COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 273
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 355
Пенсионерите кога ще се доредят до ваксини при този хаос?
Трябва да има някаква организация все пак, не може да карат възрастни хора да се бутат в такива скупчвания.

# 20 356
Прочетох "Националният план за ваксиниране..." Ами не попадам в нито една  от изброените фази, а предполагам и доста от тук пишещите също. Само изброените като предполагаеми бройки хора, приоритетни за ваксиниране са 2 155 080  души (без Фаза III, която е по някакви заявени списъци и ФазаV:Уязвими  групи  от населението поради  високия  епидемиологичен  риск  от инфектиране, свързан с условията и начина им на живот - каквото и да значи това ).  Да предположим че 50% няма да се ваксинират по някаква причина (преболедували, с медицински противопоказания, нежелаещи да бъдат чипирани и т.н.).
Ами пак има поне  1 000 000 души преди да ми дойде реда по принцип. Та не виждам смисъл да се редя където и да било, както и да се записвам в листата на чакащите...

# 20 357
Ако е истина това, че имат толкова неизползвани ваксини, тогава защо не са раздали нищо на личните лекари, там ми се струва, че може да се създаде по-добра организация, без да се струпват по 50 човека пред кабинетите, какво точно се случва в момента, пълен хаос, ако отидеш да чакаш пред Пирогов цял ден сред тълпите, може и да се ваксинираш, дори да не си от нито една фаза.

# 20 358
Ако е истина това, че имат толкова неизползвани ваксини, тогава защо не са раздали нищо на личните лекари, там ми се струва, че може да се създаде по-добра организация, без да се струпват по 50 човека пред кабинетите, какво точно се случва в момента, пълен хаос, ако отидеш да чакаш пред Пирогов цял ден сред тълпите, може и да се ваксинираш, дори да не си от нито една фаза.
Днес личната лекарка ми обясни, че нещо в софтуера и липсвало(декларации и др.) и явно има и административни пречки при ЛЛ да се ваксинираме. Но очаква следващите седмици да се случат нещата.

# 20 359
Да, това за софтуера го каза и Брънзалов, обаче....имаха време да се подготвят, почти началото на март е, а те пак настройват компютрите си. Добро утро!

# 20 360
Ами обясненено е защо има толкова ваксини.
Пази се втора доза, за ваксинираните с първа, защото доставките не са сигурни.
Пазят се дози, за хората които ще участват в комисиите и други обслужващи дейности на изборите. Говорим за тези, които ще се сблъскат с голям човеко поток.
Това "блъскане" поне за мен си е традиционно българско.
Няколко пъти беше повторено, че когато дойдат повече ваксини, ще се изпратят на личните лекари, ще има изградени центрове и графици.
Целият този хаос, дойде след като стана ясно, че в прословутата ФАЗА 3, са се ваксинирали де що има фирми и хора по български и народа се уплаши, че за него ваксини няма да останат, ако тези от фаза 3, продължават да ги пререждат.

Както и в тази тема е посочено и в интернет има много инфо, вирусът мутира, ваксините не са пригодени за новите щамове и не се ефективни за тях. За чий е това бутане тогава?

# 20 361
  • София
Дали? Аз съм бременна и с пистолет в челото не можеш да ме накараш да се ваксинирам в момента. Това не значи, че не го обмислям за в бъдеще и не следя ситуацията.

Teстовете на Pfizer с бременни вече започнаха, аз лично не очаквам някакви отклонения от нормите тъй като ваксината е почти напълно синтетична и се задържа в тялото на човек 48ч максимум. А в стандартните тестове е имало 2-3 бременни жени които не са знаели за това, нямат проблеми.
И все пак не мога да рискувам. Не съм чула и някоя друга бременна да има желание да го направи.

# 20 362
  • София
Според мен най-късно в началото на март ще пуснат за всички желаещи, освен четирите фази. Той е Бойко мисля анонсира нещо подобно днес. Ще заредят и ЛЛ, вероятно все пак някакъв формален инструктаж.

# 20 363
Те и новите мутации в един момент ще станат стари, това не значи, че не трябва да се ваксинираме срещу това, което обикаля най-много в момента, просто е хубаво това да стане по по-нормален начин, без да се налага човек да чака часове наред в тълпа, особено пък възрастни хора.

Ваксинирането в 4 лесни стъпки:
- Попълване на лични данни (имена, ЕГН)
- Избор на място за ваксиниране
- Дата и час
- Предпочитана ваксина
Лично се убедих в смисъла и качеството на приложението!
Стартираме дистанционното записване в началото на март.

https://www.facebook.com/kostadin.angelov.988/posts/10225219878748117

# 20 364
Аз се ваксинирах днес с АЗ. Благодарности на нежелаещите да се ваксинират и браво за организацията.

# 20 365
Швеция също пази втори дози, винаги има един буфер от около 100 000 дози, който е наличен по всяко време, за да е гарантирана втората доза, в случаи че има някакъв проблем с доставките.

Получени дози до седмица 7 вкл. - 861 945 дози (Pfizer - 704 145, Moderna - 57 600,  AstraZeneca - 100 200)

Използвани дози до днес -  585 843, днес е пристигнала последната доставка от 170 430 дози, затова в момента има голяма наличност.

Брой поставени дози през последните 24 часа: 32 600

Очаквани доставки през следващите две седмици:

- седмица 8 - 211 770 дози (Pfizer - 118 170, AstraZeneca - 93 600)

- седмица 9 - 330 560 дози (Pfizer - 126 360, Moderna - 58 800,  AstraZeneca - 145 400)

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … ranser-av-vaccin/

# 20 366
Благодаря на всички за споделената практична информация по реалната ситуация! Дано няма реакции от ваксината! Ще е много полезно да се споделят още впечатления, реакции, ако има тестове и т.н.

# 20 367
То хубаво има опция избор на ваксина в приложението на МЗ, ама ако някой посочи Модерна например има да си чака до наесен.....аз така ги разбирам нещата.

# 20 368
  • Пловдив
Няма смисъл от този хаус и бутаница.Аз ще изчакам да няма опашки и да има избор на ваксина.Когато, тогава.Ако има ваксинационни паспорти, ами няма да пътувам и това е.

# 20 369
Може ли един скрийншот, защото в момента нямам достъп до ФБ!

Общи условия

Активация на акаунт