COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 072
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 115
Аз съм хронично болна, но явно статуса ми на работеща хоум офис в ит компания е по-важен Joy Не, не мога вече...

# 20 116
  • София
Мутафчийски днес пак се позоваваше на някакви митични скали, според които определили фазите на ваксинация. Което е леко тъпо, защото сега пак има определена прослойка, която е крива. Преди бяха фризьорките и козметичнките, после - ресторантьорите, сега пък ИТ.
Разберете, че контролът на кризата е сбъркан, не въпросните сектори.

# 20 117
  • София
Нашите са взели списъка с фазите от САЩ, ама малко са поразбъркали реда.https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/18/4176336_i_it_kompaniite … urdi_che_te_sa_v/

# 20 118
# 20 119
Това с IT-тата е потресаващо.

# 20 120
  • София
Аз пък мисля,  че чух министърът ясно да казва днес, че става дума за ИТ служителите на Информационно обслужване,  Мин.на здравеопазването и мисля, че НЗОК...а не за целия ИТ сектор, в т.ч.частни компании, както се коментира...

# 20 121
А може и друго за ит. Имат аз и слагат на по- млади. Нямат файзер, чакат възрастните и хронично болните. Ето това е грижа!

# 20 122
СНН разкрили съдържанието на договора между Астра Зенека и Обед. кралство.

Договорът е същият като сключеният с Ев. съюз и датиран ЕДИН ДЕН преди този на Ев. съюз, 28 август. Условията на доставка са същите като при Ев. съюз: best reasonable efforts.

Link:https://edition.cnn.com/2021/02/17/europe/uk-astrazeneca-vaccine-contract-details-intl/index.html

Ммм....да.

Така и не можах да разбера защо беше/е този скандал, при положение, че ЕС не "харесва" тази ваксина....
Къде пише официално  че ЕС  не харесва  "тая" ваксина?

Какво по-официално от това, че водещите държави в ЕС не препоръчват и не прилагат ваксината спрямо приоритетните групи?

Ако се ваксинират хора, млади, здрави, преминаващи през заболяването леко, а застрашените хора, които пълнят болниците и смъртните статистики остават незащитени - какъв е смисъла от ваксинацията, при положение, че към този етап тя е за лична защита и няма данни да спира разпространението?

# 20 123
Не виждам как е възможно да се знае какви ефекти в бъдеще може да има ваксина, която е на няколко месеца. Дали ще има, дали няма да има - времето ще покаже. Същото се отнася и до трайността на естествения имунитет и на този от ваксините. Болестта е нова, ваксините още по-нови и все още не се знае какво се знае.
Това е подвеждащо твърдение. Експертите ясно заявиха - ако има странични ефекти от дадена ваксина те се явяват в 90% от случаите в първите 60 дни след поставянето. Може да кажем в много по-голяма степен, че не са ясни и дълготрайните ефекти от действията на вирусното заболяване в човешкото тяло и за това за предпочитане е човек да се "зарази" с ваксина отколкото с нов вид вирус. За ваксината поне се знае, че е създадена от човек с цел да го предпази.

Това са общи приказки. Няма как да знаеш кое по-вредно без никакви данни. В първите 60 дни се явяват неща, които биха по принцип се проявили в кратък срок. Има други, които няма как да се проявят в такъв кратък период.

Утре като ви предпишат нов вид разрешено лекарство, ще го изпиете ли или ще чакате 5-10 години да видите дългосрочните последствия ?
Ако Ви предложат нов вид вино(одобрено за продажба) ще го опитате ли или ще чакате дългосрочните последици ?
Ако ви липсва ръка и ви предложат нова(одобрена) но направена преди 6 месеца, ще си я сложите ли или пак ще чакате дългосрочните последици ?

Нали затова специалистите тестват и съответните органи одобряват или не.
Ако имате доказателства за някакви дългосрочни проблеми кажете ги. За момента знаем само за разни спекулации, А от друга срана има Long Covid и доста починали.

# 20 124
А може и друго за ит. Имат аз и слагат на по- млади. Нямат файзер, чакат възрастните и хронично болните. Ето това е грижа!
Оставят възрастните без ваксина - голяма грижа. Някаква е по-добре от никаква.

# 20 125
доста е гадно така да се настройват различни групи от обществото едни срещу други, но сефте... разделяй и владей, вечно така ще става тук при липса на ясна регламентация и спазване на принципа "кой превАри.."
обаче ако електронният регистър не стане факт до края на февруари или работи бъгаво, и аз ще се настроя срещу "критичните" ни IT-та Simple Smile

# 20 126
И аз мисля, че това е причината. Имат много АЗ и такa ще "изчистят" количествата. По този начин ще накарат младите да не чакат другите ваксини.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:22 от bubbata

# 20 127
Аз пък мисля,  че чух министърът ясно да казва днес, че става дума за ИТ служителите на Информационно обслужване,  Мин.на здравеопазването и мисля, че НЗОК...а не за целия ИТ сектор, в т.ч.частни компании, както се коментира...
А пък аз прочетох това:
От фирмата на мъжа ми, която е в IT индустрията, току-що са му се обадили дали иска да се запише за ваксина като може и още един член на семейството да запише. Става въпрос за AstraZeneka - ние се записахме.

# 20 128
Ми аз не мисля, че възрастните ще останат без ваксина. Нали все пак всяка седмица идват някакви бройки иРНК. Да не мислите, че тях ще ги сложат на ИТ-тата? Поне за фирмата, която аз знам ваксината е АЗ и няма да имат опция за друг вид нито сега, нито после.

# 20 129
Скрит текст:
Не знам как е за ит компаниите, но при големите търговски вериги, ако се разболее касиер, вероятността за смяна е по- лесна, сравнено с да кажем Ел. или телекомуникационна инфраструктура. Това вероятно имат предвид, като са ги сложили 3 фаза. В тези фирми персоналът е изтискан на минимум, и едва ли бързо ще намерят заместник, ако ни спре интернета, мобилната станция, елзахранване, а хората са болни.

Не се притеснявайте, и на персоналът от големите търговски вериги им е предложено да ги ваксинират с АЗ. Мой много близък роднина работи в такава. Смятайте от приоритетните групи колко са желаещите за ваксинация...

Общи условия

Активация на акаунт