COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 176
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 325
Абсолютно споделям това мнение. Но пък така мисля си ще се ваксинират повече хора, демек с връзки е по-примамливо някак си.

# 20 326
  • Пловдив
Ето нагледно какво е било сутринта в пловдивското РЗИ...хора поканени за ваксина...https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signal-Pred-RZI-Plovdiv- … -strashno-1053415

# 20 327
  • Където морето целува небето...
Тук са фазите:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/nacionalen-plan- … shu-covid-19-v-r/

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за
обществения живот дейности.
Очакван брой подлежащи: по предварително изготвени списъци.

Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възрасти и лица с придружаващи
хронични заболявания поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият
риск от развитие на усложнения и смъртен изход, в т.ч. имунокомпроментирани или
лица с вторични имунни дефицити.
Очакван брой подлежащи: 1 800 000

Да, но дали има разбивка кой точно е обхванат в това понятие Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни заобществения живот дейности. Примерно вчера разбрах в голям областен център за социални услуги за деца с увреждания не са правили дори списъци още, а аз чакам мен някой да ме пита искам ли или не.

# 20 328
Не бързайте с ваксинирането, в момента са някакви тарапани и няма организация, ще изгубите време и нерви. Ако все пак се ваксинирате трябва да се пазите както по същия начин до сега дори повече тъй като имунната ви система е подложена на изпитание. Клетъчният имунитет расте бавно и са нужни месеци за да достигне максимално ниво, не е лошо да си пуснете един бърз тест за антитела след известно време за да се разбере дали ваксината ви е подействала. При мен ни записаха желаещите служебно преди 2 седмици, чакаме до края на месеца известие кога и къде.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 15:26 от pehoko

# 20 329
Това е пълно безобразие! То по-добре да си изчакам вкъщи на топло, отколкото на студа и в блъсканицата да се ваксинирам. Дано телевизиите се заемат, хептен на автопилот са оставени нещата, нека от Щаба по ваксинирането да дадат обяснение.

# 20 330
  • ВАРНА
Вече два месеца от ваксинирането мина при роднина на 57 г. - никакъв проблем не е имало и преди и сега и до ден днешен.

# 20 331
Не бързайте с ваксинирането, в момента са някакви тарапани и няма организация, ще изгубите време и нерви. Ако все пак се ваксинирате трябва да се пазите както по същия начин до сега дори повече тъй като имунната ви система е подложена на изпитание. Клетъчният имунитет расте бавно и са нужни месеци за да достигне максимално ниво, не е лошо да си пуснете един бърз тест за антитела след известно време за да се разбере дали ваксината ви е подействала. При мен ни записаха желаещите служебно преди 2 седмици, чакаме до края на месеца известие кога и къде.
И аз съм на това мнение. Като гледам какво се случва ще отложа. Вкъщи май ще си чакаме при личната да си се ваксинираме. Като видях снимките от Пловдив и описания на ситуацията в Пирогов не бих се подложила на това.

# 20 332
Ваксините спасяват живот, сега пък не бързайте. Днес няма да се ваксинираш, утре може да заразиш майка си или да отидеш на вентилаторa. Нали така се проповядваше или бъркам нещо?
1 година чакаме ще почакаме и още малко. Ти нали се зарази и се изпозаразихте всички около теб, усещам лека завист, че тези които се опазихме спазвайки мерките не бързаме да получим доза синтетичен вирус. Така или иначе мерките си остават и това скоро няма да се промени, с и или без ваксина положението ще е същото още дълго време ... просто с ваксината човек добива известна сигурност, което всъщност може да му изиграе и лоша шега.

# 20 333
Извън темата за вакснините, за което съжалявам. Нали забраниха шлемове, шалове и подобни? Или аз нещо не съм се сетила?
На кратко: така се стекоха нещата при нас, че от октомври до края на годината изкарахме няколко карантини, боледуване, загубих мама и много близък човек. Детето ми, което е в градина от тогава не е ходила там. Януари тръгнахме на работа, но тя остана отново в къщи, защото едно от двете по-големи деца все беше на ДО. Мисля да я пусна от 1 март, но днес виждам снимки от градината и 4 госпожи са с шлемове. Ще подам сигнал в РЗИ! Нали не са върнали тези шлемове като лични предпазни средства?

# 20 334
Извън темата за вакснините, за което съжалявам. Нали забраниха шлемове, шалове и подобни? Или аз нещо не съм се сетила?
На кратко: така се стекоха нещата при нас, че от октомври до края на годината изкарахме няколко карантини, боледуване, загубих мама и много близък човек. Детето ми, което е в градина от тогава не е ходила там. Януари тръгнахме на работа, но тя остана отново в къщи, защото едно от двете по-големи деца все беше на ДО. Мисля да я пусна от 1 март, но днес виждам снимки от градината и 4 госпожи са с шлемове. Ще подам сигнал в РЗИ! Нали не са върнали тези шлемове като лични предпазни средства?
Аз също виждам още хора със шлемове. Спокойно си ги носят и не им пука.

# 20 335
  • ВАРНА
Шлем може...но ако има болнична маска под него задължително.

# 20 336
Нямат маски!

# 20 337
Полша навлиза в третата вълна на COVID-19

Полша вижда началото на третата вълна от коронавирусни инфекции, каза говорител на здравното министерство, тъй като страната отчете голям седмичен ръст на ежедневните случаи.

Нацията отслаби някои ограничения, като наскоро отвори ски писти, както и кина, хотели и театри с капацитет до 50%, но властите предупредиха, че може да се наложи тези мерки да бъдат отменени в зависимост от пандемичната ситуация.

"Ние сме в началото на третата вълна, тя не е толкова динамична, както в Словакия или Чехия ... но за съжаление наблюдаваме тази възходяща тенденция," каза Войцех Андрусевич пред репортери.

„От седмица до седмица виждаме за съжаление тенденция на растеж от 20%.“

Той добави, че около 10% от случаите на COVID-19 в Полша вече са британски вариант.

В петък Полша съобщи за 8 777 нови случая на коронавирус и 241 смъртни случая.

Общо е съобщено за 1 623 218 случая на коронавирус и 41 823 смъртни случая.
SkyNews

# 20 338
  • София
Не, шлемовете, подбраниците и шаловете са забранени.

# 20 339
Нямат маски!
Да, тези с шлемовете, които и аз съм засичала са без маски. И с шалове заселих тия дни в рейса.

Общи условия

Активация на акаунт