COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 467
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 10 110
Цитат
Интересно ми е как точно ще се предоставя избора на коя ваксина да си постави човек е България? Какво казват в Швеция и другите държави?

В Англия не се говори за избор, а просто като те повикат да си готов да се ваксинираш.

За България здравният министър казва че лекарите ще съветват при избора на ваксина пациента коя е най подходяща за него. Решението естествено ще е на пациента, но лекарите ще съветват в зависимост спецификата на отделните ваксини кой е най правилният избор за даденият пациент.

# 10 111
  • На село (близо до Лондон)
Астра Зенека дори не са подали документи за одобрение. Как точно се очаква да получат такова?
Подали са ето тук https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-first-rolling-revie … vid-19-vaccine-eu, имат още месец преди да подадат последните данни.

Интересно ти как знаеш, че няма да бъдат одобрени?! И дали е мърляво клиничното изследване едва ли си квалифицирана да оцениш. Стандартна и добра практика е да се гледат две, три дози и на база на данни да се реши коя ще е оптималната. Но ти едва ли знаеш за това.
Те си обясниха какъв проблем са имали съвсем честно, не са крили нищо.

# 10 112
Това не е подаване на официално искане за допускане до пазара, а механизъм, по който здравните агенции следят развитието на изпитанията.

# 10 113
  • на пъпа на Златията
Добре де.Вчера се бяхте втораччили в бусовете , днес в лелката която разклаща флакона.
Как да се разреди тогава със физиологичния разтвор  равномерно , ако не се разклати?
Освен да не се разклаща .Да се взема  необходимото количество   за една доза и после да се  добавя дозата
 от физиологичния разтвор?

# 10 114
У нас клиничният тест бе отменен, според мен по причини, че вече ще кандидатстват за одобрение защото времето е ограничено.

# 10 115
  • София
Астра Зенека дори не са подали документи за одобрение. Как точно се очаква да получат такова?

А не са подали, защото проучването им е изключително мърляво проведено. И е публична тайна, че няма да получат лиценз, дори ограничен докато не си оправят бакиите. Много ми е интересно какво ще обяснят за квазихомеопатичното действие на ваксината или "по-малко е повече".

Подали са. Ще им разрешат и то без проблем. Откъде е заключението, че проучването им е "мърляво".
Големи експерти, голямо чудо се въдят в темата.

# 10 116
  • София
Как няма да се вторача в лелката, нали първо тя трябва да спазва правилата, които е дал производителят! Точно тази лелка от репортажа тръскаше флакона така, а не го разклащаше внимателно. А за работата с голи ръце изобщо не искам да говоря, че в днешно време е срамота. Тази жена успя за две минути да наруши поне три очевадни правила. При това в ефир. Тя си е ок, дори не се замисля. Така ли ще ни ваксинират?

# 10 117
Това не е подаване на официално искане за допускане до пазара, а механизъм, по който здравните агенции следят развитието на изпитанията.
Ех, Хеликаза звучиш все едно поне 10 лекарства си подавала за одобрение 🤣. Аз съм вървяла по този път от 16г и пак избягвам да звуча толкова сигурна като теб.

Напълно официално си е, rolling review дава бърз достъп и близко съветване между регулатор и апликант. Използва се при онкология, Алзцхаймер и други когато няма алтернатива на лечение. Както и тук при пандемия.
Виж тук: In the emergency procedure, companies utilise the 'rolling review' process, supplying data on vaccines under development as they become available, rather than waiting until they have collected the full dossier of data. This allows the CHMP to evaluate the data in real time, so that the final vaccine can be approved as quickly as possible. https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-first-rolling-revie … vid-19-vaccine-eu

# 10 118
Във флакона на Пфайзер всъщност дозите са 6, че и за 7ма може да има.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/12/29/4158146_v_es_obsujdat_izpo … zpExQ-JV3QWWIfxhI

# 10 119
На мен ми изглежда ужасно непрофесионално да произведеш и инжектираш една камара народ с грешната доза медикамент и то в уж много прецизното изпитване и да си признаеш едва след като си получил по-висока ефикасност като резултат. Ако не бяха получили различен резултат, можеше и да си замълчат. В крайна сметка те признаха за грешката си в опит да се похвалят с резултата. Това за мен си е епичен гаф и не е нужно да си експерт, за да го осъзнаеш.

# 10 120
  • Немция

За България здравният министър казва че лекарите ще съветват при избора на ваксина пациента коя е най подходяща за него. Решението естествено ще е на пациента, но лекарите ще съветват в зависимост спецификата на отделните ваксини кой е най правилният избор за даденият пациент.
Звучи добре, но ако имат пред себе си ваксина, на която след 1 ден й изтича срока в хладилника, какво ще се предпочете? Остатъкът от непрепоръчани ваксини изхвърлен ли ще бъде?

# 10 121
Куба разработва цели 4 ваксини, като 2 от тях са вече в 1-ва и 2-ра фаза на изпитания. Щели с техни ваксини да си ваксинират населението.

Скрит текст:
Директорът на института "Финли", специализиран в разработването и производството на ваксини, Висенте Верес Бенкомо увери при посещение на президента Мигел Диас-Канел, че началото на имунизационната кампания ще бъде поставено през първата половина на следващата година.

В института се разработват две кандидат-ваксини - при едната приключва първата фаза от изпитанията, а при другата започва вторият етап, уточни Бенкомо. Той допълни, че ваксините ще бъдат изпитани върху хиляди доброволци.

Други две кубински кандидат-ваксини срещу COVID-19 се разработват в националния Център за генетично и биотехнологично инженерство, отбелязва АФП.
https://nova.bg/news/view/2020/12/29/309881/куба-започва-имунизация-със-своя-ваксина/

Между другото какво става с българската ваксина. Ако там напредват нещата може след време и нашата ваксина да се появи сред възможностите за избор на ваксина в България.

# 10 122
Nicola Tesla това е много положително! Дано сега да е комбинирано с разяснителна кампания и хората да са информирани. Да се намалят антиваксарите.
Във Великобритания имаше голяма кампания по разясняване, явно е дала резултат щом 75% искат да се ваксинират сега.

# 10 123
  • Немция
Днес забелязах по немски тв канал реклама за ваксинирането.
"Германия запретва високо ръкава за защитната ваксина срещу корона", буквално преведено.

https://images.app.goo.gl/XnFnRPbVvSaKdzeM8

Има и телефон за информация относно ваксинацията.

# 10 124
Аз не мога да разбера за какво разясняване толкова говорите. Че няма да има чип във ваксината ли? Това мисля, че всеки го знае. Хората се притесняват от краткия срок на проучванията, който дори и с много разяснения пак няма да стане по-дълъг.

Общи условия

Активация на акаунт