COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 178
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 010
Има ли някъде списък колко ваксини са получени до момента. Намирам само този прогнозен, в който няма АЗ. https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/kolichestva-vaksini-7-01-2021/ Чудя се защо при получени над 200000 ваксини (до края на месеца трябва да са 400000) има под 100000 ваксинирани. Днес рабрах за един от пунктовете, в които може да се извършват ваксинации, че от началото на седмицата са в готовност, но от РЗИ не им пращат пациенти.

# 20 011
Скрит текст:
tays, аз съм от тези, които вече са на педала и чакат обаждане с какво и къде ще ме боднат. Няма да откажа Астра Зенека, но аз си имам моите аргументи - сравнително млада съм, със силна имунна система, имам си доверие. Питаха ме какво искам, посочих, едва ли ще вземат предвид, още повече, че на първо място съм посочила Moderna, а на второ - Pfizer.
Иначе Зенека ще я продадем/ дарим на някоя бананова република сигурно. Макар че в последните дни бая хора около мен се ваксинираха именно с нея, не познавам отказал се.
Ами аз съм от групата над 50.Много си разсъждавам, защото , ако се боцна, ще имам поне някакъв вид спокойствие и защита, по-добре е от нищо. Но дали ще имам защита, или само така ще си мисля, дали ще ме пази от други варианти. Мисля си, че ще се пазя по същия начин , както досега.
На много места млади хора, които имат възможност за тази ваксина, не я искат. Казват - млади сме, здрави сме, ще минем леко вируса, не искаме ваксина със съмнителни резултати.
За мен пък да не говорим.
А аз днес трябва да дам отговор. Не ме питайте кой как иска да ме впише, моля ви.
Това се питам и аз и затова съм настроена скептично към АЗ.
А за това -  не се знае какво ще развият за в бъдеще, вследствие на ваксината. Па ние сме дърти, и да развием нещо, нямаме цял живот пред нас. Вече сме се прежалили.

"индивидуалният статус на всеки човек би дал много по-точна ориентация дали и кога да се подложи на ваксиниране" Никой не се занимава с индивидуалния статус.

# 20 012
  • София
А какво може да се развиело след ваксинация, някой чел ли е проучвания?

# 20 013
Глупотевините от ФБ. Няма такива проучвания, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.

Мен последици не ме плашат,  съмненията са ми доколко ще ме предпази АЗ.
Но това пък още никой не може да каже.

# 20 014
  • на пъпа на Златията
tays, аз съм от тези, които вече са на педала и чакат обаждане с какво и къде ще ме боднат. Няма да откажа Астра Зенека, но аз си имам моите аргументи - сравнително млада съм, със силна имунна система, имам си доверие. Питаха ме какво искам, посочих, едва ли ще вземат предвид, още повече, че на първо място съм посочила Moderna, а на второ - Pfizer.
Иначе Зенека ще я продадем/ дарим на някоя бананова република сигурно. Макар че в последните дни бая хора около мен се ваксинираха именно с нея, не познавам отказал се.
Не можем да я продаваме . Или връщаме или подаряваме.
Само  че от една седмица  заболелите  нарастват с  1 процент на ден .
Не мога да кажа от студовете ли е или от  малките ученици. Като искате да ви пуснат тийновете , ще ви ги пуснат .
Щото те горките им се разстрои психиката .
Мангъров пак пелтечеше вчера  в компанията на една филисофка . .  Не на страха .Така че смело напред . С философия ще  ни лекуват .

Глупотевините от ФБ. Няма такива проучвания, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.

Мен последици не ме плашат,  съмненията са ми доколко ще ме предпази АЗ.
Но това пък още никой не може да каже.

Младите ще бъдат по защитени от старите .
Колкото до последиците - бъди готов за  леки неразположения . Поне седмица . Както обикновенно при всякакви ваксини .

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:29 от rorik

# 20 015
  • София
Глупотевините от ФБ. Няма такива съмнения, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.
Тайс, а синът ти какви аргументи изтъква в тази посока, казваш, че имали консултант в ковид отделение, лекар е?

# 20 016

"индивидуалният статус на всеки човек би дал много по-точна ориентация дали и кога да се подложи на ваксиниране" Никой не се занимава с индивидуалния статус.

това трябва да си е грижа на отделния човек, който евентуално се интересува от това

преди две седмици говорих с една лаборатория по клинична имунология, и според тях през март се очаква тестовете за клетъчен имунитет да получат С марка - т.е. да ги разрешат за диагностична употреба, след което смятат да ги въведат и у нас

# 20 017
Глупотевините от ФБ. Няма такива съмнения, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.
Тайс, а синът ти какви аргументи изтъква в тази посока, казваш, че имали консултант в ковид отделение, лекар е?
Лекар е и е на фронта от октомври. Иначе е с друга сериозна специалност. Завеждащ отделение е, че по-старите му делегирали на него отделението .
Виждал, че младите леко преболедуват, при възрастните е тежко протичането. А е сериозен човек, участвал е и в проучвания за лекарства,  участвал е и в клинични изпитания, вярва в науката.
Не ме питай повече, че то моето е ЕЖК един вид. А ако кажа и коя е болницата.... съвсем.

# 20 018
Моите познати пък не щат АЗ не заради страх да не развият нещо, а защото не виждат смисъл от ваксина, която я ги опази, я не. Всички искат Pfizer. И всички чакат времето, когато ще има Pfizer за всеки...

# 20 019
Няма такива проучвания
Наистина ли няма? Странно, как се очаква да се вземе информирано решение за ваксиниране, ако няма проучвания върху евентуалните негативни ефекти?

# 20 020
Ако ми предложат АЗ бих се ваксинирала. По принцип предпочитам РНК ваксините, но и АЗ е по-добре от нищо. Ако живеех в Австралия, щях да чакам докато дойде ваксината, която искам, но тъй като живея в България и има голяма вероятност да не дочакам, честно казано бих се ваксинирала с каквото е налично.

# 20 021
Някой преди време беше пуснал графика за това какъв е бил ефектът на антителата след първата и след втората доза на файзерската. Ако случайно се разпознае и помни откъде я е взел, моля да ми пусне линк поне на лични.

Аз я пуснах преди няколко дни. И за Модерна има графика.

https://www.google.de/amp/s/amp.zdf.de/nachrichten/panorama/coro … te-dosis-100.html

Асоциацията на имунолозите в Германия препоръчва, всеки който е ваксиниран с АЗ, на по- късен етап да бъде ваксиниран с mRNA ваксина.

https://www.tagesschau.de/inland/astrazeneca-impfung-103.html

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 11:01 от Анонимен

# 20 022

това трябва да си е грижа на отделния човек, който евентуално се интересува от това

преди две седмици говорих с една лаборатория по клинична имунология, и според тях през март се очаква тестовете за клетъчен имунитет да получат С марка - т.е. да ги разрешат за диагностична употреба, след което смятат да ги въведат и у нас
Всичко при нас е в бъдеще време. В бъдеще ще има тестове, ваксини, ще се отчете ефекта от ....
В момента могат да направят тест за антитела, ПСР или антигенен. Може да пропускам нещо, но с това мисля, се изчерпва "индивидуалния статус".
Предвид, че ваксините се слагат на здрави хора /въпреки всички изключения, които се носят в пространството/, то е нормално да се направи тест - ПСР или антиген, което не е никаква гаранция, но е нещо.

# 20 023
Някой преди време беше пуснал графика за това какъв е бил ефектът на антителата след първата и след втората доза на файзерската. Ако случайно се разпознае и помни откъде я е взел, моля да ми пусне линк поне на лични.

Аз я пуснах преди няколко дни. И за Модерна има графика.

https://www.google.de/amp/s/amp.zdf.de/nachrichten/panorama/coro … te-dosis-100.html
Това е таблица за страничните ефекти след ваксинирането, не за ефективността на ваксините.

# 20 024
Ако ми предложат АЗ бих се ваксинирала. По принцип предпочитам РНК ваксините, но и АЗ е по-добре от нищо. Ако живеех в Австралия, щях да чакам докато дойде ваксината, която искам, но тъй като живея в България и има голяма вероятност да не дочакам, честно казано бих се ваксинирала с каквото е налично.
И аз така. При ваксинирани с АЗ и въпреки това заболели досега има нула хоспитализации. Това ми е достатъчно, и да се разболея, поне сравнително леко да го карам. Другите хай-тек ваксини има да си ги чакаме, не знам дали ще ги дочакаме.

Общи условия

Активация на акаунт