай хапче за температура, главоболие... Защо си се мъчила цели 24 часа?

# 22 517
  • София
Симидчиев и той е ясно в кой хор пее. Едни ги върти и суче. Съвсем започнаха всички да губят авторитет, като комсомолки са.
Руснаците много доволни, че в момента текат преговори с австрийците И за произвоство там. Отчитат повече приключени случаи, отколкото новозаразени. Естествено, отдават го и на ваксинирането, то няма как да е друг начин. Голяма реклама.

# 22 518
Реакцията е индивидуална и зависи от човека и моментното му състояние, просто някои хора реагират малко по-бурно на ваксината. Това не означава, че тези, които нямат видими симптоми не реагират и нямат имунен отговор. Но както казва д-р Офит имунната система се нуждае от малко по-добър ПР и не би трябвало да ги наричаме "нежелани ефекти", а желани ефекти от ваксината. Ракциите въпреки че са неприятни са напълно нормални.

# 22 519
Скрит текст:
Пюр, да групата 60-69 е много рискова, защото почти всички от тази група продължават да работят. А по-младите не им пука и не се интересуват дали ще заразят по-възрастните си колеги. Отделно има риск да ги заразят децата или внуците им. Не напразно тя е на трето място по регистрирани заразени.
Но според една от най-близките ми приятелки, която е в ковид отделение в момента (ние сме в тази група), смъртността при тях е "само" 10%!
Това означава че 1 на всеки 10 е обречен и хич не ми звучи като Само.
Но да речем че някой медици в един момент свикват със смърта и възприятията им се променят. Confused
1 от 10 стигнал до болница, не е като 1 от 10 в генералната популация, в тази възрастова група.

# 22 520
Някой знае ли дали е вярно, че в Чехия на определени места било задължително да се носят две маски.

# 22 521
  • София
Някой знае ли дали е вярно, че в Чехия на определени места било задължително да се носят две маски.
Ако нямаш маска с по-висока защита (тези, дето препоръчаха или станаха задължителни на определени места в Австрия и Германия)  - да, носиш 2: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/02/23/chehiia-s-novi-pravil … po-2-maski.481027

# 22 522
Лорейн Хилеман, съпруга на д-р Морис Хилеман получи ваксина срещу ковид-19 през януари. Тя каза "Ние сме изключително благодарни на всички екипи, които направиха това възможно."

https://twitter.com/vaccinemakers/status/1356620916894097413?s=20

Малко хора знаят кой е д-р Морис Хилеман, въпреки че би трябвало. Американски микробиолог и специалист по ваксини, участвал в разработването на над 40 ваксини, между които тези срещу морбили, паротит, хепатит А, хепатит Б, варицела, Хемофилус инфлуенце тип Б и много други. Според някои оценки неговите ваксини спасяват близо 8 милиона живота годишно.

# 22 523

Не знам по колко маски носят в Чехия, но вече втори ден са с 15 000 нови случаи. Преди това цял месец поддържаха между 6000-9 000 нови случаи на ден, сега пак имат увеличение.

# 22 524
И защо точно в Чехия имат толкова много случаи?

# 22 525
Моето обяснение за Чехия е че са центърът на Европа и от там някак си се поддържа най-силно епидемията. Примерно днес мернах карта на щатите със случаите, масово жълти и зелени цветове и точно в центърът имаха червен щат и тук там по периферията. Това ако го пренесем за Европа обяснява аналогията с Чехия, Португалия, УК, Испания.

# 22 526
  • София
Бе те хубаво са център, ама туризъм няма в Европа, от доста време.
А камионите едва ли сеят толкова зараза. Ние не обясняваме нашата висока смъртност с "стратегическото си географско разположение", така че...
Според мен донякъде се случва това, че като затвориш за дълго заведенията - хората масово, и то в не малки групи, се събират по къщите си, на тесни пространства и случаите растат.

# 22 527
Може да си имат техен си щам.

# 22 528

Три мощни вълни от есента една след друга с все маските и локдауните. До дни ще изпреварят Белгия по брой починали на 1 млн. и ако не броим двете джуджета Гибралтар и Сан Марино, ще оглавят смъртната статистика на 1 млн. в световен мащаб. В момента са с 1531 души в интензивните отделения, а са само 10 млн. население.

# 22 529
Мерките са ефективни, но само ако се спазват, иначе на хартия може да има всякакви мерки, важното е какво се случва в реалността, вирусът не е магически и няма как да се разпространява без да има контакти. Не съм запозната в детайли с Чехия, но си спомням, че през лятото бая се бяха отпуснали, обявиха край на пандемията, празнуваха, общо взето като в България, после и двете държави оглавиха черните статистики.

Общи условия

Активация на акаунт