COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 384
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 365
А ние изобщо почнахме ли да секвенираме?
Правим по около 7-8000 теста дневно за цялата страна. Колкото за голямо село.

Аз, която искам оеср за детето ми, мисля, че можеха от 18.01 да пуснат поне 7 и 12 клас присъствено. Е, ще се наложат реорганизации на програми от училищата. Но много фирми го направиха и работят. И училището ще се потруди и ще успее. Обаче сякаш са в повече закостенели системи.

Непускането на децата не е заради закостеняла система или липса на организация. Това ни е мярката /доказано действаща/ за справяне с доста яростен вирус.
Това, което забелязвам в училищата, заради изостреното ми внимание е, че няма голяма промяна нито в почистването, нито в други мерки. Влиза се през един вход, за да може да се проверят децата, отново се жалят леко хремавките, че няма кой да ги гледа, родителите повечето са без маски или с артистично висящи тук-там. Коментарите при чакане са с лека насмешка за нуждата от мерки, дори пред децата.
Спазването на мерки в действителност е в много малък процент. Дезинфекция и почистване си е на нивото отпреди вируса.
Забелязвам, че дори на места с доказан болен, чистачките най-много да измият пода още веднъж. Нито се мият стените в тоалетните, нито се ръси с нещо в кабинетите на заразени, препаратите са скъпи, миришат, а хората които трябва да ги ползват не получават допълнително средства, даже в повечето фирми, които търпят загуби, такъв персонал е намален до минимум.
Хората си правят своя противоепидемична политика.
Скрит текст:
По работа ходих в институция, в която мерките трябва да са на високо ниво - отивайки ги намерих на групи по 20-30 - правят си профилактични прегледи!?! и чакат пред стаята без маски, за да могат да се чуват като се надприказват. На друго място - всичко се спазва, само дето се правят ежеседмични събрания, а всеки ден целия персонал минава да се подпише с един химикал в присъствената тетрадка...
Колежка, която изкара вируса и зарази 8 души, си призна че е идвала болна на работа една седмица, за да не и търсели заместник- сиреч - невероятен работник, на линия, дори в болест и мъка. Мислела, че е настинала, нищо че е знаела за положителния резултат на мъжа си. Защо не е карантинирана е загадка. Друга колежка сподели, че синът и си ходел болен на работа, защото бил само с лека температура и загуба на вкус, но си се чувствал добре...
На този фон - нямало проблем карантинираните да си гласуват, то нищо не било за десетина минутки, кво толкоз?!?
Ще се гласува и в ковид отделенията и ще изнасят оттам опипаната бюлетина?!? Дето от ковид и инфекциозно отделение всичко що се изнася, трябва да се дезинфекцира и "изпече", а и за хартията се знае, че лесно пренася вируса. И която някой опипвайки трябва да я брои, втори - да провери и после, надлежно събрана от цялата страна, да се пренесе и в София, ако случайно някоя мутацийка я има в провинцията, а в другите градове - все още не.
Друго имах предвид, когато ги обявих за закостенели. Ако пуснат 7 клас например, веднага една част учители ще кажат, че е трудно хем оеср за 7 клас, хем присъствено за 5 и 6. А аз мисля, че ако има желание може да се реорганизира и намери подходящ вариант.
А иначе приятно съм изненадана, в класа на моето дете стоят с маски и в часовете. Единици ги сваляли.

# 13 366
https://business.dir.bg/ikonomika/gartsiya-nyama-da-iziskva-ot-t … t-za-vaksinatsiya

Засега Гърция се отказва от плановете си да допуска само ваксинирани. Отрицателен бърз тест на границата остава вариант за допускане на територията й.

Това е много добра новина, дано не си сменят мнението изведнъж...

# 13 367
“Полицията влезе в "Рибарника", гостите крещят, обиждат и нападат униформените”

https://trafficnews.bg/plovdiv-obshtestvo/politsiiatavleze-ribar … izhdat-i2-199989/

И после за тези същите все се намират места във ВМА.
Не глоба, а затваряне трябва за собственика.

# 13 368
Вентилационната система е същото като химикалката и листа хартия.
Т.е. някъде е доказано, че вирусът не се предава при контакт или по въздуха? А как тогава става заразяването?
Скрит текст:
И защо големите библиотеки купиха специални обеззаразители за книги и държат книгите в карантина? Защо в Китай си облъчваха парите и след незадоволителните резултати ги унищожиха и печатаха наново? Защо в болницата казват, че у нас вече и с парите се предава лесно вируса? И т.н.
Отричането на нещо, което ни се струва невъзможно,
Скрит текст:
не знам по каква причина, по този начин се предават много други болести, които, за щастие, не са толкова вирулентни и опасни,
не го прави непременно такова.

# 13 369
552 нови от 8850 теста. 61 починали. 3500 хоспитализирани, 343 в интензивното.

# 13 370
Разликата е че когато вирусът полепне по предмети, няма как да бъде вдишан или вероятността е минимална. Начин на заразяване се явява докосване с мръсни ръце на уста, нос, очи. При елементарна хигиена и дезинфекция наръцете това е лесно да се предотврати.
Вентилацията е друга бира. Вирусът се разпръсква във въздуха и бива вдишан. Особено в заведения или жилища, където хората са без маски, рискът е много висок.
     Има голямо значение и с какви филтри е вентилацията и дали внася въздух от вън, или само филтрира наличния в помещенията

# 13 371
“Полицията влезе в "Рибарника", гостите крещят, обиждат и нападат униформените”

https://trafficnews.bg/plovdiv-obshtestvo/politsiiatavleze-ribar … izhdat-i2-199989/

И после за тези същите все се намират места във ВМА.
Не глоба, а затваряне трябва за собственика.
Глория, сега Милко Калайджиев. После ще призовават пазете се и спазвайте мерките, ама за тях място винаги ще има във ВМА.

# 13 372
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес си правих тест и пред лабораторията имаше опашка от 5 човека. Всички бяха за тестове за пътуване в чужбина. Затова и не вярвам на статистиката, защото повечето тестове са такива, като мен или от фирми, които си тестват служителите.

Жалко, че дезифектантите, които се поставени в магазини, банки, учреждения из центъра на София са с много съмнително качество. Намирам подобна мярка за нужна, но по този начин нищо не се прави..

Правителството на Нидерландия падна (причината е афера с детски надбавки, която започна с едни български мафиоти, които изтеглиха стотици хиляди Евро неправомерно) и ми е интересно дали това ще се отрази на Ковид политиката им. По принцип правителството  остава на власт, но с Ограничения.

В още един дом за възрастни е открит  Британският щам. Заразяването е станало буквално за часове.

# 13 373
  • София
Много починали. Продължават да окапват хората. Cry
Днес четох , че шефът на Александровска за Февруари твърди че ни чакал нов бум. Как го реши? Сега няма ръст...

# 13 374
Ами това е естествения ход на една пандемия. Няма нужда да се хвърля боб.

# 13 375
В Ломбардия от неделя минаваме пак в червена зона (най-високото ниво на затваряне), децата ни от прогимназията пак минават на ДО (след Коледа бяха присъствено цели 7 дни), а и те имат да завършват с матури. Гимназистите не са виждали живо училище не знам от кога. Студентите пък никога. Само малките ходят.
Майки от класа на сина ми се организрат за мирен протест в понеделник - искат да закачат лозунг на оградата "Искаме да ходим на училище".
Аз не мога да понасям ДО и го намирам за много ощетяващо. Също така не вярвам, че децата разнасят вируса повече от другите възрастови групи и това се вижда по статистиките на брой заразени по възраст. Но въпреки това не мисля да ходя на протеста, понеже не сме в червена зона просто така и не ми се скача срещу мерките в този момент. 😕

Скрит текст:
Разпределение на новите случаи на заразени по възраст за периода 21 декември - 3 януари.
За справка: Преди коледната ваканция училищата бяха отворени за средния курс за около месец. Малките през този учебна година никога не са спирали. Но пък всички студенти, които познавам, не са били на живо в университет от края на февруари.  

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 02:12 от Barbabeau

# 13 376
https://www.google.bg/amp/s/novini.bg/amp/zdrave/bolesti/640482 Някои прогнози за ковид са доста мрачни като на този испански имунолог например. Той смята, че и Коледа 2021 може още да не сме свалили маските. И това е в най-добрия случай. Според него нямало как да се сбъдне амбициозният план на правителството относно ваксинирането на 70% от населението до лятото.

# 13 377

Правителството на Нидерландия падна (причината е афера с детски надбавки, която започна с едни български мафиоти, които изтеглиха стотици хиляди Евро неправомерно)

Правителството на Нидерландия падна, защото десетки хиляди семейства в продължение на години са били неправилно обвинявани в измама и отделно е трябвало да връщат бенефитите.

https://www.dutchnews.nl/news/2021/01/dutch-government-collapses … -benefit-scandal/

# 13 378
  • София
Днес четох , че шефът на Александровска за Февруари твърди че ни чакал нов бум. Как го реши? Сега няма ръст...

Ako се настани британския щам тук и пуснат всички ученици без маски и подсмърчащи, за да го разпространят едно хубаво, то нищо чудно края на февруари да има бум.
Сега 1-4 клас с маски ли седят в часовете?

# 13 379

Ako се настани британския щам тук и пуснат всички ученици без маски и подсмърчащи, за да го разпространят едно хубаво, то нищо чудно края на февруари да има бум.
Сега 1-4 клас с маски ли седят в часовете?
То групите ученици не са спирали да се разхождат напред- назад, въпреки че не са на училище. Даже ми прави впечатление, че и в студа кръстосват улиците големи групи тийнове. Обикновено са много шумни  - то са крясъци, смях, бутане един в друг. Точно тийовете са главните неносещи маски в ГТ. Та няма да ме учуди евентуално покачване след тръгването на училище и на по-големите. От 1 до 4 клас не са с маски в часовете.

Общи условия

Активация на акаунт