COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 804
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 990
Дори Доналд Тръмп го има на запис как признава, че е подценявал вируса умишлено.

# 12 991
https://fakti.bg/world/544366-zarazata-se-zavarna-parvi-smarten- … ot-8-meseca-nasam
Първи смъртен случай от COVID-19 в Китай от 8 месеца насам

Дори Доналд Тръмп го има на запис как признава, че е подценявал вируса умишлено.

Лили, може ли да споделиш записа? Интересно ми стана, много конспиративно звучи Simple Smile

# 12 992
В Австрия за 2020 вече е официално - починали са с 11% повече хора (90.123) от средната смъртност за предните пет години и продължителността на живота е смъкната средно с половин година.

Може ли да се види официално становище за другите страни някъде? Нямам предвид предварителните изчисления.

Данните от Службата за национална статистика показват, че през седмицата, приключваща на 6 ноември, регистрираните смъртни случаи по каквато и да е причина са били 14% (1481) над средното за пет години в Англия и Уелс.
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4500

# 12 993
Смъртността рязко започна пак да се увеличава, както започна рязко да намалява след затварянето на училищата.
Това показва, че те са основния източник на зараза. Ако след 31.01 и големите ученици тръгнат присъствено, вероятно ще стане мазало.

Учениците са от 10 дни на училище, т.е едва от 5 дни може да се твърди, че новозаразените са следствие от връщането на училище. За 10 дни кога се заразиха децата, кога го предадоха на възрастните и заизмираха хора?
Айде задръжте си паниката!

Тези, дето ги гледате в списъка с починалите  с положителен PCR oт предния ден, не са хора, които са развили болестта и са починали за 24 ч. Мой близък беше с оплаквания от малко преди Коледа, положителния му тест е от 4.1 и почина преди два дни. Да твърдя ли, че внучка му го е заразила веднага след като се е върнала от училище на 4.1 (нищо, че PCR e oт сутринта взет).
В момента смъртността има друго обяснение - много, които са се чувствали зле по празниците отидоха на лекар след 4.1 и вече се регистрира смъртност от ненавременно лечение.
В малка област за вчера рапортуват трима новозаразени и двама починали!

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 12:38 от скаридка

# 12 994
Мангъров има ли го на запис да твърди такива неща?

Смъртността рязко започна пак да се увеличава, както започна рязко да намалява след затварянето на училищата.
Това показва, че те са основния източник на зараза. Ако след 31.01 и големите ученици тръгнат присъствено, вероятно ще стане мазало.
Дам. Разбира се.
Все повече ми се ще да закрият това училище да не тормози всички.
Може да се учи и без паркиране ежедневно пред екраните, аз лично се наемам да свърша тази работа за моите деца. Но от имитации ми омръзна. От 10 месеца държавата се прави, че ме лекува и че образова децата ми. Е, стига ми толкова.

# 12 995
  • София
Ако има увеличение на смъртността, то е заради събиранията по Коледа и Нова година.
Нещо не вярвам да върнат големите ученици присъствено изобщо до май месец. Което е ужас за тях. Но пък се избира по-маркото зло.

# 12 996
  • София
Цитат
Ето такива антиген-тестове се очаква да получим за децата 1-4 клас. Засега веднъж седмично, после два пъти.

https://www.youtube.com/watch?v=duOp8Ij_ooU
Добре звучи. Както и тестовете с гаргара, които се правели, и които май не се разпространиха. Дано поне тия им се получи, че да дойдат и в БГ Grinning

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2836633 "Проф. Тодор Кантарджиев: Досега са известни 4 000 мутации на коронавируса, но ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“ действат и на британската генетична линия"              

Това пък как го разбра Кантарджиев, като няма официално съобщение от фирмите? Боб ли е хвърлял? Появи се е едно проучване  пре принт с извадка от 20 човека, което заключи че е вероятно ваксината на Пфайзер да действа на английската версия. Но официално все още няма никакъв отговор, за да се изказва така категорично.

Той Кантарджиев от 2 седмици го говори това.
Точно както януари 2020 говореше, че грип бе е много по-опасен от ковид, после рязко смени плочата.... И сега ще е така, сигурен съм.
Разбира ги той нещата....

# 12 997
Няма никаква конспирация, това беше по всички новинарски канали през септември, чак се учудвам, че има хора, които са го пропуснали.

https://edition.cnn.com/2020/09/09/politics/bob-woodward-rage-bo … avirus/index.html

# 12 998
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
В Сандански е облажил и роднина на директора на болницата, явно целия град си е бил на лозето та се е стигнало дотам да издирват роднини да ги молят за ваксинация. Лоши хора, ей...

Освен съветниците в Сандански е ваксиниран и роднина на шефа на болницата

# 12 999
  • Deutschland/HE
Хайде да не приписваме всичко на учениците, те са от десет дни на училище и то само най-малките. Голямата част от починалите са се заразили най-вероятно около Нова година.

# 13 000
Да не се окаже, че ракията и БЦЖто верно ни пазят...

Не, няма да се окаже така. Положението в България е много зле за съжаление.

# 13 001
Няма никаква конспирация, това беше по всички новинарски канали през септември, чак се учудвам, че има хора, които са го пропуснали.

https://edition.cnn.com/2020/09/09/politics/bob-woodward-rage-bo … avirus/index.html

Ясно. Запис от 7 февруари, когато и тук все още се говореше за "нечувана ярост" и мислехме, че #всичкишеомрем  и ще има морги по детските площадки. Помислих, че има запис как той признава, че умишлено е подценявал вируса.

# 13 002
Скрит текст:

Ясно. Запис от 7 февруари, когато и тук все още се говореше за "нечувана ярост" и мислехме, че #всичкишеомрем  и ще има морги по детските площадки. Помислих, че има запис как той признава, че умишлено е подценявал вируса.
"I  wanted to always play it down because I didn't want to create a panic".

Има точно такъв запис. Тръмп признава, че публично е подценявал вируса, защото не е искал да "създава паника" въпреки че още през февруари е знаел много добре, че е много по-смъртоносен от обикновения грип. Иначе честно казано не си спомням кога точно сме мислели, че "всички ще умрем", а морги по детските площадки нямаше, но за 2020 година имаме най-високата смъртност от десетилетия насам. За "нечуваната ярост" кое точно не е вярно?

Иначе ето го и записа с Мангъров:

Скрит текст:
Интервю на доц. Мангъров за Дарик радио 21 март (24 минута)
К.Вълчев: Най-драматичното нещо, което трогва хората, са тези картини от Италия с недостатъчното легла в интензивните отделения, изборът, пред който са изправени лекарите, кого да изберат? Като видиш това и казваш ужас. Това е допълнителен аргумент за тия, които извършват тия заградителни мероприятия и хората ги слушат. България ще стигне ли до там?
А. Мангъров: Може да стигне. Възможно е.
К.Вълчев: Колко легла имаме?
А. Мангъров: Не мога да кажа колко легла имаме, но не са толкова много, колкото биха се случили.
К.Вълчев: До приемем, че в България е 5,000,000. Това означава 3,500,000 да се разболеят или 70%. Ако е вярно, че 5% от тях се превръщат в средно тежки и тежки случаи, които са за болница, това означава 175,000.
А. Мангъров: Да
К.Вълчев: От тежките случаи каква част, стигат до това да не могат да дишат.
А. Мангъров: Половината.
К.Вълчев: Това означава 80,000-90,000
А. Мангъров: Ако „сплескаме“ наполовина кривата, колко ще станат? 45,000. Може ли да се справим с 45,000? Ако я сплескаме още наполовина ще станат 20,000. Още наполовина, ако я сплескаме, ще станат 10,000. Извинявайте, но ако на мен ми се случи това нещо, аз не искам да умра в зала “ Армеец“, аз искам да си умра вкъщи.
Има неща, които са неизбежни. Ако тук стане едно земетресение, сумати къщи в София ще нададат, ще има размазани хора и то ще се случи, независимо колко ни се иска и колко ще ни е мъчно за тия хора, които ще загинат. Това е същото нещо. Това е природно бедствие. Това е нещо, което се нарича мор.

https://darikradio.bg/sedmicata-prez-pogleda-na-doc-atanas-mangarov.html?fbclid=IwAR2E0i1T2X8hmKV-NGa1yZPQC0Fr-ofvAboZ75sc0vy0TvpD9ICiG15BgB4

# 13 003
  • София
Подозирам, че към лятото процентът желаещи да се ваксинират ще се увеличи значително.
Че май така ще стане - нЕма ваксина с дигитален сертификат, нЕма море на Гръцко. Yum
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изпрати тази седмица писмо до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с което призовава за въвеждане на удостоверение за ваксинация с цел улесняване пътуването между страните членки на блока.
от ТУК

# 13 004
  • София
Ей сЯ и Турция ако резне входа за Одринския пазар и олинклузивите в Кушадасъ без поставена ваксина...и уйде антиваксъра у реката...

Предполагам, че за хора с медицински показания да не се ваксинират, ще има съответния документ.

Общи условия

Активация на акаунт