COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 400
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 035
Признавам, че не съм слушала всичките му изяви на Мангъров, но не знам да е казвал, че ще изчезне ЗАВИНАГИ.
А лятото наистина си "изчезна"....появи се при застудяването и затварянето на хората по домове и офиси.
Изобщо, вируса си се държи като един типичен респираторен вирус.За това си позна като стой, та гледай.
И за това, че вируса ще си остане сред нас дълго, дълго, дълго време и трябва да свикнем с него и да се научим да живеем с него, пак позна.
И за това, че "трябва болните да са у дома или в болница, а здравите на работа и училище" пак позна....Е, за това не го слушат още, ама и за това ще узреят.....на хората като им писне да ги правят на маймуни и зарежат всякакви тестове, карантини и тъпотии и си продължат живота.

A.Qwertyui, това подчертаното защо го повтаряш непрекъснато след като постигнахме трагичен резултат и нищо не е познал Мангъров точно в тази насока???

Видяхме вече веднъж резултата на "трябва болните да са у дома или в болница, а здравите на работа и училище" през ноември и декември без мерки - над 7000 хоспитализирани, по 150 починали официално на ден, още толкова починали излишна смъртност заради колапса на здравната система.

Ти да не мислиш, че тази здравна система е някаква бездънна каца, която ще има капацитет да поеме вся и всьо???

# 13 036
Нито някой е крил в САЩ, че идва вирус, нито, че е по-съмротоносен от грипа, нито е призовавал да не се спазват мерки, нито е бездействал. Всеки си знае стоката. Помните как американците изкупиха оръжията март месец, заради паника. Някои хора наистина са с по-слаби релета.

# 13 037
  • София
Бояна, позволи ми да не се съглася.
През април например една от най-споделяните статии във Фейсбук беше "Коронавирусни размишления" от лекар към Станфордския университет. Човек с куп престижни изследвания зад гърба си. Той предлагаше някакви пълни щуротии - национализация, армията да раздава храна по къщите, затваряне с месеци...
Всъщност идеята за "спиране" на вируса на теория е изпълнима. На практика не е. Тоест ако някой е казал "Този вирус може да бъде спрян с изолация" - то той не лъже, просто не е напълно прав и по-скоро дава напразни надежди, че ей сега можем да го преборим тоя вирус, ама сме хаймани и не искаме.
По-коректно, поне по мое скромно мнение, е, да се заяви, че вирусът може да бъде контролиран, при това - не напълно.

# 13 038
  • София
Бояна, позволи ми да не се съглася.
През април например една от най-споделяните статии във Фейсбук беше "Коронавирусни размишления" от лекар към Станфордския университет. Човек с куп престижни изследвания зад гърба си. Той предлагаше някакви пълни щуротии - национализация, армията да раздава храна по къщите, затваряне с месеци...

Не беше лекар, а доктор на науките по наука различна от медицина. И четраеше футуристичен кошмар, да, помня го. Но от тогава се извървиха всички доктори по нещо да се изказват, даже наскоро ми рекламираха един такъв дал интервю за Ръсел Бранд (актьора), който развиваше теории за промяна на ДНК на клетката със силата на мисълта...
Свободен свят, всеки си говори каквото си иска, а и всеки чува онова, в което вярва. Това, докато изтърпим до по-добри времена. А после всеки бързо би свикнал с хубавото, но идеята за новото нормално идва от това, че преживяното ще ни промени, дори и да не искаме. По какъв начин ще промени всеки или хората като цяло, предстои да видим.

# 13 039
Реално държавите, които си играят на отвори-затвори и "ще си живеем с вируса"  прекараха и ще продължават да прекарват повече време с ограничения и локдауни, отколкото държавите, които спряха вируса и до голяма степен живеят свободно. Но друго си е да плашиш с "ухански локдаун", нищо че там за последно са виждали вируса през месец май, докато ти се готвиш да въведеш локдаун номер три, ниво 4 и т.н. защото вече и нови мутации влязоха в играта и става все по трудно да удържаш вируса.

# 13 040
  • София
То, хубаво да благодарим на децата, ама да не зазвучим само като доц. Кунчев месец юни 2020 - България, с голяма вероятност приключи с пандемията и вируса, ако не изцяло, то поне за тази година....
Та, като върнат децата вкъщи през март отново, ще чакам некой да ми благодари на мен, нали... Grinning Ами отсега ви казвам  - моля, нямаше нужда, благодарностите не ми помагат кой знае колко.

Вече като политици ми звучите, братче....

# 13 041
  • София
Реално държавите, които си играят на отвори-затвори и "ще си живеем с вируса"  прекараха и ще продължават да прекарват повече време с ограничения и локдауни, отколкото държавите, които спряха вируса и до голяма степен живеят свободно. Но друго си е да плашиш с "ухански локдаун", нищо че там за последно са виждали вируса през месец май, докато ти се готвиш да въведеш локдаун номер три, ниво 4 и т.н. защото вече и нови мутации влязоха в играта и става все по трудно да удържаш вируса.
Не мисля, че някой от нас би живял в Китай или Северна Корея, дори да повярваме на успехите им в борбата с пандемията. Апропо, пандемия, която нямаше да се случи без тоталитаризма в Китай.

# 13 042
  • Под сянката на разлистените кактуси
Да, извинявам се. Не е щам, разбира се, а мутация.

Вие се бъзикате с победата над вируса, обаче той сериозно спихва и никое от обясненията не пасва на ситуацията.
Освен това за масово преболедуване.

Абе хора, вие сериозно ли? Ами огледайте се малко и ще осъзнаете каква глупост е това! Ето ви Щатите, с 23,617,815 случая и 393,948 починали. Даже да приемем, че са преболедували 40 млн а не 24 млн по официални данни от 332 млн население, ако приемем грубо че смъртността е 1.5 %, това са около 12%. И графиката изглежда така:

Ни спихва, ни затихва. Това със спорадични локални мерки и без никаква федерална намеса и политика.
Вчера в Аризона шефовете на най-големите болнични групи дадоха пресконференция и се молиха на губернатора да въведе някакви мерки, защото изнемогват. Предложенията им бяха задължителни маски, затваряне на заведенията на закрито, прекратяване на спортните събития с публика и вечерен час. И на хората се молиха, да не се събират и да не ходят по заведения. Вече почти сме достигнали момента, когато ще трябва да отказват лечение. Така че този спад е само и единствено заради мерките, колкото и половинчати и неефективни да ви се струват.

И през къщи мина тази гадост, децата я довлякоха, тъкмо излизаме от карантина

# 13 043
Скрит текст:
Реално държавите, които си играят на отвори-затвори и "ще си живеем с вируса"  прекараха и ще продължават да прекарват повече време с ограничения и локдауни, отколкото държавите, които спряха вируса и до голяма степен живеят свободно. Но друго си е да плашиш с "ухански локдаун", нищо че там за последно са виждали вируса през месец май, докато ти се готвиш да въведеш локдаун номер три, ниво 4 и т.н. защото вече и нови мутации влязоха в играта и става все по трудно да удържаш вируса.
Не мисля, че някой от нас би живял в Китай или Северна Корея, дори да повярваме на успехите им в борбата с пандемията. Апропо, пандемия, която нямаше да се случи без тоталитаризма в Китай.

Повечето от държавите, които успешно се справиха с пандемията са демократични държави, а Китай се справиха с пандемията не защото са диктатура, а защото предприеха същата стератегия както при САРС1, нещо което и СЗО препоръчваше в началото, нещо което направиха и останалите държави в региона и нещо, което Европа не направи, а реши да третира ковид като грипен вирус.  И дори да приемем, че Китай и техният тоталитаризъм са виновни за разпространението на вируса в началото, тогава какво е оправданието на Европа? В България вирусът дойде от Западна Европа както и на много други места по света, не дойде от Китай. Защо реакцията в Европа беше толкова бавна? Между случилото се в Ухан и избухването на ковид в Европа имаше почти два месеца. За това, че дори нямаше маски и елементарни защитни средства и се наложи да крадат едни от други по-добре да не питам... А какво е оправданието да се провалиш 10 месеца след началото на пандемията?

А иначе забележката ми за локдауните е вярна. Хора, които вече почти цяла година живеят с най-различни ограничения и не му се вижда края, тръгнали да оплакват други хора, които реално живеят много по-свободно от тях. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 16:36 от LillyM

# 13 044
  • София

Повечето от държавите, които успешно се справиха с пандемията са демократични държави, а Китай се справиха с пандемията не защото са диктатура, а защото предприеха същата стератегия както при САРС1, нещо което и СЗО препоръчваше в началото, нещо което направиха и останалите държави в региона и нещо, което Европа не направи, а реши да третира ковид като грипен вирус.  И дори да приемем, че Китай и техният тоталитаризъм са виновни за разпространението на вируса в началото, тогава какво е оправданието на Европа? В България вирусът дойде от Западна Европа както и на много други места по света, не дойде от Китай. Защо реакцията в Европа беше толкова бавна? Между случилото се в Ухан и избухването на ковид в Европа имаше почти два месеца. За това, че дори нямаше маски и елементарни защитни средства и се наложи да крадат едни от други по-добре да не питам...
Аз говоря за това, че Китай скри фактите. Трябваше да излезе информация от там незаконно, за да научим, че става нещо, без да е ясно какво точно.
Европа е отделна тема и като започнем да я обсъждаме, тогава ще анализираме кой тук е сбъркал. Първоначалното престъпление е в Китай. Ето, че в Европа се откриват следи от вируса още през ноември... Кога и какво е станало в Китай може и никога да не разберем. Затова не мисля да вярвам и на хвалбите им в момента. Същото важи и за СЗО.

# 13 045
Хората сме различни. Все някой няма да е доволен от нещо. Не може да се угоди на всички.

Аз смятам, че Китай са най-отговорни с прикриването на информация в началото. Позволиха на вируса хубаво да плъзне навсякъде по света.

# 13 046
То, хубаво да благодарим на децата, ама да не зазвучим само като доц. Кунчев месец юни 2020 - България, с голяма вероятност приключи с пандемията и вируса, ако не изцяло, то поне за тази година....
Та, като върнат децата вкъщи през март отново, ще чакам некой да ми благодари на мен, нали... Grinning Ами отсега ви казвам  - моля, нямаше нужда, благодарностите не ми помагат кой знае колко.

Вече като политици ми звучите, братче....
Simple Smile Вярно че ми звучи като политическа реч поста, но според мен както се благодари на медиците за тяхната роля в спасяването на животи, така трябва да се благодари и на хората които изнасят тежеста на мерките. Те също спасяват животи реално търпейки негативите на мерките. И си мисля че о-вото им дължи едно Благодаря за усилията, неудобствата, лишенията, промяната в начина им на живот, която търпят заради мерките.  Но трябва да дойде от високо ниво, политик, щаб да го каже. Не мисля че ще сбъркат ако го направят.

# 13 047
От frognews:
Четирите затворени заради COVID-19 отделения в ямболската болница отварят отново 
Овладяна е здравната криза в град Ямбол. Четирите отделения в многопрофилната болница “Свети Пантелеймон” отново отварят врати и започват прием на пациенти. В отделенията ще работят пълните екипи.
Това съобщиха от ръководството на лечебното заведение, цитирано от bTV.
Акушеро-гинекологичното, очното и ушното отделение затвориха врати в края на миналата година заради високия брой на заразени медици. Преустановена бе и дейността на отделението по неонатология.
Кризата със заразени медици поетапно затвори и други отделения поради липса на персонал.
Към момента в ямболската болница работят всички звена, а броят на хоспитализираните в COVID отделенията е намалял наполовина.

# 13 048
Не, Бояна, ти твърдиш, че нямаше да има пандемия, ако не беше тоталитаризма в Китай, тоест ако беше демократична система, тогава щяха да реагират много по-бързо, нямаше да лъжат и т.н. Това е, което ти твърдиш, въпреки че се видя какво точно се случи в Европа, където имаше не по-малки, дори много по-големи лъжи, подценяване, бездействие и т.н. Съвсем очевидно е, че това, което твърдиш не е истина и ако 2 месеца след Ухан е било жалко да се оправдаваш с Китай и СЗО за това, че си се провалил, то 1 година по-късно е вече още по-жалко.

Между другото това, че ние ще се справим по-добре от Китай, защото те са диктатура, а ние демокрация го твърдях аз още в първата тема. Това беше едно от нещата, за които сгреших, честно казано и през ум не ми мина, че ще се случи това, което в последствие се случи, но това са фактите.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 17:04 от LillyM

# 13 049
Ето, започна диференцирането 😂

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/640207

Общи условия

Активация на акаунт