Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Звездни компромати - Ноември'22

 • 234 054
 • 2 453
 •   6
Отговори
 • Rock & Roll feeling ...
 • Мнения: 6 062

Някъде между Хелоуин и Денят на Будителите...
За авторите и техните псевдоними. 


Елин Пелин
Скрит текст:
Преди за първи път да се подпише като Елин Пелин под стихотворението „Тихи дъги“, Димитър Иванов Стоянов използва други псевдоними като Мито Йотов, Чер Чемер и други. Авторът споделя, че се е натъкнал на израза „Елин пелин“ от една народна песен и изразът му се харесва по благозвучност и оригиналност и така решава да го използва, макар сам да не знаел значението на думата „елин“.

Марк Твен
Скрит текст:
Когато бил на около 20 години, Самюъл Лагнхорн Клемънс работил като лоцман по река Мисисипи. За да бъде безопасно пътуването с плавателен съд, водата трябвала да бъде дълбока около 2 разтега (около 4 метра), и била измервана по линия. Когато водата достигнела втората линия, работниците извиквали „Mark Twain!”, за да оповестят, че водата е достатъчно дълбока. По-късно Самюъл Клемънс взима този термин, когато започва да пише хумористичните си творби и така псевдонимът остава.

Стан Лий
Скрит текст:
Като по-млад, Стенли Мартин Лийбър искал да стане сериозен литературен писател, но първоначално започнал да пише комикси. Затова решил да използва псевдонима Стан Лий за творбите си за деца и да запази истинското си име за по-сериозното писане по-късно. Той обаче се превръща в най-големия писател на комикси. В крайна сметка легендата на Marvel променя законното си име на Стан Лий.

Касандра Клеър
Скрит текст:
Джудит Румелт била в гимназията, когато написала романа „Красивата Касандра“ по история на Джейн Остин със същото заглавие. Тя по-късно започнала да пише фен фикшън онлайн и избрала за потребителско име Касандра Клеър. Запазва името и когато публикува първия си роман.

Волтер
Скрит текст:
Макар да няма конкретни доказателства за произхода на псевдонима на този велик писател, се предполага, че Франсоа-Мари Аруе отхвърля фамилното си име Аруе заради обтегнати отношения със собствения си баща. Друга популярна теория е, че Волтер всъщност е анаграма на фамилното му име, преведено на латински език.

Сирак Скитник
Скрит текст:
Зад артистичния псевдоним на този български писател и художник се крият две противоречия. Панайот Тодоров е рожденото име на твореца, който, освен че не бил сирак, приятелите му казват, че не бил и скитник. Той споделя, че идеята за псевдонима идва през един летен ден в Троянския манастир, когато младежката му самота спонтанно свързва думите „сирак“ и „скитник“.

Джордж Оруел
Скрит текст:
Преди да напише „Фермата на животните“ и „1984“, Ерик Блеър издава мемоара „На дъното в Париж и Лондон“ през 1933 г. Решил да използва псевдоним, за да не засрами семейството си, тъй като израснал в бедност. Като почитател на английските традиции, считал, че Оруел звучало като уважавано британско име.

Христо Смирненски
Скрит текст:
Когато е едва 16-годишен, Христо Измирлиев сътрудничи на няколко хумористични издания, където публикува творби под псевдонима Ведбал. През 1917 г. обаче пише тъжно стихотворение по случай смъртта на негов приятел, загинал на фронта. Смята, че не би било подходящо под такова сериозно произведение да стои името Ведбал и така се ражда Смирненски. Този му псевдоним произхожда от неговото фамилно име – Измирлиев от турския град Измир, което преведено на гръцки език е Смирна.


Дж. К. Роулинг
Скрит текст:
Авторката на бестселърите от поредицата за Хари Потър използва няколко различни имена през цялата си кариера. Първоначално издателите се опасявали, че малките момчета нямали да искат да четат фентъзи книги, които били писани от женски автор. Тя имала две вместо три имена, затова взела „К“-то от името на баба си Катлийн и така се родил псевдонимът ѝ.

Радой Ралин
Скрит текст:
За първи път Димитър Стефанов Стоянов използва псевдоним през 1939 г. в списание „Българска реч“ под стихотворението си „Моята любов“. Той е осиновено дете и решава да използва псевдонима Димитър Радин в почит на биологичната му майка Рада. Коректорът на списанието обаче допуска грешка и вместо Радин отпечатва Ралин. Това се харесва на автора и той решава да продължи да използва това име, а малко по-късно решава за първо име да използва мъжкия вариант на Рада – Радой.Добре Дошли в Новата Тема
Да е приятна и пикантна Cocktail Flowers Chili

# 1
 • Мнения: 15 905
Благодаря, Кактус, за новата тема!

Хайди Клум като не знам си какъв червей на Хелоуин.

Скрит текст:

# 2
 • Мнения: 28 345
Благодаря за новата тема. Полезно за псевдонимите.
Хайди е много интересно маскирана, както винаги.

# 3
 • Мнения: 2 055
Благодаря за новата тема.
Отново много любопитен първи постинг Simple Smile

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 36 176
Мерси за темата!

Хайди е отвратителна!

Велина Узунова, Краси Аврамов, Герито Дончева...
Скрит текст:
Краси Аврамов пред Life: Между мен и Велина Узунова има химия, но все още нищо не се знае...
Скрит текст:

# 5
 • Glasgow
 • Мнения: 1 829
Благодаря за темата. Хайди този път-не, на дебело черво прилича.
По темата от мен- Яна Язова е родена като Люба Ганчева. Професор Балабанов и измисля псевдонима, тяхната история е достойна за отделна тема.

# 6
 • Мнения: 4 339
Благодаря за новата темичка

Кравис (или както го наричат вече: Травис Баркър - Кардашиян)  за Хелоуин
Скрит текст:
Скрит текст:

# 7
 • Мнения: 1 842
Краси Аврамов има някаква нова песен, в клипа участва тази Велина, още в първите секунди от клипа има много смешна реклама на почистваща фирма. Сега се опитват двамата да правят интрига дали уж са заедно. Краси А. винаги съм го мислела за гей. Има ли някой с добър гейдар (радар за хора с хомосексуални наклонности) да се изкаже...

# 8
 • Мнения: 4 496
Точно това идва да питам за Краси Аврамов дали не е на другия бряг?
А темата е много цветна и с интересно поднесена информация в първия пост, както винаги!

# 9
 • София
 • Мнения: 10 594
Лизо
Скрит текст:
Кейт Хъдсън
Скрит текст:
Дженифър Лав Хюит
Скрит текст:
Бекъмови
Скрит текст:
Лурдес
Скрит текст:
Сара Сампайо
Скрит текст:

# 10
 • Мнения: 6 597
Благодаря за темата, харесват ми тези кратки, но интересни първи постове.
 Heart

Краси Аврамов си изглежда откровен гей, Велина нали беше с няккаъв руснак/

# 11
 • Glasgow
 • Мнения: 1 829
Тя преди беше с много мъже за по няколко часа, така да го кажа. Решила е да става "порядъчна ли'. Гущерова нали имаше някакво послание към Хррриси, в което благодари, че я направил порядъчна жена 🤐

# 12
 • Мнения: 4 330
Хайди е червей от Дюн. Много интересна, традиционно за нейните костюми.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 9 073
Хайди Клум като не знам си какъв червей на Хелоуин.

Скрит текст:
Е, не!
С глас се разсмях.
И ми е гнусно в същото време.
Точно нея очаквах с интерес какво е измислила, но чак това не очаквах 😂

# 14
 • Мнения: 1 753
Кактус, благодаря за новата тема!
Ева Лонгория ли е на корицата?

Общи условия

Активация на акаунт