COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 338
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 965
За денонощието:

1349  нови случаи от  11545 теста,
41 починали,
3613 хоспитализирани,
296 в интензивно отделение.

Ами ... катерим и това е.

1246 са вчерашните.

# 19 966
  • Варна
За денонощието:

1349  нови случаи от  11545 теста,
41 починали,
3613 хоспитализирани,
296 в интензивно отделение.

Ами ... катерим и това е.

1246 са вчерашните.
Актуалните, последните са 1246......

# 19 967
17.02. - 1246 новозаразени (PCR 770, БТА 476), 233 342 общо
- 10,79% от 11 545 проби (PCR 6 001, БТА 5 544), 12,83% само от PCR, 8,59% само от БТА
- 24 710 активни случаи, 22 721 карантинирани
- 32 новозаразени медици, 42 новозаразени деца
- 3 613 хоспитализирани (+100), 296 интубирани (+12)
- 41 починали, 9 744 общо
- 564 освободени от карантина и "излекувани", 198 888 общо
- 2332 с Комирнати, 1604 с АЗ и 646 с Модерна нововаксинирани, 24 107 с две дози, 85 920 общо
.
Благоевград  53
Бургас  137
Варна  60
Велико Търново  28
Видин  8
Враца  49
Габрово  8
Добрич  7
Кърджали  9
Кюстендил  55
Ловеч  12
Монтана  14
Пазарджик  29
Перник  22
Плевен  68
Пловдив  72
Разград  5
Русе  21
Силистра  14
Сливен  34
Смолян  17
София  32
София (столица)  369
Стара Загора  22
Търговище  1
Хасково  29
Шумен  48
Ямбол  23

# 19 968
  • Пловдив
Да, коригирах, благодаря.

# 19 969
С този темп на ръст скоро пак ще се омажем.
При стотина хоспитализирани дневно в средата на март ще сме с препълнени болници.
Видя се , че при около 7000 хиляди хоспитализирани започват драмите с местата в болниците и чакащите линейки.

# 19 970
Може ли някой да припомни по колко заразени медици имаше на ден да речем есента? Защото доста изкараха вируса, други се ваксинираха, пък ми се струва, че бройките новозаразени не намаляват особено.. но може и да се бъркам

# 19 971
https://www.hln.be/binnenland/al-drie-besmettingen-vastgesteld-m … evallei~a59b7232/

В полицията на Zennevallei вече са открити три инфекции с вариант на бразилски вариант на корона вируса

Три инфекции с бразилския вариант на корона вируса вече са открити в полицейската зона на Zennevallei. Това потвърждава Марк Снук (sp.a), кмет на Хале.

Редакция 17-02-21, 22:06 Последна актуализация: 22:47 Източник: Белга

Фламандските брабантски общини Хале, Синт-Питерс-Леу и Беерсел принадлежат към Zennevallei. В сряда следобед стана известно, че поне един полицай от полицейската зона е заразен с бразилския вариант. В сряда вечерта този брой беше коригиран на три.

Междувременно общо тридесет положителни случая на корона вече са преброени в полицейското отделение. Някои служители са сериозно болни от вируса, един агент дори е в реанимация.

Анализ
„Разбира се, има шанс някои от 27-те други случая също да са заразени с бразилския вариант“, казва Снук. "Но този анализ ще отнеме няколко дни. Това потвърждава, че сме предприели правилната мярка, за да поставим под карантина всички служители и членовете на техните семейства."

Около 220 служители на полицейската зона са в карантина от този уикенд, потвърждава и Марк Криспел, шеф на полицията в полицейската зона.

Тестване
Този петък всички хора, които са имали отрицателен тест миналия петък, ще бъдат тествани отново. Ако могат да подадат още един отрицателен тест, могат да се върнат на работа през уикенда. Положителните случаи, които не показват симптоми, вероятно ще бъдат подложени на нов тест в началото на следващата седмица.

https://www.hln.be/binnenland/zeker-1-agent-van-politiezone-zenn … variant~ac1b6d4b/

Поне 1 служител от полицейската зона на  Zennevallei, заразен с бразилски вариант

Със сигурност един от служителите на полицейската зона в Zennevallei, който е в карантина от няколко дни, е заразен с бразилския вариант на вируса. Поне един, от 30 агенти от зоната са заразени. Така че има голяма вероятност няколко от тях да са заразени с този бразилски вариант или може би всичките. Всички агенти на зоната и техните семейства са в карантина.

jv 17-02-21, 13:05 Последна актуализация: 19:38 Източник: VTM НОВИНИ

Четири инфекции с бразилския вариант са открити за първи път у нас. Един от тези случаи е агент на полицейската зона на Zennevallei. Там седемнайсет офицери трябваше да бъдат поставени под карантина през този уикенд. Според шефа на полицията Марк Криспел 30 колеги вече са дали положителни резултати. „Вчера чухме в новините, че става въпрос за бразилския вариант“, казва той пред VTM Nieuws. Новият вариант предизвиква безпокойство, тъй като подобно на южноафриканския вариант се казва, че е по-заразен и по-малко чувствителен към антитела.

„Имаме един колега, който е тежко болен и е в болница, и редица други колеги, които смятат, че имат свръх тежък грип, че никога не са се чувствали толкова зле и уморени. Но това варира: има хора, които не чувстват абсолютно нищо, а има хора, които наистина имат сериозни проблеми ”, свидетелства шефът на полицията.

Междувременно членовете на семейството на агентите в карантина също са заразени. „Има и членове на семейството, които са се заразили другаде. Не винаги се дължи на „нашите“ положителни случаи. Това е животно с много пипала ”, обяснява Криспел.

Аларматя в полицейската зона в Zennevallei (Halle / Beersel / Sint-Pieters-Leeuw) се включиха миналата седмица. „Разбира се, случаят е, че редица хора са работили в сряда, четвъртък и петък и че може да са имали инфекции. Защото знаехме какви са резултатите едва в петък следобед ”, каза шефът на полицията. Тогава беше ясно, че това ще бъде южноафриканският или бразилският вариант. Оттогава е определено да е бразилският. Поне един агент е заразен с него, но има голяма вероятност и други колеги да са се разболели от този вариант. Така наречената нулев пациент - човекът, който е източник на инфекциите с варианта - все още не е намерен.

„След това проведохме кризисни консултации в петък вечерта и събота сутринта с намерението да затворим полицейската зона, защото Агенцията за грижи и здраве ни даде много ясно да се разберем, че сме тук с евентуално избухване на клъстери, вероятно дори регионално огнище. И те не искаха да рискуват. " Поради това Агенцията реши, че седемнадесетте служители, които вече са имали положителни тестове по това време, трябва да бъдат изолирани у дома. Техните роднини, служителите, които са получили отрицателни тестове, и техните роднини също трябва да преминат под карантина. Началникът на полицията беше принуден да се обърне към колеги от други полицейски зони и федералната полиция да им помогнат. „Това се получи много добре“, казва Криспел. „Най-малко до събота сутринта интервенциите ще бъдат поети от други полицейски сили от провинция Фламандски Брабант и федералната полиция.“

Онези, които бяха отрицателни, ще бъдат тествани отново в петък и резултатите ще бъдат известни същия ден. Криспел се надява да успее постепенно да рестартира полицейската операция на силите си с тези, които са получили отрицателни тестове. Специализирана фирма за почистване ще почисти задълбочено сградата на полицията. "Най-лошото, което може да ни се случи е, че вирусът отново се промъкне, защото можете да видите, че въздействието може да бъде много голямо."

# 19 972
С този темп на ръст скоро пак ще се омажем.
При стотина хоспитализирани дневно в средата на март ще сме с препълнени болници.
Видя се , че при около 7000 хиляди хоспитализирани започват драмите с местата в болниците и чакащите линейки.
Ами и при 3000 има проблеми, някой наскоро каза, че питал в Токуда и нямало места, на една колежка бащата с големи мъки са го приели в белодоробната тези дни. Добрите новини от днес са, че ваксините на Пфайзер и Модерна са ефикасни срещу африканският вариант + това, че вече има сигурни данни, че спомагат за спиране на разпространението на заразата.

# 19 973
Изхвърлят ли се ваксини?
Цели флакони с ваксини са били изхвърлени в последните дни у нас заради неспазване на дни, часове и списъци за имунизиране, алармираха пред Lupa.bg медици, запознати с процеса. По наша информация има проблем с организацията, при която неявили се по предварително насрочените дати, трудно могат да се запълнят в рамките на деня, когато флаконът с дозите е отворен и трябва да се използва.
https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-izhvarlyat-li-celi-flakoni-s- … s_103526news.html
Аз бях една от неявилите се. Хич не съм доволна от организацията. 100 пъти променяха ден, час и място на ваксинирането. Това е несериозно.

# 19 974
  • София
Може ли някой да припомни по колко заразени медици имаше на ден да речем есента? Защото доста изкараха вируса, други се ваксинираха, пък ми се струва, че бройките новозаразени не намаляват особено.. но може и да се бъркам
Ноември имаше дни с по 200 души на денонощие новозаразен медицински персонал, в т.ч. санитари, шофьори на линейки и пр.
Що се отнася до 7000 болнични легла - крахът на системата настъпва много преди тази бройка....

# 19 975
  • София
При нас винаги организацията е проблем, сериозен проблем. Не знам какво толкова не могат да организират, как чужденците се организират, а ние сме пак на опашката! Една шепа народ сме. Вярно, че е стряскащо да ти се обадят от сутринта за обяд и нататък деня трябва да го проседиш в чакане в навалицата, но пак ще има доста хора, на които по списък като се обадят, веднага ще се явят.  Трагедия пълна, а после ми се бият в гърдите колко сме добре!

Дано ваксините наистина да действат и срещу новите мутации, че иначе не знам как ще я караме. Интересно, в статията за полицаите не се споменава дали са били ваксинирани вече. Сега със заразените това е питанката.
Мен Фаучито и другите покрай него започват да ме дразнят с това за реакциите на ваксината. Нека съм патица, но няма как да приема на доверие това, че щом човек има реакции, значи всичко действало. Признавам, притеснявам се как ще реагирам на втората доза, ама то ни така - ни така.
Някой преди време беше пуснал графика за това какъв е бил ефектът на антителата след първата и след втората доза на файзерската. Ако случайно се разпознае и помни откъде я е взел, моля да ми пусне линк поне на лични.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 05:58 от Andariel

# 19 976
  • София
Аз също ще помоля - някой беше пуснал статия на БГ с разликите между РНК, векторна и антиген ваксина, ако се разпознае - да я пусне или да ми я прати на лично. Огромни благодарности!

# 19 977
И аз се интересувам от темите антитела и ваксини.
МОЛЯ,  нека бъде написано отново в темата, ако не оротиворечи с правилата.
ИНАЧЕ МОЛЯ, и с мен да бъде споделено на лично съобщение.
Благодаря!

# 19 978
  • на пъпа на Златията
Всяко поколение  ще получи своя  урок в живота и ще си тегли от ума.
Парите са най важни . Ще видим колко ще ги получите .
Писменост са измислили човеците , да се чете и да се учи човек . Въпросът е какво се чете .
За сега се чете и му трябва на човек  само това което  носи пари .
Е , ще си  плати всеки за ума си .
Това е война , жестока война . Само да припомня  че някъде прочетох че  преди 100 г   от 35 000 починали 2/3 - ти са били от чума  а тогава е имало и война  от която са починали 1/3 -та .
Това е истината . От ваксина се боледува.

На всеки 9 месеца, както се очертава  ще трябва да боледуваме и с  ваксини и без ваксини .
Здравето е злато . Всичките парици ще трябва  да даваме за здраве. Честито на трудолюбивите, умните,   които не искат  да живеят в 19-ти век .  . .

Канят се вече пенсионери за ваксинация  защото младите не искат да се ваксинират . Така  че има достатъчно ваксини . Така че плачовете за ваксини  отпадат.

Не ни е проблем организацията . 30 процента се отказват   - записали са се , но се отказват да се явят . Поне да вдигнат телефона и да кажат че се отказват .

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 08:20 от rorik

# 19 979
  • София
Още една молба, да давате кратко инфо от брифинга днес, на който предполагам, една от основните теми ще е кво правим с ваксините и що няма желаещи.

Общи условия

Активация на акаунт