COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 189
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 875
Аз пак да питам- според вас трябва ли ваксинираните да си проследяват титъра на антителата. За преболедувалите неспира да се говори, че е добре да се проследява и ако започне да пада, то би било добре да се направи ваксина. Мисля си за това, как седят нещата с ваксинираните- логично е при различните хора по различен начин да реагира имунитета( както и при боледувалите)- някои ще развият голям брой антитела, други не толкова, при някои навярно антителата след 2-3 месеца ще започната да падат. Чудя се важно ли е да се следи титъра на антителата след ваксина и ако не е висок или  вземе да падат след 2-3 месеца, то дали няма да е добре да се направи нова имунизация
(може би с друг тип ваксина)?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 17:35 от N-74

# 22 876
Аз пак да питам- според вас трябва ли ваксинираните да си проследяват титъра на антителата. За преболедувалите неспира да се говори, че е добре да се проследява и ако започне да пада, то би било добре да се направи ваксина. Мисля си за това, как седят нещата с ваксинираните- логично е при различните хора по различен начин да реагира имунитета( както и при боледувалите)- някои ще развият голям брой анти тела, други не толкова, при някои навярно антителата след 2-3 месеца ще започната да падат. Чудя се важно ли е да се следи титъра на антителата след ваксина и ако не е висок или  вземе да падат след 2-3 месеца, то дали няма да е добре да се направи нова имунизация
Аз лично мисля да си ги следя ако/като ги създам. Преди ваксината си пуснах - нямах  Мисля около месец след ваксината да проверя дали съм образувала някакви.

# 22 877
По повод на преболедувалите, антителата и клетъчния имунитет - прочетете поста на Пюр, която дава достоверна информация от Швеция. И какво се оказва - че само 2% от тези с изчезнали антитела имат клетъчен имунитет! Само нашите "корифеи" твърдят обратното.

# 22 878
Аз пак да питам- според вас трябва ли ваксинираните да си проследяват титъра на антителата. За преболедувалите неспира да се говори, че е добре да се проследява и ако започне да пада, то би било добре да се направи ваксина. Мисля си за това, как седят нещата с ваксинираните- логично е при различните хора по различен начин да реагира имунитета( както и при боледувалите)- някои ще развият голям брой анти тела, други не толкова, при някои навярно антителата след 2-3 месеца ще започната да падат. Чудя се важно ли е да се следи титъра на антителата след ваксина и ако не е висок или  вземе да падат след 2-3 месеца, то дали няма да е добре да се направи нова имунизация
Аз лично мисля да си ги следя ако/като ги създам. Преди ваксината си пуснах - нямах  Мисля около месец след ваксината да проверя дали съм образувала някакви.
И аз смятам, че това е най-логичното Wink

# 22 879
  • В заешката дупка
Докато ваксините са дефицит и търсенето е повече от предлагането, приоритизиране на неизкаралите пред изкаралите Covid има смисъл всъщност.

# 22 880
  • Там,където се събуждам щастлива.
Докато ваксините са дефицит и търсенето е повече от предлагането, приоритизиране на неизкаралите пред изкаралите Covid има смисъл всъщност.

Зависи. Тук, в Нидерландия, се препоръчва на тежко изкаралите да се ваксинират без чудене.

# 22 881
Чека, напълно съм съгласна с написаното. Само , че тук въпросът е какво се казва, а не че няма ваксини и е хубаво да се защитят повече хора непроболедували.  Внушава се, че може и да не се ваксинират изкаралите го или най-много с 1 игла сякаш ей-така профилактично. Това за мен е изкривяване и не е коректно. В Англия поне си казаха 1 игла и докъдето стигнат все пак е нещо. Тук уж 2 игли и се пази втората, ама не знам така ли ще бъде. Пък и изкаралите го може и да повярват, че вече са безсмъртни и недосегаеми, а това май не е така.
Иначе към момента изкарали и ваксинирани създават щит, съгласна съм и трябва да имат достъп свободен до всичко. Само дето не се знае ни на едните, ни на другите докога ще е безопасно за тях и околните. То сега не се тества народа при заболяване, та после за антитела колко им остават. Как ще се знае не знам. Бе много сложно взе да става. Пък тези дето не са боледували или не знаят да са, както и тези без ваксина, тях направо...не знам, вече станахме 3 категории хора. Какви времена доживяхме((

# 22 882
По повод на преболедувалите, антителата и клетъчния имунитет - прочетете поста на Пюр, която дава достоверна информация от Швеция. И какво се оказва - че само 2% от тези с изчезнали антитела имат клетъчен имунитет! Само нашите "корифеи" твърдят обратното.
Как реши, че е достоверна? Вероятно съм пропуснала линк към научно изследване? Благодаря предварително, ако успееш да пуснеш такъв.

# 22 883
Не сме го чели, но ти казвам отсега - това са труднодоказуеми твърдения. Клетъчният имунитет е сложен за изследване и няма единен стандарт за доказване. И това не е мнение от нашите корифеи а от международните. У нас в НЦЗПБ може да се провери с лабораторно изследване - до колко ще е достоверно не може да се каже. До колкото съм информиран самото пробовземане е много сложен въпрос, дори малцина в света го правят - главно специалисти гастроентеролози.
Тези специалисти примерно правят  неща в сферата на разработката на лечение с моноклинални антитела, това го гледах в едно специализирано вирусологично издание в youtube, взема се проба от червата и се тества защото там доколкото разбрах е центърът на имунната система на човек.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 18:17 от pehoko

# 22 884
"Ваксинираните хора трябва да проверят дали са развили имунитет срещу коронавирус и това трябва да се случи от 20-ия ден след имунизацията.

Причината е, че ние не можем да знаем дали въпросната ваксина е задействала нашата имунна система, тъй като ефикасността на нито една от настоящите не е 100 процента.

Това обясни пред Дарик д-р Теодор Замфиров, изпълнителен директор на „Елта 90М“, един от най големите доставчици на диагностика у нас. Той допълни, че последните клинични изследвания, които са правени, показват, че при преболедуване, колкото по-тежко е изкарана инфекцията, толкова антителата са в по-голямо количество."

https://darikradio.bg/d-r-zamfirov-vaksiniranite-trabva-da-prove … VX7mc#parent=show

# 22 885
  • В заешката дупка

Зависи. Тук, в Нидерландия, се препоръчва на тежко изкаралите да се ваксинират без чудене.

Да, със сигурност има детайли, но не е без смисъл принципно приоритизирането на изкаралите ковид. При нас, Исландия, примерно, няма приоритизиране на неизкаралите ковид сред медицинските работници на първа линия. Също и сред други групи. Но, при учителите, примерно, приоритетни ще са тези, които не са го изкарали. После като дойде масовото ваксиниране за всички след приоритетните групи - пак ще са привикват първо тези, които не са го изкарали. Поне това са общите планове засега.

# 22 886
Офф този форум значи...

По принцип непубликувани изследвания, които не мога да прочета не коментирам, но контекста там е друг и това, което твърдят е, че антителата срещу шиповия протеин са основния индикатор за имунитета и при хората, които нямат антитела, защото не са се заразили и в случая са 60% от участниците, по-малко от 2% имат специфични за вируса Т клетки. С други тези по-малко от 2% са се заразили и не са образували антитела, но пък имат Т клетки, което знаем, че се случва при някои хора.

In the study, we measured both antibodies and T-cell memory in all 1,884 study participants. In addition to seeing that 40 percent of the entire group has now undergone covid-19, we also see that less than two percent of those who do not have antibodies have evidence of a SARS-CoV-2 specific T cell memory, which suggests that antibodies to the spike protein reflect the general immunity, says Sebastian Havervall, assistant chief physician at Danderyd Hospital and doctoral student in the project at Karolinska Institutet.

# 22 887
  • Sofia
В една от столичните болници правят антитела на ваксинираните медици 2 седмици след 2-рата игла /Пфайзер/. Всички са имали антитела, обикновено 3000-30000. Имало е и един случай със 78000!

# 22 888
Аз пак да питам- според вас трябва ли ваксинираните да си проследяват титъра на антителата. За преболедувалите неспира да се говори, че е добре да се проследява и ако започне да пада, то би било добре да се направи ваксина. Мисля си за това, как седят нещата с ваксинираните- логично е при различните хора по различен начин да реагира имунитета( както и при боледувалите)- някои ще развият голям брой антитела, други не толкова, при някои навярно антителата след 2-3 месеца ще започната да падат. Чудя се важно ли е да се следи титъра на антителата след ваксина и ако не е висок или  вземе да падат след 2-3 месеца, то дали няма да е добре да се направи нова имунизация

Антителата не падат така както ти си мислиш или поне не всички, по-подробно съм писал тук. Иначе за твое собствено успокоение можеш да си направи VNT тест и това в общия случай би трябвало да те откаже да го повтаряш поне в близките 6 месеца примерно.

По принцип това се прави около един месец след втората доза, но при Астра Зенека знам, че ще има мераци и за след първата, все пак поне месец изчакайте да мине от нея.

# 22 889
  • на пъпа на Златията
Значи казаното  че преболедувалите не трябва да се ваксинират .  не е вярно.  Критерии за ваксиниране трябва да  е  неналичието на антитела.
Не зная защо хората се страхуват от ваксините . Милиони хора са ваксинирани .Какви дългосрочни   последствия ги плашат .Колко много деца получават с десетици ваксини . още  в детска възраст .
Освен здравната гледна точка  да се  рекламира едно или друго е невежество . Това са хора  които много се поддават на манипулации. За съжаление  в 21-ви век  ги има.

Общи условия

Активация на акаунт