COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 368
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 11 340
В какво се изразява в Германия локдаунът? Ще имате ли ограничение на излизането от дома и придвижването?

# 11 341
В райони с повече от 200 заразени на 100 000, което очевидно трябва да следиш всеки ден, можеш да се движиш в радиус от 15 км. Срещите с хора от друго домакинство са разрешени с един човек, всичко остава затворено. Само хранителни стоки и аптеки работят. Училища и ДГ няма, съфорумките от немската тема се оплакват, че и ДО няма с малко изключения. Има и нови правила за пристигащи от чужбина. Хем тест, хем карантина, и двете задължително.

# 11 342
  • Пловдив
Ако това в Лондон е заради новия щам , същото чака  цяла Европа .

Ох, за съжаление логично е да стане така навсякъде, защото няма как този щам да не е внесен и в други страни, вероятно в повечето. И като почне да се разпространява, какво ли ни чака. Трябва мерки и пазене, няма какво друго да помогне.

# 11 343
Ако това в Лондон е заради новия щам , същото чака  цяла Европа .
А дали в крайна сметка причина няма да се окажат така обсъжданите училища? Защото там май са били отворени.

# 11 344
  • Пловдив
Да, в Англия училищата бяха присъствено до коледната им ваканция.

# 11 345
  • При семейството си
Какво значи, че няма и ДО в Германия?

# 11 346
И детски градини ли няма да има, това докога?

# 11 347
Освен здравната страна, пандемията се отразява силно и на икономическата.
Правителствата прибягват до теглене на заеми и задлъжняване, а това ще има последствия за бъдещите поколения.
Много е трудно да се намери точния баланс.
Например новите мерки на БоДжо се оценяват на 18 милиарда лири за месец.
Не са много страните които могат да си го позволят, без да попаднат в спиралата на огромни дългове.

# 11 348
Здравейте,
В голяма чуденка съм и ще си отправя въпросите тук.
1. Надеждни ли са тестовете от аптеките?
2. Има ли такива от вас и направен тест за Ковид с направление?
Предисторията е, че моя позната с която се виждах ( навън, на открито, с маски и дистанция -по -малка от 2м беше) ми каза ,че има ковид. До момента са минали 10 дни, нямам симптоми. Притеснявам се , тъй ката съм с бебе на 5 м.
Поради факта, че имам приятели с ковид ,без антитела после, както и обратното, не знам колко да вярвям на тестовете.
Попринцип нямам никакви контакти с никого, а с въпросното момиче се срещнахме на улицата.
Какво бихте ме посъветвали да правя?
Притеснявам се и за детето, нямам представа какво може да има като симптоми. От известно време има запушен нос и лека хрема, педиатърката каза да съм спокойна и че това е от парното и сухия въздух.

# 11 349
Мога да кажа какво значи да няма ДО в Австрия.
(1-4 клас)
Децата на работещите ходят в училище, просто за да са някъде докато родителите работят. Същевременно учителите са им дали предварително какъв материал трябва да минат за времето на локдауна. Та детето отива в училище с това домашно и пише каквото успее. Каквото не успее довършване след като се върна от работа. Снимаш и пращаш на учителя.Наливаш си голяма чаша и я изпиваш до дъно. Не се нарича ДО защото никой не обучава децата. Самообучават се.

От 5и клас нагоре мисля, че е като в България.

# 11 350
G166,
Като се виждахте тя беше ли с ковид  или симптоми или след това го е разбрала...
Смята се, че 10 дни са достатъчен период и затова и контактните би трябвало да са толкова дни в карантина.
Ако нямат симптоматика, по скоро нещата са ОК
Не се панирай, защото и това влияе на имунитета.
Колкото по оптимистично го даваш, толкова по добре, ама за да го постигнеш, не би трябвало да четеш редовно тази тема Wink

# 11 351
Наздраве. Май би трябвало да си доволна, че още ходят.

# 11 352
Наздраве. Май би трябвало да си доволна, че още ходят.

Аз ли?
Ваканцията е до 6-ти, а в клас ще са чак от 24-и. Дотогава ще крепя икономиката и образованието на детето.

# 11 353
Е, сори. Останах с впечатление, че си учите. Май половин Европа ще прави като теб известно време.

# 11 354
Здравейте,
В голяма чуденка съм и ще си отправя въпросите тук.
1. Надеждни ли са тестовете от аптеките?
2. Има ли такива от вас и направен тест за Ковид с направление?
Предисторията е, че моя позната с която се виждах ( навън, на открито, с маски и дистанция -по -малка от 2м беше) ми каза ,че има ковид. До момента са минали 10 дни, нямам симптоми. Притеснявам се , тъй ката съм с бебе на 5 м.
Поради факта, че имам приятели с ковид ,без антитела после, както и обратното, не знам колко да вярвям на тестовете.
Попринцип нямам никакви контакти с никого, а с въпросното момиче се срещнахме на улицата.
Какво бихте ме посъветвали да правя?
Притеснявам се и за детето, нямам представа какво може да има като симптоми. От известно време има запушен нос и лека хрема, педиатърката каза да съм спокойна и че това е от парното и сухия въздух.
Вероятността да се заразите навън, още повече като сте били с маски, е близо до абсолютната нула. Така че се успокойте. А за сухия въздух от парното - опитайте по някакъв начин да вдигнете влажността. Би трябвало да има по магазините ултразвукови (без нагряване) овлажнители.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 23:57 от Недоволна

Общи условия

Активация на акаунт