COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 126
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 340
Аз пък смятам, че трябва да се бърза. Да, трябва  по-добра организация, но изобщо не съм убедена, че доставките са толкова сигурни и че няма другата седмица да нямам вече шанс.
Междувременно отново започвам да преподавам присъствено в час, за какво да чакам?

# 20 341
  • София
Няма никакво време за губене, за чакане и за назландисване. Да, тълпите са плашещи, фургоните са мизерни, организацията е никаква, но аз лично не съм очаквала червен килим, лаундж зони и пациенти, записани през няколко часа. През ваксинация се минава за броени минути, в супера се прекарва повече време.
На всички - от Фаучи, през Дростен до нашите КиКиритки - им се изтъркаха пломбите да повтарят, че масовата ваксинация ще секне пръкването на щамове и до немалка степен ще секне прииждащите. Тъкмо днес си мислех колко път изминахме за тия 12 месеца - от шаша през март до днес, когато чакаме да ни ваксинират. Сега ново 20 - ще изчакаме, щото то...

# 20 342
  • София
Да чакат хората....Пехоко чака другата седмица да й назначат час за ваксинация, ама разправя хората да не бързали. 😀

# 20 343
  • Deutschland/HE
А учителките трябва ли да са с маски според заповедта на министъра? Защото ако не трябва да са с маски и са си сложили шлемове нищо не нарушават.

# 20 344
Една позната ми разправя, че не само тук е такъв хаос с ваксинацията. Същото било във Франция и Швейцария. Аз много не вярвам, че на друго място може да има баш като нашата родна неразбория с ваксините.

# 20 345
Е как не трябва да са с маски на закрито, особено пък с още трийсет деца в стаята.

# 20 346
  • sofia
Под чакане, аз лично разбирам да изчакаме някаква форма на организация. От година се пазим, баш сега ли да се натикаме в тълпата, за да се ваксинираме с 2 седмици по-рано.

# 20 347
Аз не мога да стоя дълго време права, а и в студа може да си докарам допълнителна екстра. И като цяло не може с часове да се виси пред някакъв вход отвън - да създадат необходимата организация и да разпределят хората по пунктове, както са описали в заповедта, която тук видях /благодаря че ми я пуснахте/.

# 20 348
  • София
Първо да кажа, пък после ще чета.
МВР болница явно усилено ваксинират, тази сутрин пак имаше панаир на входа от мъже с документи в ръка, явно чакаха да ги приемат. За Пирогов - пред онези фургони, които бяха за антигенните, явно сега поне един е станал за ваксиниране - и там панаир, вероятно опашката беше от повече от 20 човека.

# 20 349
  • София
Еми нека, да се види най-сетне, че не е проблемът, че хората не искат да се ваксинират, ами няма ваксини, няма организация.
Че аман вече от приказки колко много хората не искали и ах-ох, как да ги убедим.
Вие докарайте ваксини за тези, дето искаме. Другите после ги убеждавайте.

# 20 350
Кофти новина - https://novini.bg/zdrave/lekarstva/646980
"Пфайзер" и "Модерна" обявиха песимистични новини за ваксините си

# 20 351
Случайно някой да разполага с информация дали след ваксиниране лекари или други са имали положителни тестове,тук в Италия се случва нещо странно за тях,за мен не е защото доколкото разбрах от темата си е напълно нормално все пак вкарват вирус.
От няколко дни има публикувани статии,за лекари ваксинирани и дали положителни проби за вируса,и как са уплашени и най вероятно ваксините безполезни.

# 20 352
Опашка пред “Пирогов”, започнаха да ваксинират всички желаещи

Опашка от над 30 души се събра пред центровете за ваксинация в „Пирогов“ в обедните часове този петък. Това се случва ден след като от столичното лечебно заведение обявиха, че започват имунизация срещу Covid-19 на всички желаещи граждани, пише “Булевард България”.
Първоначално от съобщението им се разбра, че ваксинацията в петте зони в болницата ще важи за хора в приоритетните четири фази на Националния план – включително на групата 65+ и лицата с хронични заболявания. Оказва се обаче, че всеки желаещ да си постави доза срещу Covid-19 може да се запише и да премине през имунизация.
Вижда се дълга опашка пред пунктовете на централния вход, съставена от хора в приоритетните групи. Пред медицинския център има по-малко хора, които казват, че всеки може да се запише за ваксинация. За един час през центровете преминават по около 10 души.
Кабинетите на „Пирогов“ ще приемат всички, поискали ваксина срещу коронавирус, на 19, 20 и 21 февруари, стана ясно от съобщението, разпространено вчера. Центровете работят от 8:30 до 17 ч. При имунизацията ще се използва препарата на AstraZeneca/Oxford.
Два от пунктовете за имунизиране са пред главния вход на болницата, един е обособен в 119-ти кабинет в спешния приемен център и два са в Медицинския център.
Борисов разпореди да се осигури “зелен коридор” за ваксиниране на всеки желаещ (видео)
В петък премиерът Бойко Борисов обяви, че е предложил в болниците в страната да бъдат създадени „зелени коридори“, за да може „всички българи, които искат да се ваксинират, да го направят максимално бързо“.
„Искам четвърта фаза да я обедините с всички желаещи да се ваксинират. В събота и неделя сме имали по 70 ваксинирани. Защо тези, които желаят, да не могат, а ние да кандардисваме тези, които не желаят?“, попита той на правителственото заседание. Според него е недопустимо ваксините „да стоят по складове, след като правителството е дало стотици милиони“.

https://gospodari.com/%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%b … DWAOfUNI12p-NC0Po

# 20 353
Ето нагледно какво е било сутринта в пловдивското РЗИ...хора поканени за ваксина...https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signal-Pred-RZI-Plovdiv- … -strashno-1053415
mystic, това  наистина е идиотско, което показва, че такива закостенели институции не трябва да се занимават с такъв човекопоток, те първо нямат нормални помещения, а някакви хамбари с по 5 метра тавани.
При наличие на толкова много болници, които имат опит и рутина, при обработка на големи групи хора, не го разбирам това

Моите добри впечатления от организация тази сутрин, без паника и блъскане са от военна болница,  чист късмет, че списъците са попаднали в болница, а не в РЗИ.

# 20 354
  • София
4 фаза не са ли възрастните хора? Как пък точно нея решил да обедини с масовата ваксинация, това е скандално!
Да започват спешно да ваксинират възрастните хора, стига се мотаха с тая смотана 3та фаза, дето който не си пусна връзки, той не се оказа супер съществен за обществения живот.
2 милиона има в тази 4 фаза, дори само 20% да искат да се ваксинират, де що има налична ваксина ще замине. Защо не ги започнат нормално, направо сила не ми остана да се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт