COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 600
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 815
Скрит текст:
Дина64, Вие нали сте ваксинирана?
Младите хора не направиха жертва, а бяха пожертвани Wink
Но за щастие животът винаги побеждава. Младежите са животът и бъдещето е за тях. Естествено че ще правят купони. Да плетат ли?
То имаше идея "младите - на амбразурата, да поемат удара, да направят едно здраво имунно общество", но нещо не се получи.

# 19 816
Фани! Аз съм човек на точните науки и не мога да го кажа така точно! Давам си душата в работата, но се намират хора да ме критикуват - мен лично и професията, но изобщо не ме засяга или демотивира. Не винаги съм на макс, но обичам работата си. Хубаво е да обичаш професията си. Пък като не си я обичаш, иди работи друго.

# 19 817
  • Далечният изток
Забравете за задължителна ваксина или разни дискриминации на база ваксинирани/неваксинирани. Засега ваксините не са одобрени по стандартния ред, а са под условие или спешна употреба. Всеки се подписва че е съгласен и съответно си поема последствията, като държави и фирми производители са освободени от отговорност. След като няма да бъдат компенсирани евентуалните пострадали или да си търсят правата по съдебен ред,  не могат и да ги задължават.

Това изобщо не е вярно. Вече пусках статия по въпроса. Ето я отново, на когото му е интересно:
https://defakto.bg/2021/02/02/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0% … xlzbOsmcF0fQKmqa0

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:01 от AIDA_N

# 19 818
Забравете за задължителна ваксина или разни дискриминации на база ваксинирани/неваксинирани. Засега ваксините не са одобрени по стандартния ред, а са под условие или спешна употреба. Всеки се подписва че е съгласен и съответно си поема последствията, като държави и фирми производители са освободени от отговорност. След като няма да бъдат компенсирани евентуалните пострадали или да си търсят правата по съдебен ред,  не могат и да ги задължават.

Това изобщо не е вярно. Вече пусках статия по въпроса. Ето я отново, на когото му е интересно:
https://defakto.bg/2021/02/02/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0% … xlzbOsmcF0fQKmqa0
Не виждам статията да опровергава моето мнение.

# 19 819
На мен ми е малко мъгла как Израел се уреди с толкова ваксини, как ги закупи и на какви цени, колко бързо даде заявка, получи доставка, успяха да набоцка толкова много хора, че дори четох и че изхвърляли дози (вече все по-малко желаещи имало и някъде оставали ваксини неупотребени в шишенцата)
И се питам как така решиха така бързо и действаха толкова със замах. Като съм чела за Мосад и т.н. разузнаване и очи и уши дето имат където трябва, си мисля, че доста са се подпалили и уплашили от този вирус да предприемат такива мерки, после ваксини и ...те вече може да се каже са си решили донякъде проблема. При това с Пфайзер ваксинират всички, аз мислех че и  Спутник са внесли, ама сега друго чета. Ние докато мигахме , те светкавично действаха.

Има една единствена разлика - на управляващите в Израел им пука за хората там, на управляващите в България... е, знаете как е.

ПП - Оценявам шанса на това мнение да оживее горе долу равен на този на снежна топка в слънчевата корона.

До колкото знам Израел са платили двойна цена за ваксините, затова и са получили по-бързо по-голяма бройка. Или бъркам? Те ли ваксинираха само с Пфайзер и Модерна, а отказаха да ваксинират с АЗ?

# 19 820
  • Далечният изток
Забравете за задължителна ваксина или разни дискриминации на база ваксинирани/неваксинирани. Засега ваксините не са одобрени по стандартния ред, а са под условие или спешна употреба. Всеки се подписва че е съгласен и съответно си поема последствията, като държави и фирми производители са освободени от отговорност. След като няма да бъдат компенсирани евентуалните пострадали или да си търсят правата по съдебен ред,  не могат и да ги задължават.

Не виждам статията да опровергава моето мнение.

Опровергава го, в смисъл, че държави и фирми производители не са освободени от отговорност. А пострадалите могат да си търсят правата по съдебен ред. Тоест обратно на Вашето мнение.

# 19 821
  • София
Тя Мира Радева отдавна се дъни сериозно, но днес беше нетърпима. Аз ако бях на Симидчиев, не знам...
А иначе явно са почнали вече да ваксинират и журналисти - преди малко по БНТ Стефан Щерев се похвали.

# 19 822
Да, медиите се ваксинират в момента-журналисти, оператори, бе кой-как намери и го уредят, зависи от шефа и организацията, но имат възможност и са почнали.
Нали ще отразяват изборите , та... и няма да са с Астра Зенека, сигурна съм.
Тази Мира Радева съм я чувала, ама..но бях чела, че била в един от сезоните на Биг Брадър участник и нещо след него се жалвала , че няма работа , хората не я търсели, сега пак се е появила явно.

# 19 823
  • София
Да, медиите се ваксинират в момента-журналисти, оператори, бе кой-как намери и го уредят, зависи от шефа и организацията, но имат възможност и са почнали.
Нали ще отразяват изборите , та... и няма да са с Астра Зенека, сигурна съм.
Тази Мира Радева съм я чувала, ама..но бях чела, че била в един от сезоните на Биг Брадър участник и нещо след него се жалвала , че няма работа , хората не я търсели, сега пак се е появила явно.
Медиите правят списъци и желаещите посочват коя ваксина предпочитат. Но какво ще получат като им дойде реда, един Господ знае. Назад една съфорумка каза какво се е случило в техния ВУЗ.

# 19 824

Опровергава го, в смисъл, че държави и фирми производители не са освободени от отговорност. А пострадалите могат да си търсят правата по съдебен ред. Тоест обратно на Вашето мнение.
Ако са направени други нарушения го разбирам от статията- ако не са те информирали, не са съхранявали ваксината правилно или не те инжектират правилно например...

# 19 825
yovanka, аз снощи писах, но ме изтриха за приятелче в листата във фб -учителка, тежко боледувала през пролетта-лятото ковид и май дори баща и си беше заминал, тя оцеля.
Снощи се похвали и видях, че си сложила ваксина. Били им казали Пфайзер, на място сложили Зенека, защото първата била малко количество и била за изборните комисии, че били по-рискови и незащитени.  Жената е доволна и на Зенека, но беше обидена. Затова и мисля, че медиите няма да са със Зенека.

# 19 826
  • Далечният изток

Ако са направени други нарушения го разбирам от статията- ако не са те информирали, не са съхранявали ваксината правилно или не те инжектират правилно например...
А Вие "евентуално пострадали" от ваксинация на какво основание очаквате? Ей така да си пострадат просто от самата ваксина? Както виждаме, няма такива пострадали към момента в света, не само у нас.
Ако имате друга информация, официална, може да споделите.

Съвсем скоро ще бъде одобрена ваксината на Янсен. Подали са заявление за разрешение за пускане на пазара, тоест в последната фаза са вече:
https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-condi … 9-vaccine-janssen

# 19 827
  • София
Здравейте. Искам да ви попитам, аз търсих в интернет, но нещо не можах да се ориентирам. Каква глоба се налага за човек който е вкъщи под карантина и не го намерят вкъщи. Благодаря ви предварително.

# 19 828
Съвсем скоро ще бъде одобрена ваксината на Янсен. Подали са заявление за разрешение за пускане на пазара, тоест в последната фаза са вече:
https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-condi … 9-vaccine-janssen
Ваксината на белгийската "Янсен" е показала 66% ефективност
Това е процента срещу "стандартния" вирус, за мутациите явно ще е още по малко.

# 19 829
Каква глоба се налага за човек който е вкъщи под карантина и не го намерят вкъщи.
Доколкото знам за нарушаване на карантина глобата е до 5000лв.

Общи условия

Активация на акаунт