COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 652
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 695
  • София
Shatzi, съболезнования. Просто...няма какво да се каже.

# 13 696
Съболезнования... сила и кураж.

# 13 697
За онзи човек дето писах, че е без  Ковид и никаде  не го приеха
Лошо е, че е моя съпруг.
Отиде си
Жестоко е. Shatzi, бъди силна. Съболезнования.

# 13 698
О боже, Shatzi ужасно! Да му е светло на душата! За всички вас кураж! Аман от безхаберие и нищоправене. За сметка на човешки животи Sad

# 13 699
  • Другата България
Лошо е, че е моя съпруг.
Отиде си
Не знам какво да кажа....
Всъщност знам, но няма да го направя.
Съболезнования!

# 13 700
  • София
Скоро ще стане година от както коментираме пандемията Ковид-19,
..всички специалисти до сега казват, че спасението е във ваксинирането,
лично аз нямам колебание да се ваксинирам след като е разработена и одобрена
от когото трябва,обадих се на ЛЛ да питам кога ще мога да се ваксинирам
защото не съм от рисковата възраст и контактна от първа линия..и останах изненадана,
каза ми да изчакам руската Спутник,/не знам кога ще я внесат,сега преговаряли/
защото тя не заразявала* а вкарвала направо антитела
и второ - преди ваксинирането /когато и да е/ да си направя тест,но не с направление ,а платен
защото може да съм преболедувала без да разбера!?!..е-е-е как така питам, отговарят ми ,че без такъв тест
няма да ме ваксинира*..
сега по новините на НТВ чувам че ваксинираните с двете дози ще имат имунитет 6 мес,
другите които вече са прекарали заразата - 3/5 мес,което означава че в края на годината
ще сме в изходна позиция,защото масовата,безплатна и доброволна имунизация
няма как да се реализира  до средата на годината..
Това в България ли е?
Нещо много ви майтапят. Да не говорим за шестте месеца, и пък най-вече за Спутник (не че имам против руската ваксина, просто не е и не предстои (засега) да се одобрява).
Но може да пишете от Сърбия, де...

# 13 701
  • София
Лошо е, че е моя съпруг.
Отиде си

Съболезнования, Shatzi.

Ето още една жертва, която обяснява излишната смъртност.

# 13 702
  • София
Лошо е, че е моя съпруг.
Отиде си

Светъл път за него и кураж за теб!

# 13 703
Един въпрос искам да изясня, когато Великобритания одобри ваксината на Pfizer/BioNTech все още трябваше да спазва правилата на ЕС и затова използваха процедурата за извънредна употреба (Emergency Use Authorisation), която позволява дадена страна-членка да одобри временно ваксина по своя преценка, като освобождава производителя от административна и гражданска отговорност. Това по своята същност не е одобрение на ваксина, а временно одобрение за прилагане на неодобрена ваксина при извънредна ситуация, която остава нелицензирана и не може да бъде пусната на пазара. Подобни процедури съществуват и в други страни по света включително и в САЩ и там вече си има и съответните особености. 

Ваксините одобрени в ЕС в момента обаче използват процедурата за одобрение под условие (Conditional Marketing Authorisation), която е централизирана ускорена процедура с текущ контрол (rolling review) на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) и производителя носи същата отговорността като при стандартно одобрение. Тук говорим за лицензирана ваксина с разрешение за една година, което може да се подновява периодично и производителя е задължен да прави допълнителни проучвания през този период за потвърждение, че баланса полза/риск се запазва положителен.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_20_2390

Сега за тези, които много искат руска, китайска, индийска или каквато и да е друга ваксина, първата процедура дава такава възможност, но не виждам нито желание, нито капaцитет за такова нещо у нас.

# 13 704
  • София
Оо, Шатци, съжалявам, ех, живот. Не е справедлив.
Бог да го прости човека. Дръж се.

# 13 705
  • Там,където се събуждам щастлива.
Shatzi, моите съболезнования. Знам какво ти е, когато загубваме някого от семейството, заради системата. Моят баща го приеха и го изписаха заедно със смъртната му присъда. Мислех да ходя за обяснение. Отказах се.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 00:03 от Kalinka

# 13 706
Съболезнования Cry

# 13 707
Мойте съболезнования !Толкова е тъжно всичко!Прегръщам те силно!

# 13 708
Рязък спад в броя на тежко болните над 60 години
Канал 12 на израелската телевизия съобщи за рязък спад в броя на хората над 60-годишна възраст сред тежко болните коронавируси.
През последните дни нивото на тежко болните пациенти на възраст над 60 години в общия брой заразени хора е намаляло от 2,5% на 1,5%.
Рони Гамзо, директор на болниците в Ичилов в Тел Авив и бивш координатор на борбата срещу коронавируса, каза: „Намираме се на последния етап от коронавируса. Израел, с мащаба на кампанията за ваксинация, показва на света стратегия за преодоляване на кризата. Свикнали сме с факта, че 2,5% от заразените са тежко болни над 60 години и изведнъж тази цифра е спаднала. 1,5% е нещо безпрецедентно. Не съм виждал подобно нещо през целия период на епидемията. "
Повече от два милиона израелци получиха първата доза от коронавирусната ваксина, а над 225 000 получиха втората. Министерството на здравеопазването казва, че 5,2 милиона израелци ще бъдат ваксинирани до края на март.
Най-малко 75% от хората на възраст над 60 години са получили първата си ваксина срещу коронавирус. Намаляването на нивото на тежко болните пациенти показва, че дори първата доза има значителен ефект върху честотата.
https://www.facebook.com/groups/science.in.crisis/permalink/434607827736326/

# 13 709
Shatzi, съболезнования...

Общи условия

Активация на акаунт