COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 153
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 470
  • Индия/България
Bandit Queen, много интересен разказ.
Това, което си описала за трасиране и лечение за абсолютно всички ли се отнася? И за бедните?
Да, Калинка, и бедните се  лекуват и тестват наравно с останалите-   по една правителствена програма, която беше приета още през април 2020 (за нея  бях писала някъде в предишната тема). Позитивните тестове и хоспитализацията на тези хора, (населяващи главно гета, села, местности, бедни и недоразвити региони от страната) влизат в детайлната статистика под графа "rural India". Веднага след пламването на  гетата в Мумбай, правителството възложи на щатите да обезпечат болниците си за разширен прием на  пациенти от  уязвимите (бедни) зони в тях и особено на  щат Бихар, който сам по себе си попада целият  в  тази категория и там е пълен батак.   В началото в тези области имаше силни брожения, защото населението в голямата си част е неуко и отказваше да спазва насоките. Отказваха да се тестват, камо ли да се лекуват,  налитаха на бой над медицинските лица, рушаха Ковид центровете. Голям зор видя полицията. В крайна сметка с помощта на медиатори се  разкриха Ковид пунктове дори в тези региони. Даже им обособиха и изолационни центрове, защото фамилиите там са от 20членни нагоре, за да карантинират всички ( все пак някой трябва да работи). Аз все още смятам обаче, че статистиката за тези региони е крайно изкривена, защото много от хората там крият симптоми, лекуват се на своя глава с Аюрведа и мантри и смъртността си остава скрита, въпреки че държавата законно е уредила въпроса бедните да не остават без медицинска грижа. Мисълта ми е, че дори да е така,  това не гарантира нищо. Всичко в крайна сметка опира до нагласата на  човека..даже не до човека, а до егото му..за жалост. 
Ето тук има едно проучване специално за бедните зони ( от 22декември е), което е установило, че в 3 от всеки 4 домакинства на най-бедните региони в Южна Индия е имало поне по 1 ковид заразен през последните 3месеца като  2/3 от тях са били лекувани в държавни болници, а 11% в частни такива. По отношение на карантината - 73% са били настанени в изолационни центрове и 27% са били карантинирани по домовете си.
https://www.businessinsider.in/india/news/in-south-india-three-o … show/79852518.cms

Днес със старта на масовата ваксинация в Индия Туристическия бранш на страната спешно е изискал от правителството да въведе и узакони  нов протокол, позволяващ на ваксинираните граждани да пътуват със съответния здравен сертификат  свободно и без ограничения както в страната, така и в чужбина. Струва ми се, че това ще бъде горещата тема в следващите дни...
https://www.hindustantimes.com/india-news/demand-to-set-new-prot … 94364782-amp.html

В следобедните новини споменаха също, че производителите на местната индийска ваксина Барат Биотех са готови и ще поемат компенсацията на евентуални тежки странични ефекти от ваксината си. Това решение е било взето, след като много от болниците тази сутрин са настоявали да се ваксинират с ваксината на Астра Зенека и са отказвали Коваксин (местната) поради незавършени изцяло  клинични изпитания.

https://indianexpress.com/article/india/bharat-biotech-covid-19- … cts-7148963/lite/

# 13 471
Абсолютно ! Браво Бояна, много добре си го описала. Присъственото обучение е много важно за малки и големи ученици. Освен ако разни теории на конспирациите не се окажат вярни и се готвим да навлизаме в дигитален свят, в който всичко е дигитално. Тук в Австрия се обсъжда и занапред 20 % от обучението да е дигитално и за мен това е плашеща тенденция. После да не стане 50% или пък 100%. И някои родители го адмирират това и контрират противниците на тази идея , че трябва просто да влязат в крак с времето, това било бъдещето, трябвало да свикваме. И се чудя - бъдещето не го ли правим ние ? Явно трябва ние като родители силно да окажем натиск за ограничаване на дигитализацията в тази сфера.
Извинявам се, че коментарът ми не е пряко свързан с Корона вирус и заболяването, което причинява.

Напротив, съвсем е свързан коментара ти с темата. Голямата борба с този вирус е всъщност борба за и против дигитализацията. И да, зависи и от нас.

# 13 472
  • При семейството си
Чека, преди време имаше един страхотен твой пост пак по тази тема. Модератор тогава прецени и го изтри, защото темата не била за ДО. Нищо, че в БГ е една от основните мерки.
Знам за фирма, която е осигурила от началото на пандемията у нас на социално слаби семейства, училища и изобщо нуждаещи се 900 устройства (РС и лаптопи). А колко други правят същото.

Относно разтоварването и болниците - имам двама близки с усложнения и Ковид, други близки с други заболявания и усложнения. Нито едните, нито другите получават адекватна медицинска помощ. Хвърлили са младоците на първа линия и само хокат пациентите, че ги били разболели, разболяват, както и че самите пациенти са имали неблагоразумието изобщо да се разболеят.
Детето ми, което е с проблеми, след една среща, сигурно ще продължат да го “обследват” по телефона, защото нали...Ковид има все пак.

# 13 473
  • София
Радио Китай: Защо западните медии премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с „Пфайзер”?
Толкова голям брой смърти заслужават внимание, но Западът се опитва да ги опровергае, твърди поднебесната медиа

"Защо водещите западни медии колективно премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с ваксината на Пфайзер?". С това скандално заглавие излезе днес Радио Китай в опит да подчертае, че тяхната ваксина е по-сигурна и безопасна. Ето какво още пише медиата:

На 14 януари новината, че в Норвегия 23-ма възрастни са починали след инжектиране на ваксината на Пфайзер, бе като взрив в медиите. Местните контролни органи на лекарствените продукти потвърдиха, че причина за смъртта на 13 от тях са страничните ефекти от ваксината. До момента само 25 000 души в Норвегия са били инжектирани с ваксината на Пфайзер, а 23-ма починали се счита за сериозна цифра. Същия ден в Германия също бе съобщено за смъртта на 10 души получили доза от същата ваксина. Във Франция също има един починал. За тези случаи обаче съответните институции в Норвегия, Германия и други държави се фокусират върху смъртните случаи на възрастни с основни заболявания. Според Норвегия е "очевидно, че тази ваксина не е много рискована", а мерките, които трябва да се предприемат като отговор, е да се актуализират насоките за ваксиниране на хората на възраст. Още по-изненадващо е, че водещите западни медии почти не казват нищо по този въпрос, което е в пълен контраст с вдигания от тях шум за "ненадеждността" на ваксините на други страни, като Китай например. Разработената от Пфайзер и германската компания Биотек ваксина срещу новия коронавирус в момента е сред одобрените за масова ваксинация на много места по света. Толкова голям брой смъртни случаи заслужава внимание, но Западът се опитва да ги опровергае.

Професор Ян Джънцю от Института по вирусология към медицинския факултет на Уханския университет каза, че ваксините на Пфайзер са на базата на mRNA технология. Основната разлика с инактивираните е, че те са предимно терапевтични. Ако пациентът е заразен с новия коронавирус или има други заболявания, хетерогенният протеин, произведен от ваксината, може да предизвика алергични реакции и дори други странични ефекти, а също така да влоши основното заболяване. Това е признат недостатък на mRNA ваксините.

Повечето от китайските ваксини в момента обаче са предимно инактивирани и са много по-безопасни. Това е така, защото производственият процес е по-зрял и се използват предимно като превантивна мярка. Затова вероятността от странични ефекти и смърт е много по-малка.

Експерт, който пожела да остане анонимен, заяви, че на фона на все повечето случаи на сериозни странични реакции и дори смъртни случаи след ваксинацията, Западът продължава да твърди, че няма нищо общо с ваксината или, че причината е неясна, като същевременно подчертава, че починалите са възрастни хора с различни основни заболявания. "Защо те не подчертаха това преди пускането на ваксината? Защо западните държави в началото ваксинират хората на възраст?", пита експертът.

Източник: https://dnes.dir.bg/svyat/radio-kitay-zashto-zapadnite-medii-pre … inirani-s-pfayzer

Ясно е, че мръсната игра продължава.
Аз обаче продължавам да си мисля, че печеливши ще излязат точно Астра - Зенека и ваксините от този тип.

# 13 474
  • Далечният изток
В Сърбия днес доставиха 1 милион дози ваксини на китайската компания "Синофарм"

Партида от китайската ваксина на компанията "Синофарм" в размер 1 милион дози пристигна в Сърбия, съобщи ТАСС. Самолетът с ваксините кацна тази сутрин на белградското летище "Никола Тесла". В церемонията по посрещането на ваксините участваха президентът на Сърбия Александър Вучич и посланичката на Китай в Белград Чен Бо.

На 24 декември в Сърбия започна ваксинация с препарата на американската компания Пфайзер. На 31 декември Агенцията по лекарствата на Сърбия разреши прилагането на руската ваксина "Спутник V" , а от 6 януари започна ваксинирането с руската ваксина. В страната са пристигнали 2,4 хиляди дози от руската ваксина, а в края на януари се очакват по-големи доставки.

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2344574

# 13 475
  • на пъпа на Златията
Абсолютно ! Браво Бояна, много добре си го описала. Присъственото обучение е много важно за малки и големи ученици. Освен ако разни теории на конспирациите не се окажат вярни и се готвим да навлизаме в дигитален свят, в който всичко е дигитално. Тук в Австрия се обсъжда и занапред 20 % от обучението да е дигитално и за мен това е плашеща тенденция. После да не стане 50% или пък 100%. И някои родители го адмирират това и контрират противниците на тази идея , че трябва просто да влязат в крак с времето, това било бъдещето, трябвало да свикваме. И се чудя - бъдещето не го ли правим ние ? Явно трябва ние като родители силно да окажем натиск за ограничаване на дигитализацията в тази сфера.
Извинявам се, че коментарът ми не е пряко свързан с Корона вирус и заболяването, което причинява.

Напротив, съвсем е свързан коментара ти с темата. Голямата борба с този вирус е всъщност борба за и против дигитализацията. И да, зависи и от нас.
Бъдещето е дигитилизацията , другото е минало.
Точно тоя вирус изисква по бързо навлизане на бъдещето- дигитилизацията.
Ако не искаш да живееш в миналото на социал- колкото реши обществото   от колко имаш нужда да живееш ,  , ще трябва да се дигилитизираш и да се социализираш в  дигитална среда.
Разбира се че от всеки зависи как иска да живее.

# 13 476
Скрит текст:
Радио Китай: Защо западните медии премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с „Пфайзер”?
Толкова голям брой смърти заслужават внимание, но Западът се опитва да ги опровергае, твърди поднебесната медиа

"Защо водещите западни медии колективно премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с ваксината на Пфайзер?". С това скандално заглавие излезе днес Радио Китай в опит да подчертае, че тяхната ваксина е по-сигурна и безопасна. Ето какво още пише медиата:

На 14 януари новината, че в Норвегия 23-ма възрастни са починали след инжектиране на ваксината на Пфайзер, бе като взрив в медиите. Местните контролни органи на лекарствените продукти потвърдиха, че причина за смъртта на 13 от тях са страничните ефекти от ваксината. До момента само 25 000 души в Норвегия са били инжектирани с ваксината на Пфайзер, а 23-ма починали се счита за сериозна цифра. Същия ден в Германия също бе съобщено за смъртта на 10 души получили доза от същата ваксина. Във Франция също има един починал. За тези случаи обаче съответните институции в Норвегия, Германия и други държави се фокусират върху смъртните случаи на възрастни с основни заболявания. Според Норвегия е "очевидно, че тази ваксина не е много рискована", а мерките, които трябва да се предприемат като отговор, е да се актуализират насоките за ваксиниране на хората на възраст. Още по-изненадващо е, че водещите западни медии почти не казват нищо по този въпрос, което е в пълен контраст с вдигания от тях шум за "ненадеждността" на ваксините на други страни, като Китай например. Разработената от Пфайзер и германската компания Биотек ваксина срещу новия коронавирус в момента е сред одобрените за масова ваксинация на много места по света. Толкова голям брой смъртни случаи заслужава внимание, но Западът се опитва да ги опровергае.

Професор Ян Джънцю от Института по вирусология към медицинския факултет на Уханския университет каза, че ваксините на Пфайзер са на базата на mRNA технология. Основната разлика с инактивираните е, че те са предимно терапевтични. Ако пациентът е заразен с новия коронавирус или има други заболявания, хетерогенният протеин, произведен от ваксината, може да предизвика алергични реакции и дори други странични ефекти, а също така да влоши основното заболяване. Това е признат недостатък на mRNA ваксините.

Повечето от китайските ваксини в момента обаче са предимно инактивирани и са много по-безопасни. Това е така, защото производственият процес е по-зрял и се използват предимно като превантивна мярка. Затова вероятността от странични ефекти и смърт е много по-малка.

Експерт, който пожела да остане анонимен, заяви, че на фона на все повечето случаи на сериозни странични реакции и дори смъртни случаи след ваксинацията, Западът продължава да твърди, че няма нищо общо с ваксината или, че причината е неясна, като същевременно подчертава, че починалите са възрастни хора с различни основни заболявания. "Защо те не подчертаха това преди пускането на ваксината? Защо западните държави в началото ваксинират хората на възраст?", пита експертът.

Източник: https://dnes.dir.bg/svyat/radio-kitay-zashto-zapadnite-medii-pre … inirani-s-pfayzer

Ясно е, че мръсната игра продължава.
Аз обаче продължавам да си мисля, че печеливши ще излязат точно Астра - Зенека и ваксините от този тип.
Точно за това влязох в темата. Вчера /ако не се лъжа/ PURE даде тази информация, че след първа доза ваксина, хората в дома са се разболели, но не и починали.
Дали не е фейк!

# 13 477
UK. Миналата седмица ваксинираха възрастните хора в нашия дом. Доста от тях я понасят тежко. Вдигнаха температура, лошо им е, болки в тялото, успани са, гадене и повръщане, виене на свят, като станат се люшкат като пияни - имаме 3 падания с две счупвания за 2 дни, загубиха апетит, 2 вдигнаха рязко опасно високи нива на кръвна захар и ги приеха в болница. Сякаш пак ми се повтаря тоя кошмар през юли и август, когато всички бяха болни. Правят ни по 3 теста седмично -2 латерални и 1 PCR. Някои колеги, които се ваксинираха също се оплакват, че не се чувстват добре и на повечето тестовете са положителни пак. То ни да си сложиш ваксина, ни да не си сложиш. Утре съм на работа, ще ги видя как са.
Моя приятелка ит Лондон от началото на пандемията си работи в Лидл, много е съвестно момичето, спазва си всички мерки. От 24-ти декември е в отпуска и е ходила само до магазина, пак с маска и дистанция и около 6-7 не се почувства добре, направи си тест-положителен е. Лекува се вкъщи, леко го кара засега, само с температура 37,5 и без никакви други симптоми. Аз преди няколко дни ходих до магазина и що народ видях, че и възрастни,  без маска или под носа. Една бабка ме обиколи 13 пъти докато си избере компот от рафта - без маска.
Какво искаш да кажеш с това, че тестовете са им положителни пак? На едни и същи хора ли са положителни отново? За повторно заразяване ли става въпрос? Или че просто имате отново положителни тестове сред персонала?
    Страничните реакции от ваксината ми изглеждат сериозни. Някъде има ли обяснение на какво се дължи това?
    Принципно е нормална реакция да има температура, треска и болка в мускули и стави... Но чак да залитат или да качват захарта...

# 13 478
Толкова голям брой смърти заслужават внимание, но Западът се опитва да ги опровергае, твърди поднебесната медиа.
Конкуренцията за пазарен дял е бясна, спор няма. Става дума за огромни пари. След смъртните случаи в Норвегия в интерес на истината от вчера вече препоръчват да не се поставят ваксини на най-възрастните с най-крехко здраве. Смятат, че рискът надвишава ползата.

Германия пък смята да пусне през следващата седмица "места за принудително пребиваване" за такива, които отказват да спазват карантина. Вестник Билд ги нарича "затвор за лица, които се противопоставят на карантината". "Според Министерството на вътрешните работи, раздел 30 от Закона за защита срещу инфекции предвижда принудително настаняване на възразяващи в заключена болница или друго подходящо жилище."
Тази мярка за сега ще е крайна и ще изисква съдебно решение, но все пак.... това до скоро беше в сферата на конспирациите.
https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/gesundheit-dresden-einric … 1-210115-99-42550

# 13 479
  • ВАРНА
Близка роднина мед.лице в много голяма болница  ваксинирала  се  еоще в първия възможен ден преди 15 дни - вече 15 дни от ваксинирането   е в перфектно здраве -  на 59 г. е...няма никакви заболявания  с леко наднормено тегло - но нормално за напредналата и възраст.

Не имала и преди и след ваксинирането теммп. 37 гр. и повече...не е имала алегични реакциии преди и след и прочие.

Не знам с всички ли е така...как е що е за друго....съобщавам факт - реален....нищо повече.

# 13 480
  • Vildbjerg,DK
Здравейте
Бих искала да попитам следното – две седмици след първа ваксина ( Пфайзер ), дали би се отразило при направен антигенен тест–кръвен ( в смисъл да отчете такива ) или трябва да се изчака две седмици след втора доза?

# 13 481
  • София
Моята лична лекарка - на 79 години, практикуваща в III-ДКЦ, до седмица очаква втората си доза от Файзер. Сподели, че се чувства перфектно. Изготвя предварителни списъци и записах майка ми, която е на 72 г. със сърдечно-съдово заболяване...много се чудя, но.... така или иначе, вероятно хората от тия списъци ще са с астра-зенека.

Аз не мога да разбера, признавам си, гледам и по съседни теми - каква е тая хистерия, сложили си първа доза, 2 седмици след това тичат за антитела?!
Абе, казаха ви го бе, 2 седмици след втората доза би трябвало да имате имунитета. Би трябвало.

# 13 482
  • Vildbjerg,DK
Любопитство – това е:-)) А що се отнася до двете седмици след втора доза – въпросните 95% процента се достигат тогава ( отново според производител )
Както и да е - интересно ми беше просто, но ще разбера след теста така или иначе. Хубав ден на всички:-)

# 13 483
В страни като Германия, Франция, Великобритания, Австрия е много скъпо затварянето на училищата, защото 30-40% говорят друг език вкъщи.
За съжаление не само говорят друг език, но и не желаят да се интегрират. Ако има желание, няма проблем. Пример от преди 35 и повече години.

Примерът е 35 годишен и не е релевантен. Нито това, че в къщи се говори друг език, означава липса на интеграция, освен ако под това се няма предвид, че отказваш да ядеш кнедли и цвекло със захар.

# 13 484
  • Leeds, UK
geizer, на част от ваксинираните колеги тестовете просто дадоха положителен резултат след ваксиниране. Изолираха се вкъщи до следващ негативен резултат. Не са болни, просто имат неразположение след ваксината. На следващото тестване бяха с негативен вече. А за мен възрастните хора, които имат някакви реакции след ваксината си е нормално. Просто те са много възрастни, нормално е като ти се вие свят да залиташ и да падаш, като си на 90 години, не е като да си на 60. Като паднеш на тази възраст е много лесно и да си счупиш нещо. А двете жени, които вдигнаха така захарта, са с диабет втори тип, от години са при нас и ги контролираме с диета и лекарства - метформин. Не са стигали до болница досега. Около 7-8 човека са дето са с лека температура, все им се спи, някои са и объркани къде са и какво се случва, загубиха апетит. Никой не е казал, че ще умрат, но си е притеснително, все пак се грижа за тях. А това може да се случи и на хора, които не са в дом. Просто там има концентрация на възрастни и се наблюдават повече реакции.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 15:10 от Happy Bella

Общи условия

Активация на акаунт