COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 208
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 900
Къде е раят за изтерзаните души на нашенци, уморени от мерки и забрани:
Остров Занзибар, който е част от източноафриканската държава Танзания, изведнъж се превърна в любима туристическа дестинация. Причината: за влизане в страната дори не се изисква негативен PCR-тест. Към Занзибар се отправят и все повече българи. Директни чартърни полети отлитат от София за острова, а туроператори дори поискаха откриване на изборна секция там, тъй като стотици българи вече имат резервиран полет за началото на април, когато ще се проведат парламентарните избори.
Още в началото на пандемията президентът на страната Джон Магуфули отказа да въведе мерки за нейното ограничаване. Когато на 16 март 2020 година беше потвърден първият случай на Ковид-19 в страната, президентът Магуфули оспори резултата от теста. “Той каза, че средствата за тестване са произведени от западни компании и са програмирани така, че да дават положителни резултати”, разказва за ДВ Табит Якоб от университета в датския Роскиле. През май 2020 пък обясни, че Танзания била победила коронавируса с молитви. Паралелно с това източноафриканската държава залага на лечението с традиционни билки.
От декември насам обаче страхът в страната расте. Все повече хора умират в резултат от заболяване, наричано “остра пневмония”. Два случая на южноафриканския щам на вируса, за който се смята, че е по-силно заразен, бяха потвърдени през януари при датчани, връщащи се с полет от Танзания.

от ТУК
Не коментирам президента Магуфули, защото не ме интересува. Но какво трябва да мисля за нашенци, които рискуват да се заразят там и да донесат южноафриканския щам като армаган на близките си в България? А и не само на близките си, ако се стигне до там... Не знам, не мога да разбера такъв начин на мислене, честно.
Нум, един мой познат се беше ентусиазирал за Малдивите, но в момента болен повече от седмица под карантина в къщи и на цял куп лекарства... И доста стресиран и уплашен.

# 18 901
В Занзибар не е ли силно вероятно точно с южноафриканския щам да се срещнат въпросните туристи евентуално?

# 18 902
  • София
Викаш - щом е разрешено, значи не се налага да мислиш сам дали рискуваш нещо или не?

Не можеш да вменяваш вина на някого за действия, които са напълно законни и разрешени.

# 18 903
Трябва да направим всичко възможно, за да намалим скоростта на разпространение на пандемичния процес. Това включва 2 неща - мерки и ваксинация", категоричен бе пулмологът — мнение на д-р Симидчиев.

# 18 904
Трябва да направим всичко възможно, за да намалим скоростта на разпространение на пандемичния процес. Това включва 2 неща - мерки и ваксинация", категоричен бе пулмологът — мнение на д-р Симидчиев.
Това добре, ама и аз искам да знам кои са тия училища, в които не носят маски?

# 18 905
Това добре, ама и аз искам да знам кои са тия училища, в които не носят маски?
Ами, не мисля, че тук е удачно да се споделя с такава конкретика. Аз ще направя опит да подам сигнал, ако може да помогнете със съвет как да стане, за да не ги предупредят.....лошото е, че не може да е само в това училище, надали е прецедент. Същевременно , съмнявам се, че ще приемат анонимен сигнал, но понеже дъщеря ми учи там, не ми се ще да давам имена, опасявам се, че ще кажат на директора от кого е.

# 18 906
  • София
Значи правилната формулировка е: знам за едно училище, в което двама от целия клас са с маски. А не обобщаващото: при гимназистите /общо, т.е. навсякъде, масово/ двама от целия клас са с маски и "който мисли иначе, се заблуждава". Някак си ... заблуждаващо е.

# 18 907
На мене пък ми е чудно кое е това българско училище, в което целият клас бил с правилно поставени маски. 😁
Например в училището на нашата гимназистка самите учители им казали: "Ама, деца, махнете ги тези маски!"
В същото училище класният след видимо недобро здравословно състояние отсъствал 14 дена. През това време плъзнал слух, че е болен от К-19, но учителите отричали: "Деца, няма такова нещо.". Е, същият класен след месец и половина отсъствал от онлайн часовете, защото дарявал плазма.
Същото училище, в което през октомври масово децата от класа на нашата гимназистка ходели болни на училище, но никой нищо не им казал, камо ли пък да ги върне.
Училище, в което учители гордо заявяват на учениците си, че нито антигенни тестове ще си правят, нито ще се ваксинират...

# 18 908
Не разбирам защо така се държат учителите?
За някои лекари ми е ясно, че имат частни кабинети и им е финансово изгодно да лъжат, че е грипче, за да не губят клиентела.

# 18 909
https://www.presstelegram.com/2021/02/10/double-masking-can-bloc … utm_medium=social
Учените са установили, че носенето на маска от плат върху медицинска такава, като например синя хирургична маска за еднократна употреба, може да блокира от отделяне в пространството до 92,5% от потенциално инфекциозните частици, защото създава по-плътно прилагане и елиминира опасността от протичане.

# 18 910
  • Пловдив
За денонощието:

1070  нови случаи от 11816 теста,
34 починали,
3297 хоспитализирани,
293 в интензивно отделение.

# 18 911
  • София
Ще споделя мои наблюдения относно вируса, които са много странни. Дано науката изучи този вирус, защото има неща, които й убягват, иначе нямам обяснение. Трима млади мъже, всичките около 40-те, от една приятелска компания. Единият с диабет, физическа форма, която може да бъде по-добра и други двама без заболявания, в добра форма. При тях единият е с положителен тест, а другият с отрицателен. Мъжът с диабет прекара вируса много леко, без усложнения и хоспитализация, при мъжът с положителен тест тежко усложнение, за съжаление, отпреди НГ е в кома в Пирогов. Sad Вторият е с тежка пневмония, хоспитализиран във ВМА, странни показатели, които трудно се повлияват към момента. Подробности за показателите не знам. Моля се и двамата да се възстановят, на момчето в кома приятелката му е бременна. Много е странно всичко. Според мен трябва да продължа да се влагат усилия към проучвания за методи за лечение, не само за ваксини.
В същото време аз не искам затваряния и локдауни, а разум сред хората. Не искам повече дистанционно обучение, то причини тежки психологически и мотивационни вреди на нашия син /например/. Но не разбирам защо родителите се противят на тестовете, все едно гърлени и носни секрети досега не са вземали на децата им. Не разбирам и бг работодателите, по мои наблюдения те се дърпат, които не пускат служителите си да работят от вкъщи. Одобрявам всички алтернативни мерки за пазене, вкл. употреба на чесън, люто, ферментирали продукти, оцет и спирт, малко в кръга на шегата, но не само.

# 18 912
Но не разбирам защо родителите се противят на тестовете, все едно гърлени и носни секрети досега не са вземали на децата им.
Да, моите деца досега не са били тествани по този начин и аз съм твърдо против да бъдат подлагани на такова нещо без причина.
При мен нямаше шест- пет. Работодателят го изискваше антигенния тест. Но щом при учениците е по желанието на родителите, то аз не желая!

За денонощието:

1070  нови случаи от 11816 теста,
34 починали,
3297 хоспитализирани,
293 в интензивно отделение.

От януари не съм следила бройката редовно. Сега от два- три дни пак започнах, защото медицинско лице ми каза, че ще има трета вълна март месец.  Да видим.

# 18 913
....
Да, моите деца досега не са били тествани по този начин и аз съм твърдо против да бъдат подлагани на такова нещо без причина.
....

Сериозно ли без причина? Тази цялата тема явно досега я е нямало - и темата е най-малкото, вирус няма и заразяване няма.

# 18 914
Значи правилната формулировка е: знам за едно училище, в което двама от целия клас са с маски. А не обобщаващото: при гимназистите /общо, т.е. навсякъде, масово/ двама от целия клас са с маски и "който мисли иначе, се заблуждава". Някак си ... заблуждаващо е.

Изобщо не е заблуждаващо. Да не мислите, че е един клас в цяла София? То даже не е само в нейния клас, а си е във всички.Няма причина да е и само в това училище.
Те са си средностатистическа извадка, а не някакво  странно стечение на обстоятелства или изключение. Редът в училищата е горе- долу един и същ. По- скоро тези със стриктни правила са изключение. Сигурна съм, че в повечето училища е така.Правилната формулировка е, че Вие знаете за един клас с маски.

Общи условия

Активация на акаунт