COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 194
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 995
  • на пъпа на Златията
Аз пък имам инфо, че с АЗ вече бодат млади, здрави хора, които не са в която и да е приоритетна група, стига работодателят да направи списък и да организира нещата. Явно се чудят къде да пробутат тази ваксина. Иначе аз може да съм конспиратор, но изобщо не вярвам на 100% на това, което ми говорят по тв разни специалисти как АЗ си е супер и всичко е точно. Най-малкото хората се питат "Защо пък точно аз да се ваксинирам с ваксината, която има 60 и не знам си колко процента ефективност и която е съмнително, че работи против новите варианти". Просто тази ваксина трябва да я набоцкат на някого и това е.

От четенето на темата разбирам че младите хора много бурно реагират и на заболяването и на ваксините . Така  че АЗ   я смятам за най добра за сега. И за младите и за старите хора .
Мисля че Кунчев каза  че най добрата ваксина е тази която я има .

# 19 996
Скрит текст:
Аз пък имам инфо, че с АЗ вече бодат млади, здрави хора, които не са в която и да е приоритетна група, стига работодателят да направи списък и да организира нещата. Явно се чудят къде да пробутат тази ваксина. Иначе аз може да съм конспиратор, но изобщо не вярвам на 100% на това, което ми говорят по тв разни специалисти как АЗ си е супер и всичко е точно. Най-малкото хората се питат "Защо пък точно аз да се ваксинирам с ваксината, която има 60 и не знам си колко процента ефективност и която е съмнително, че работи против новите варианти". Просто тази ваксина трябва да я набоцкат на някого и това е.

От четенето на темата разбирам че младите хора много бурно реагират и на заболяването и на ваксините . Така  че АЗ   я смятам за най добра за сега. И за младите и за старите хора .
Мисля че Кунчев каза  че най добрата ваксина е тази която я има .
Да се ваксинира Кунчев с каквото има. Само, че ако Кунчев се разболее /не му го пожелавам/ за него ще има винаги място в най-добрата болница, с възможно най-добро лечение. Лесно се говори, но всички виждаме какво се върши и как.

# 19 997
  • София
Щабът ги ваксинираха с Pfizer, няма какво да ги мислим. Той и Мутафчийски същите ги пее - нищо ѝ нямало на Зенека, супер си била...

# 19 998
Реваксинация има смисъл да се прави само след количествен тест. До колкото бях чела трябва да имаш над 20 единици, за да си защитен, та ако имам над 50 бих почакала още някой друг месец. Ако реваксинацията ще предпазва и от други щамове е различно.

# 19 999
Да ви попитам нещо : Ако сега, днес, ви предложат АЗ, да се ваксинирате незабавно, ще го направите ли ?
Имам чувството, че тази ваксина става достъпна за всички, и ще видите, че в скоро време ще започнат да ви я предлагат, защото ще я има.
И си задавам друг въпрос - ако болшинството , които искат ваксини, не искат АЗ, какво ще стане с тези доставки, които сме платили в България ?

Моля и аз за сводки от брифинга .

# 20 000
Борис Джонсън е казал, че се мисли за повторна ваксинация през есента, третият абзац - https://nova.bg/news/view/2021/02/10/315170/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 9%D1%83-covid-19/

Ясно е, че при нас няма как да стане такава организация, но явно посоката е тази - през няколко месеца.
Борис Джонъсн, струва ми се има предвид реваксинация заради нови щамове. А не, че трайността на ваксината е няколко месеца.

Да, за нови щамове става дума, останах с впечатлението, че това обсъждате - напр. сега с Астра Зенека - в ЮК май предимно с нея ваксинират, - след 6 м. с някоя, която дава по-голяма защита, вкл. към нови щамове.

# 20 001
  • София
tays, аз съм от тези, които вече са на педала и чакат обаждане с какво и къде ще ме боднат. Няма да откажа Астра Зенека, но аз си имам моите аргументи - сравнително млада съм, със силна имунна система, имам си доверие. Питаха ме какво искам, посочих, едва ли ще вземат предвид, още повече, че на първо място съм посочила Moderna, а на второ - Pfizer.
Иначе Зенека ще я продадем/ дарим на някоя бананова република сигурно. Макар че в последните дни бая хора около мен се ваксинираха именно с нея, не познавам отказал се.

# 20 002
  • sofia
Министърът е Доволен...

# 20 003
tays, аз съм от тези, които вече са на педала и чакат обаждане с какво и къде ще ме боднат. Няма да откажа Астра Зенека, но аз си имам моите аргументи - сравнително млада съм, със силна имунна система, имам си доверие. Питаха ме какво искам, посочих, едва ли ще вземат предвид, още повече, че на първо място съм посочила Moderna, а на второ - Pfizer.
Иначе Зенека ще я продадем/ дарим на някоя бананова република сигурно. Макар че в последните дни бая хора около мен се ваксинираха именно с нея, не познавам отказал се.
Ами аз съм от групата над 50.Много си разсъждавам, защото , ако се боцна, ще имам поне някакъв вид спокойствие и защита, по-добре е от нищо. Но дали ще имам защита, или само така ще си мисля, дали ще ме пази от други варианти. Мисля си, че ще се пазя по същия начин , както досега.
На много места млади хора, които имат възможност за тази ваксина, не я искат. Казват - млади сме, здрави сме, ще минем леко вируса, не искаме ваксина със съмнителни резултати.
За мен пък да не говорим.
А аз днес трябва да дам отговор. Не ме питайте кой как иска да ме впише, моля ви.

# 20 004
  • София
За мен подобен отговор от млади хора е твърде самонадеян и клони към глупост. Много е важно, че Зенека предпазва от сериозно протичане на болестта, адски важно е, но хората го подценяват. Ако ще го изкарам, предпочитам да е като грип у дома, а не като двустранна пневмония в болницата.

# 20 005
https://dariknews.bg/novini/sviat/razkriha-kolko-dylgo-ostavat-a … oleduvane-2260650
Главният извод от изследването е, че рискът от повторно заразяване е незначителен, а изкаралите го не могат да пренасят заразата върху околните.

# 20 006
За мен подобен отговор от млади хора е твърде самонадеян и клони към глупост. Много е важно, че Зенека предпазва от сериозно протичане на болестта, адски важно е, но хората го подценяват. Ако ще го изкарам, предпочитам да е като грип у дома, а не като двустранна пневмония в болницата.
Оф, той и синът ми е в това число, че имат и консултант в Ковид отделение. Около твоите години е, малко по- млад.
Неговите аргументи са, че не се знае какво ще развият за в бъдеще, вследствие на ваксината. Па ние сме дърти, и да развием нещо, нямаме цял живот пред нас. Ей такива ми ти. Иначе се пазят зверски.

# 20 007
Тайс, вписвай се, не го мисли за вида ваксина според мен.
Всички, които познавам и не познавам, но знам да са се ваксинирали е едно и също. От днес за утре на пожар, нямат отпуски, така си работят, никой не се е оплакал да му е зле много (само мускулна болка), други по-малки неща...
И при всички (не са много все пак хората) едно и също. Отиват за една уж ваксина било казано и получават друга. Някои са разочаровани от Зенека им се паднало , други са очаквали нея , но са получили Пфайзер

# 20 008
  • София
От брифинга - оплакват се от неявили се за ваксинация, предлагат да почват и фаза 4.
Иначе аз съм карала двустранна пневмония като тийнейджърка, не искам в никакъв случай да повтарям подобно приключение. Възстановяването е трудно, няколко седмици не ти дават никакво натоварване, задъхваш се при качване на стълби, чудо е. Много неща, които тук се споделят след коронавирус, се случват и след пневмония и не е шега работа.

# 20 009
научните изследвания са хубаво нещо, но още по-хубаво е да има разработени достъпни тестове за клетъчния имунитет на индивидуално ниво

защото мен, с ниските антитела, не ме топли особено, че 340 медицински работници, които сигурно ежедневно са изложени на вируса, имат устойчиви антитела 9 месеца, след като моите падат, или пък са изградили клетъчен имунитет, а аз не знам дали имам такъв

индивидуалният статус на всеки човек би дал много по-точна ориентация дали и кога да се подложи на ваксиниране

Общи условия

Активация на акаунт